Onsdag


Mitt i veckan och denna veckan har varit ganska lugn hittills. Har varit trött efter helgen och att vakna upp av barnskrik varje dag gör att skönhetsämnen uteblir, men det ser ni kanske själva.

Väntar på ett paket från mamma och pappa. Jobbigt att vänta tycker jag.

Fick veta igår att vi kommer åka till Boston i 2 veckor i sommar, jag hade hoppats på Florida, men nej. Få be min värdpappas släkt flytta till Florida istället för Boston. Bra idé va? Ska nog ta och ringa dem på direkten.




Lycka


Lyckan och känslan att för första gången på en månad fått duscha riktigt varmt...

Den känslan förstår nog bara de som känner mig väl. Jag som fryser i princip 24/7. Mina fötter och händer är nästan konstant iskalla, antar att jag har lågt blodtryck som gör att jag nästan alltid fryser. Jag sover allitd med mjukisbyxor och ofta tjocktröja. Till och med på backpacking resan i Asien sov jag några gånger med kläder på. Ja, jag vet att jag inte är normal. På skolan i New york var det inger varmvatten alls, här i Kalifornien har min dusch krånglat en hel del, ibland får jag inget varmvatten alls och för det mesta blir det okej varm, så att man kan duscha men inte mer.

Idag efter zumban lät jag duschen stå på i 15 minuter utan positivt resuktat, blev arg och tog tvålen och schampot och gick till ett annat badrum av de 6 stycken vi har i huset, och fann lyckan. Jag fick varmt vatten, riktigt varmvatten. Så varmt att hudet blir alldeles röd och jag kunde inte bli något annat är lycklig.


Roadtrip


I söndags bestämde vi oss för att ta en liten roadtrip ner till santa cruz eftersom alla var lediga. Vi som lever detta livet vet att man måste hitta på saker och komma bort från huset när man är ledig, så att man klarar av det så bra som möjligt. Det är ingen dans på rosor som med allt annat, men jag trivs otroligt bra här.

Det var Emma, Matilda, Elin och jag som chaufför som åkte ner. Tog Highway 1 ner som klassas som en av de finaste motorvägarna i Usa. Den går precis längst kusten bland berg, stränder och klippor. Googla så får ni se. Kunde ju inte ta bilder just där eftersom jag körde.

Åkte till Santa cruz beach boardwalk som ligger precis vid stranden, som ni kanske förstår, och har ett litet nöjesfält i princip på stranden, mysigt vart det. Köpte oss ett var sitt åkpass. Kunde varit lite varmare, men det var helt okej. På sommaren är det tydligen helt proppat med folk och man få stö i kö till karusellerna i evigheter. Nu kom vi med första omgången i kön. Åkte karuseller och berochdalbanor, åt glass och spenderade en trevlig söndag i Santa cruz.

Dags att åka hem blev alla lagom trötta och tillslut var de bara jag och min gps om var vakna. Kan ju säga nu att jag inte ångrar en sekund att jag köpte den. Släppte av alla på olika håll och körde själv direkt ner till Burlingame för att slippa komma hem precis vid middagstiden för kidsen, tankade och körde till Starbucks då Emma som skulle jobba, inte skulle jobba längre och mötte upp mig för en kaffe, där även Elize anslöt sig och berättade om hennes äventyr. Åkte till Elize och kollade på lite youtube klipp innan jag kände att det var dags för läge sedan att hoppa i säng. Helgen har nämligen var fullproppad med roliga saker från fredag till söndag.










Santa Cruz


San Francisco


Forsättning fortsätter från lördagen då det äntligen bar av till San Francisco.

Gick som sagt upp ganska tidigt, med tanke på att vi hade varit ute kvällen innan. Körde hem från Elize, bytte kläder, rättade till sminket och åt en skål med yohgurt innan jag satte mig i bilen igen för att hämta upp Matilda och Emelie för att ta barten från Millbrae, där vi även mötte upp Elin och Malin, till San Francisco. Alla blonda och  svenska au pairer.

Gick upp mot union square och kikade i lite affärer innan vi tog bussen vidare till Haight Ashbury som är ett gammalt hippie område. Ganska mysigt område med många små vintage butiker och små mysiga caféer och restauranger. Dags för lunch hittade vi en restaurang med en mysig innergård, åt hamburgare och drack cola. Colan var riktigt god, vet inte riktigt vad det var för den kom ur en helt vanligt burk, kanske passade det bara så perfekt just då, hehe. Strosade vidare och kikade in några affärer, åt glass på Ben & Jerry, innan vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka och det var strax dags för mig att ta barten tillbaka eftersom jag jobbade på kvällen.

Han hem och ta en frukt innan det var dags för jobb. Föräldrarna skulle iväg på kvällen, så skulle mest lägga barnen. Emma kom och höll mig sällskap under kvällen, som efter läggningen spenderades i soffan med ghost adventures på tv, lite halv creepy program måste jag ändå säga, lättskrämd som man är.















Friday


Vi fortsatte att fira Elizes födelsedag med en utgång i Palo Alto på Rudy's.
Mycket bättre än puben i Burlingame, bra musik och mycket folk.

Så dit bär det nog av fler gånger. Träffade på en annan svensk au pair och blev medbjudna på efterfest på stanford university, men valde att vända hemåt halvvägs dit. Åkte istället hem och somnade alla tre i Elizes säng.

Gick upp tidigt för att åka in till San Francisco med Matilda, Elin, Emelie och Malin, men mer om det inlägget imorgon. För nu ska jag sova, då jag känner av min sömnbrist till tusen. Började nämligen jobba direkt efter jag kom hem från San Francisco, Emma var här och höll mig sällskap och nu somnar jag snart stående som sagt.



Jag och den andra svenska au pairen



Elize och Emma på hörnan


Dagens frukost


Vaniljyoghurt - Granola med russin och mandlar - Färska jordgubbar - Banan



Ingen helt vanlig dag


För det var Elize 22-års dag.

Vi firade det med att gå ut och äta på en restaurang i brulingame som hette Broadway grill. Man kan aldrig klaga på potionerna här i USA och man vet att man alltid kommer gå hem galet mätt, men vi få se det kanske händer en vacker dag och då ska jag informera er om det. Mycket god mat och mycket trevligt sällskap med andra ord.

Åkte vidare hemåt där tårtan väntade. Gav Elize en riktigt stor chokladtårta med frosting. Jag gillar att jag i varje inlägg skriver om mat och sötsaker, hehe. Men vad gör man när det är födelsedag?


Födelsedagsgrisen!



Frozen yoghurt


Hade min rast lite tidigare än vanligt så passade på att dra iväg till san carlos en sanbbis för att prova på frozen yoghurt med Matilda. Gjorde så att Matilda kom försent, sorry! Skyll på mig!

De har fullt med frozen yoghurt ställen här i cali, eller ja kanske resetn av usa också, men det vet ju inte jag. Man får välja mellan olika yoghurtar och väljer sedan till vad man vill ha på, allt från jordgubbar till cocos och nötter. Mums, så det kommer jag nog äta fler gånger. Hej jag kommer rulla fram efter mitt åt här, nej just det har jag ju gymkort nu!

Lika varmt idag som igår och Elize fyller år idag, Grattis!!


Tänkte att ni saknar mig säkert så mycket, så jag lägger upp lite fler biler på mig själv!

Inte ett moln så långt ögat kan nå


Hejsan allihopa, jag börjar med att reta er lite då jag börjar med att skriva att jag idag satt ute med shorts och linne på uteplatsen och svettades ihjäl, mysigt jag vet. Vet inte vad temperaturen låg på, men det var lätt över 20 grader varmt. Njuter av värmen och tackar gud att jag inte hamnade längre norrut, även om ni säkert har det bra där med. Eller?

Blev lite inspirerad av helgens pannkaksmiddag och gjorde faktiskt några till lunch. Inte alla jobb som tillåter en sitta ute och sola, äta svenska pannkakor med jordgubbssylt och läsa tidningar under jobbtid. Nu var detta helt okej efersom jag bara hade den minsta som sov och jag hade gjort alla uppgifter plus några fler.

Trotsade pumorna och pausen spenderades på sawyer camp trail med Elize och Emma som jag drog med mig. Försökte på oss några joggingsteg och insåg att ja, jag måste verkligen börja på gymmet. Tankade även förförsta gången idag, poäng till mig, ochvi hoppar över biten att Elize sa exakt hur jag skulle göra när jag stod där som ett frågetecken. Nu vet jag iallafall.

Har jag sagt att jag trivs här? Jag har det underbart såhär långt iallafall. Vet inte riktigt omjag fattar att jag är här, att jag ska stanna i ett år, det gick inte att få in innan ja åkte och det går inte att få in nu. Jag älskar klimatet, jag har en riktigt bra värdfamilj och jag har träffat många trevliga människor. Jag påstår inte att detta kommer bli ett lätt år, men som det är just nu ångrar jag inte en sekund att jag åkte, behövde komma bort ite från sverige tror jag.

Här kommer en svettig bild på mig från idag, enjoy!!


Kulig grej


Imorgon är det redan onsdag, men tänkte slänga in en lite sak som hände i helgen.

Påväg hem från puben i lördags promenerade vi fyra tjejer hem till Elize. Hon bor på andra sidan tågspåret, som man då måste korsa. Det slutade med att vi gick på spåret eftersom det var ett staket ivägen som inte gick att klättra över, tro mig vi försökte med det först. Vi skulle egentligen bara gå en kort bit för att passera spåret där staketet tog slut. Helt plötsligt ropar Elize att vi ska gå bort från spåret eftersom det stog en polisbil ganska nära, varpå alla springer och skriker typ "Polis, vart då?"

1. Han hade antagligen sett oss för länge sedan

2. Antagligen fattade han när vi skrek polis, är ju trots allt ganska likt på engelska

Försöker tänka från hans sida att det borde sett sjukt komiskt ut, om han nu hade sett oss tidigare, när vi skriker polis och sedan springer. Inget hände, men antar att man brukar få böta om man går på tågspåret, ja menar ett par hundra dollar i böter hade det inte varit värt!


Måndag

Måndag, vilket betyder zumba med Emma och en bra start på veckan. Känns altid skönt att börja veckan med träning. Kul träning dessutom, fixade även gymkort idag, så nu är det bara att köra på. Jobbdagen gick sjukt fort idag och temperaturen har legat på 20 grader, som för mig känns lite halv kallt. Men jag klagar absolut inte, så tro inte det. Förresten firar jag 3 veckor i staterna.

Grattis till Niklas och Elliot som fyllt år!

Helgen

Nu kommer inlägget om helgen, var mestadels borta och därav den glesa uppdateringen.

Lördagskvällen spenderades hemma hos Elize med Sara. En annan svensk tjej som bor i menlo park. Vi gjorde Svenska pannkakor till middag med sylt, mums. De svenska pannkakorna är faktiskt mycket godare än amerikanska, även om det är gott ibalnd, det ska jag inte säga. Men de amerikanska är som en blanding mellan pannkaka och bröd typ, fast det har väll kanske de flesta smakat ändå.

Åkte och köpte lördagsdricka, här kan man göra det i vanliga mataffärer vet ni alltså behöver man inte hålla koll på när systembolaget stänger. Väntade in Emma och drog sedan ut till en lokal pub i Burlingame. Var kanske inget att hurra för och det var bara vi som dansade, men trevligt sällskap hade jag iallafall, och det är ju viktigast. Sov hos Elize och frukosten bestod av yoghurt, subway macka och starbucks för vissa. Hela dagen spenderades i soffan framför harry potter maraton tills vi fick tummen ur och åkte till redwood city till några amerikanares hemmafest. Ja, här festar man tydligen på söndagar också. Röda plastmuggar hade vi också, precis som i amerikanska filmer, med drickspel. Dock körde jag, (motorväg med 5-6 filer och vi överlevde), så jag tittade mest på.

Sara begav sig hemåt och vi andra körde till Taco bell för att inhandla middag, priserna ska man inte klaga på, betalade kanske 21 kronor för det.

En bra helg med trevligt sällskap alltså.



Notera att det bara är ja som gör en oseriös min, bild tagen av Sara


Hemmafest i Redwood city



Röd Amerikansk plastmugg/festmugg



Det bor rådjur i våran trädgård på nätterna


Southeast Asia On A Shoestring


Lite frånvarande med inlägg känner jag, därför får ni om ni vill läsa bloggen som jag och Josefin hade när vi backpackade för ett år sedan. Om man är intresserad vill säga.

Här kan ni läsa om det
jocheisolen.blogspot.com



Dagens frukost


Lördag - Vanlijyoghurt - Banan - Russin - Valnötter




Sawyer Camp Trail


Fixade ett bankkonto till mig igår, så nu kan jag signa upp för ett gymkort. Om jag blir frisk någon gång vill säga. Det försvinner inte riktigt och det var två veckor sedan jag blev sjuk.

Skulle börja jobba klockan 2 och kvart över 1 bestämde jag mig att åka till ett motionsspår som linda tipsat mig om, fast jag bara latat mig hela dagen fick jag börja en halvtimme senare så jag skulle hinna gå. Riktigt fint, jag som kommer från platta Skåne blir imponerad hela tiden så fort jag ser en kulle. Varm var det också igår, vet inte hur många grader det var, men det måste ha varit upp mot 20 grader.

Ikväll åker jag hem till Elize, de bjuds på fest och utgång i Burlingame så får vi se vad det har att bjuda på.

OBS: Bilder från min iphone











Hastighetsskylt för de som cyklar



Tänkte att här kommer jag komma tillbaka fler gånger utan tvekan, tills jag såg en skylt om att man kan träffa på pumor!!


Movie



Fin film på Matilda när hon försöker göra fina semlor med sprutgrädde


Mexare


Det knackade på dörren i morse, målarna som hade anlänt. Ska få mitt rum om målat idag. Lite otur kände jag som inte börjar förräns i eftermiddag. Sovmorgon hade ju varit trevligt. Tre mexikanare kom in och ska måla mitt lilla rum, blir man förvånad när det är mexkianare? Nej, när man åker runt i området ser man massa trädgårdsarbetare, målare, byggare och alla är mexikanare.

Har haft mitt först LCC möte nu, inget speciellt. Gick igenom sådant som jag och Linda redan har pratat om, men det är obligatoriskt så man måste göra det.

OCH har fixat ett bankkort, finally. Nu har jag gymkort och körkort kvar!

Nu blir det ut och ta en promenad i solen innan jag börjar jobba.


Semlor


Matilda bakade som sagt semlor i förrgår och igår innan jobbet begav jag mig hem till henne för att äta semlor till frukost. Hembakade bullar av Matilda, egengjord mandelmassa och sprutgrädde. Det såg ut som en semla, luktade som en semla och smakade som en semla.

Åkte vidare till Target för att inhandla skor och andra saker som jag glömde, men kom istället hem med en gps. Lite ångest, men om jag stannat ett år och kanske två så är det väll värt det? Jag intalar mig det iallafall.... går inte så bra med sparande redan känner jag. Måste börja jobba på den biten.

Körde vidare hem till mig och använde den nyinköpta gps köpt av den mest inkompetenta människan jag träffat, men några panikkänslor när vi hamnade på motorvägen, som kändes vara åt helt fel håll. Började jobba med Matilda som sällskap. Började med en tur till parken och det var riktigt varmt. Underbart. Kunde lätt haft shorts och linne. Åkte hem, ja man tar bilen till allt här i USA trots att lekplatsen ligger 2 minuter från huset med bil, och åt en smarrig lunch, varm macka med kyckling avokado och mozzarella, ute i solen. Ja jag försöker göra er avundsjuka där hemma. Fick ett break då jag och Matilda åkte till San Mateo och hamnade åter igen på Starbucks, promenerade runt lite innan det var dags får båda att åka hem på sitt håll. Resten av dagen flöt på ganska bra. Planerar en roadtrip nästa helg om jag inte jobba vill säga.





OBS: De två sista bilderna är tagna av Matilda


Same same but different


Är det bara jag eller kör inte affärerna samma tema på sina påsar?



Dagens middag


Någon ris blandning, tror det var brunt ris och linser - Tomater - Avokado - Minigurka - Mozzarella



Mitt i veckan


Har nog börjat vänja mig vid värmen. Idag hade vi 16-17 grader och jag hade skinnjacka och sjal på mig, vantar på lekplatsen igår. Men som jag sagt tidigare är det en helt annan kyla här, än hemma som går ända in i märgen på en. Vet inte hur jag överlevt i Sverige under alla dessa år.

Nu har det hänt grejer. Fick mitt social security number på posten igår. Idag fixde jag mobilen, alldeles själv (nu får ni bli stolta mamma och pappa). Fick en amerikansk telefon när jag kom som min värdfamilj betalar. Ville helst använda min iphone och har varit inne i butiker där de sagt att det inte kommer att funka med en svensk iphone och så vidare, men nu har jag ett amerikanskt nummer iallafall och kan använda min iphone och alla dess funktioner, inklusive gpsen, känns bra tycker jag. Idag kom även adaptern mamma och pappa skickade till mig, Tack så mycket.

Fick ett extra långt break idag för vi var i Burlingame och skulle fixa bla min telefon, men då räknade Linda det som att jag jobbade tydligen, eftersom jag hade ett långt break efter det. Hon bjöd även på lunch, mycket trevligt. Har även kommit fram till att barnen äter samma sak i princip varje dag. Den äldsta äter alltid pasta med smör och parmesanost, den yngsta äter korv eller chicken nuggets med ketchup till middag, i lunchlådan har de alltid peanut butter and jelly sandwich, inte så avancerat men är det inte lite tråkigt?

Imorgon blir det häng med Matilda innan jobbet och även under jobbet. Vi ska äta (tjockis) hemmagjorda semlor som Matilda håller på att göra nu faktiskt, kolla in någon affär innan det bär av hem till mig igen.

Titta vad man kan hitta på glasspinnar här i usa. MEN är det bara jag som är korkad eller har amerikanarna torr humor?



Happy Valentine's Day


Att det är Alla Hjärtans Dag idag går väll inte att missa, inte här i USA, skulle vara om man är blind men annars finns det inte en chans. Eftersom att de i flera veckor har sålt Alla Hjärtans Dag saker i alla affärer, allt från ballonger, till tröjor och muggar. Inte alls som hemma i mellanmjölkslandet, känns knappt som om man uppmärksammar det alls.

Det är inte alls lika stort som det är här, men det är ju lite mysigt att alla bryr sig även om det kasnke bli lite för mycket ibland. Båda de äldsta barnen har haft Valentine's party i skolan, där de ger bort Alla Hjärtans Dag kort och en godisbit, som en hjärtformad klubba eller en hjärtformad chokladbit. Linda berättade även att en av tjejerna i den äldsta pojkens klass kom med värsta finklänningen, precis kommen från frisören och hade fått håret gjort inför Valentines party:t i skolan idag. Antar att mamman skröt om det ganska mycket, känns som att det är lite så i dessa områderna när man tänker på hemmafruar, det man sett på TV. Vem som är smalast, sötast barn, finaste bilen osv

Även jag fick en lite present, har jag sagt att jag blir bortskämd här?
Fick ett presentkort på Starbucks och ett litet kort där de skrev att de var glada att ha mig här, känns ju bra.



Zumba


Ny vecka startade idag, vilket ebtyder jobb, antar att jag kommer jobba mån-fre, och ev nån kväll om det händer något speciellt, typ kalas!!!

Känns faktiskt som jag har varit här längre än vad jag varit, känns himla bra nu när jag börjar hitta runt och bara kan ta min egen lilla bil vart jag vill. Ska nog införskaffa mig en gps iallafall så man kan åka ut på massa roadtrips.

Efter jobbet blev det att åka till gymmet, 24 hour fitness, och prova på ett zumba pass med Emma. Har inte ens testat det i Sverige, men det var kul. Eller alla andra hade nog också kul eftersom jag inte hängde med alls, men svettig blev man. Så nu får jag nog skaffa ett gymkort och börja träna här borta.






Half Moon Bay


Söndag och solen var framme när jag klev ur sängen. Är fortfarande ganska förkyld som inte riktigt vill släppa. Lite småstörigt måste jag erkänna. Hade mitt första Lcc möte idag, träffades utanför starbucks i Burlingame. Det var inte alls många som var där och inget speciellt hände, man skrev upp sig på en lapp att man var där, pratade lite och sedan stack jag, Emma och Elize vidare.

Skulle ta en powerwalk, bestämde oss får att åka till Half Moon Bay, som ska vara ett mycket fint ställe vid Highway 1. Körde först till safeway och inhandlade lunch, bbq kyckling och jordgubbar. Kändes lite somrigt. Tog en filt och satte oss på stranden, kunde dock varit lite mer sol, den försvann någonstans på vägen dit för i Burlingame var det soligt. Emma berättade att man kan se valar där under vissa månader som skulle vara nu, dock såg vi ingen, hade varit lite småkul om man hade fått göra det. Till half moon bay åker jag nog fler gånger.

Släpptes av hemma och bytte om från träningskläder, blev inte så mycket till powerwalk meen ändå, till vanliga kläder och hämtade upp Matilda vid caltrain:et, kikade in på copenhagen bakery för att se om de hade semlor, men ingen lycka där inte. Åkte vidare hem till henne i San Carlos och chillade resten av kvällen. Och lyssna nu noga gott folk, jag som för en vecka sedan kom hit(lite mer), visste inte alls hur jag någonsin skulle lära mig att hitta, körde hem ensam, från san carlos till hillsborough, i mörker och körde inte fel en ända gång, blir lite stolt över mig själv faktiskt. Imorgon väntar en ny jobbvecka och ett zumba pass.

Här får ni några fina kvalitetsbilder från min iphone. Släpade med mig min stora kamera, men minneskortet satt kvar i datorn, såatt ta bilder gick inte så bra, och lite sol hade inte skadat. Svårt att se på bilderna hur fint det var där.


Weekend


Tog sovmorgon idag eftersom jag inte skulle börja jobba förräns klockan 9 på kvällen.

Riktigt skönt, dock är jag förkyld fortfarande och man vaknar upp av att barn springer och skriker.
Det är väll så det kommer vara ett tag nu framöver. Träffade två andra svenska au pairer idag, Emma och Elize, de har redan varit här i drygt 9 månader, riktigt trevliga så det var kul. Körde ner till Burlingame, gick en runda där innan vi satte oss på .. gissa? Starbucks!!

De skulle ut idag, hade varit trevligt att hänga på, men jobbar ju, annars hade jag nog gjort det. Inte så ansträngande att jobba idag, de två minsta sov när jag började, jag läste några böcker för den äldsta, så egentligen skulle jag bara vara här ifall någon skulle vakna.

Körde "min" bil för första gången idag också, ganska skön att köra faktiskt. Hittade även hem helt själv utan gps eller karta, ändå ganska bra gjort tycker jag. Åkte även ner en sväng till Burlingame med Linda och skulle se om vi kunde flytta över abonnemanget från min amerikanska mobil till min svenska iphone. Det gick inte sa dem för att de inte var uppbyggda på samma sätt. Bullshit säger jag bara, men vet nu en annan operatör som det funkar på. Känner ända att jag behöver gps:en i min iphone, så få ta och fixa det en annan dag.


Dagens frukost


Kanske inte en lika nyttig frukost, men god.
Apelsinjuice - Bagel med cream cheese - Färska jordgubbar - Färsk ananas



Fredag


Trevlig kväll igår, efter lite felkörning kom Matilda och Hanna fram.
Sa ju att det va svårt att hitta, känns lite bättre att det bara inte är jag som inte hittar.
Åkte direkt till safeway och inhadlade mat, klyftpotatis, morötter och lite annat gott i ugn, kött, sallad och en egengjord sås, kreativa vi var tycker jag. Mycket gott blev det, och lite vitt vin på det. Middagen avslutades med Ben & Jerry glass, som inte kostar skjortan här, vilket den gör i Sverige. Kollade på några klipp Matilda visade oss, idéboken, det borde ni kolla in om ni vill få er ett gott skratt.




K A O S


Fredag, vilket betyder löning. Fick min första lön och det kändes ju bra eftersom nästan alla pengar jag växlade i Sverige typ har tagit slut. Måste lägga upp någon sags strategi, hur mycker jag ska spara till resor osv och hur mycket jag kan spendera av min lön på saker, klädere och nöjen.

Jobbade från 8-4 idag, ingen break, men ganska skönt att göra det en dag. Gick ut och promenerade med minstingen och tog had om tvätten, ganska lugn dag. Just nu är det dock kaos i huset. Några vänner till familjen är över och de har också barn, så det ända jag här är skrik och trumpinnar som slår galet högt på trummor (Jag vet vad jag inte ska köpa till mina barn), bara oljud eftersom barn inte kan spela så bra, hehe.

Ska strax göra mig iordning medans jag väntar på att Matilda och Hanna kommer hit. Två svenska au pairer som bor ungefär 15-20 min från mig. Vi ska åka och handla mat, blir nog något svenskinspirerat, åka tillbaka till "mitt" hus och laga maten här, och sitta och prata såklart, på svenska.

Uppdaterar senare hur god vår mat blev ;)



På min gata


Härlig torsdag, solen skiner och det räcker med endast jeans och linne idag.
Börjar bli bortskämd med solen och värmen, jag menar det är ju trots allt februari.

Direkt på morgonen stack vi och fixade ett social security number till mig så att jag kan öppna ett bankkonto. Var där ganska tidigt så det tog inte så lång tid, ungefär 30 minuter, men det är ju alltid så tråkigt att vänta på sådana ställen, så nu kan jag stryka den punkten. Efter det blev det lite lek utomhus, bra gratis motion.

Fick en break mitt på dagen. Tog min väska och kamera och promenerade till Burlingame, wow jag hittade vägen.
Börjar få ett hum på hur jag ska ta mig till ställen, tummen upp. Hade jeans, linne och en tunn kofta och sog lite av värmeslag, men så skönt det är, jag som alltid alltid fryser är detta rena himmelriket. När man fryser här huttrar man till lite, tar på sig en tröja och så är alllt bra.
Tog mig hemmåt igen, gjorde iordning en fruktsallad, hämtade solglasögonen och en bok, the hunger games, som Linda tycker att jag ska läsa. Tror det kommer ta ganska lång tid för jag fattar typ ingenting, bra där. Men lika bra att börja läsa engelska böcker för jag vill förbättra min engelska så mycket som möjligt nu i början. Satte mig utomhus i solen och njöt.





Dagens frukost


Yoghurt, banan och färska jordgubbar.
Älskar att vi alltid har massa frukt och bär.



Onsdag


Dagarna är långa, samtidigt korta. Dagarna går långsamt, men samtidigt fort.
Antar att det är så i början, innan man kommer in i rutinerna.
Blir så skönt när man lär sig hitta och kan ta sig runt på ett annat sätt.

Vet inte om min bil har gps, ska fråga om de har en annars, hade varit så mycket enklare.

Idag planerade jag att åka en tur själv i min bil och se om jag kan hitta runt lite, men när jag väl hade mitt break hittade vi inte bilnycklarna, vilket senare visade sig att pappan hade båda nyckarna till bilen och han var på jobbet, så linda som var påväg till parken, fick köra mig till mallen istället. Köpte ballerinaskor på Aldo och lite tröjor på presentkortet från forever21 jag fick av familjen. Har en lista vad jag behöver/vill shoppa, måste nog invänta lite lön först.

Efter jobbet hämtade en au pair från österrike upp mig, eftersom jag inte hittar och gissa vart vi åkte, Starbucks. Det kommer nog besökas x antal gånger under mitt år. Sarah som hon hette bor inte så lång från mig och ett plus är att man pratar engelska även på sin lediga tid. Hon har redan varit au pair 1 år men har förlängt ett tag till här i kalifornien.

Har en lång To Do lista som inte krymper, då lillen som är sjuk konstant inte ger oss tid att fixa allt.
  1. Lära mig hitta
  2. Skaffa kaliforniskt körkort
  3. Skaffa ett social security number
  4. Fixa telefonen
  5. Öppna ett bankkonto
  6. Skaffa ett träningskort på ett gym
  7. Kolla upp kurser jag vill läsa
  8. Lära mig alla rutiner
  9. Lära känna fler människor
  10. Kommer ej på mer nu men finns säkert massa saker....
Min frukost

Alla hjärtans dag närmar sig, även på starbucks


Marabou

Tydligen har marabou kommit ut med en ny smak. Choklad och lakrits, konstig kombination kanske, men man måste ju smaka, eller hur! Fast helt lätt är det inte när man inte bor i sverige längre.

Friskus



Redan idag känner jag mig mycket bättre, tur det, hade inte varit så kul att vara sjuka första veckan. Allt är nytt och förvirrande som det är och det sjuka hade antagligen inte hjälpt till på traven att göra allt klarare eller lättare.
Tycker ända att det går bra. Körde stora bilen idag igen, ut på den liite större vägen, dock långt ifrån motorvägarna. Hittade hem helt själv också, applåder till mig, så imorgon ska ga ge mig ut på en tur själv under min lunch break. Åker nog till Mallen eller till Burlingame downtown, i min nytankade och nytvättade bil, tack Willey.

Skypade med min syster idag, och bummisarna. Saknar dem så. För er som inte vet är bummisarna två hundar.
Pratade mer än en timme, trevligt. Försöker övertala henne att hälsa på mig.. Hör du det??

Eventuellt blir det IKEA i helgen, Linda vill ta mig dit och köpta lite saker till mitt rum och svensk mat, hehe. Fredagen spenderas nog med Matilda och på söndagen har jag mitt första lcc möte med massa andra au pairer som bor i samma eller områden runtomkring, det vankas laserdome om jag inte missförstår allt helt.
Min lcc ska även komma någon dag denna veckan och prata, vet inte riktigt om vad,men det är väll ett vanligt
obligatoriskt möte.

Saker som är annorlunda här:
  • Man får tydligen svänga höger fast det är rött om det inte finns en skult där det står no turn.
  • Inget fungerar som jag vill, eller är jag korkad?                                                                                     1. Skulle släcka en lampa, hittade ingen knapp för det alls, det jag hittade var en rund sak man skruvade      på, jag gjorde nog lite fel för jag skruvade av den helt, och satt säkert 15 minuter med att laga ihop lampan  igen, varför inte ha vanliga knappar?                                                                                                        2. Skulle ta en dusch första kvällen jag kom, fick inte igång varmvatten, knappt vattnet heller för den delen,  stog och huttrade och försökte få igång det, men icke. Vågade inte fråga linda, hon skulle säkert tro att jag  va hur korkad som helst, men hon tog faktiskt upp de dagen efter, man var tvungen att kunna ett trick för  att få igång varmvattnet, för skruva hela vägen till kallt, sen skulle man skruva tillbaka den till varmt.
  • Alla mammor säger överdrivet hela tiden, honey, baby, sweetie etc till sina barn
  • Alla som jag träffar säger "Hi, how are you, nice to meet you", så trevliga är vi inte i sverige.
  • Vädret, även en dag som idag, molnigt och regn i luften, räcker det med en tjocktröja så fryser man inte, älskar att frysa ända in i märgen så fort man stoppar näsan utanför dörren.
  • Maten, men det är väll ingen nyhet?
Detta var det jag kunde komma på för denna gången.


En av bummisarna, min hund Enzo när han var valp



Anyone or Someone


Anyone can make you happy by doing something special.
But, only someone special can make you happy
without doing anything.


Good job


Förstadagen avklarad, Linda sa att jag gjorde ett bra jobb och att det kändes som att jag hade varit där längre än jag varit, det måste väll vara positivt ändå.

Idag körde jag även min första tur här i USA någonsin, woho. Visste att vi skulle köra runt lite idag, men med min bil som är en normalbil i sverige, nej istället fick jag köra Lindas mega stora familjebil-typsik-amerikansk-jätte-stor plus att det var en automatare, som jag bara kört en gång tidigare när jag och pappa provkörde dagen innan jag åkte. Det var lite läskigt får jag erkänna, och att alla ungar satt i bilen gjorde inte det mindre nervöst om ni förstår vad jag menar, men det betyder väll att hon litar på mig. Har ju kört mycket bil i sverige, men det är så sjukt annorlunda här borta.

Mår fortfarande sådär, vet ej hur dagen ser ut imorgon, beror lite på hur jag känner mig. Har alla sortes mediciner som finns iallafall, tror inte det är så farligt, är nog bättre imorgon.



En vecka i staterna


Idag var det en vecka sedan jag började mitt äventyr. Idag var det första jobbdagen, inte riktigt slut än, men ändå.
Började dagen med att känna mig ganska kass faktiskt, halsen gör ont och känner mig allmänt hängig.
Bra start på nya jobbet, perfekt, Linda har dock varit mycket snäll och åkte och köpte massa saker för halsen till mig. Hoppas att det går över snart, behöver komma ut och lära känna området och nya människor. Hur jag ska klara av att lära mig hitta och inte köra vilse känns omöjligt just nu!!



Regnbågsfärger

Här är bilden jag lovade er på flingorna som fanns på skolan till frukost!
Vad tycker ni?


Some Shopping

Vaknade tidigt även denna dagen, och även denna dagen sken solen, underbart.
Vid 10 tiden mötte jag upp en Matilda som bor i San Carlos för shopping, fika och lunch!!
Mycket trevligt och inte helt fel var det att dricka sin kaffe medans solen värmde på ordentligt.

Infärskaffade mig lite body lotion och body scrub på victorias secret, skulle hitta mysbyxor där också, med det står pink på allt, eller så var de avklippta i benen, fult. Så det fick bli vanliga på hedrliga HM. Yes jag är i USA och handlar på HM. Har en helt lista av saker jag vill köpa, som en ny plånbok, skor, fler myskläder, träninstopp, nya solglasögon, kläder, mindre bra för plånboken.

Matt skjutsade mig till mallen och Linda hämtade mig, lika snälla som vanligt. Jag vågar inte ge mig ut själv än för vägarna verkar lite galna, inte en ända rak väg i just det området jag bor i, men imorgon ska vi ge oss ut och köra lite, fixa ett social security number, och ska även börja jobba lite smått.


-Amerikanka pannkakor med jordgubbar
- Matilda på cheescake factory med gigantiska portioner
- Lite av dagens shopping




Super Bowl Sunday

Idag är det Super Bowl Sunday. Enligt mina värdföräldrar är det den största "högtiden" efter Thanksgiving.
Har precis kommit hem från shoppingcentret, mycket trevligt, skiver om det senare.
Nu ska jag gå ut i köket och se om Linda vill ha hjälp med maten.
New York Giants vs New England patriots

Sunny California

Vaknade upp av att solen sken in genom fönstret ungefär 6 på morgonen, härligt.
Lite "jetlaggad" är man nog allt.

Var lite nervös för första morgonen om jag ska vara helt ärlig. Varför vet jag inte eftersom familjen verkligen är hur trevliga som helst. Rummet var helt nystädat, de hade köpt blommor och ställt i en vas och jag fick ett presentkort på forever21, så sjukt snälla. Mitt rum ska även målas om nu i veckan.

Satt lite vid datorn innan jag tog mig i kragen och gick ut till köket där Linda stod och gjorde amerikanska pannkakor som frukost till mig. Gav barnen deras presenter, de blev helt över exalterade när de såg paketen, men efter att de hade öppnats var det inte så spännande längre även fast de började leka med sakerna direkt. Vi tog sedan de två äldsta barnen och promenerade ner till downtown i Burlingame där vi åt lunch på ett mexikanskt ställe, tror Lindas mamma kommer därifån, från mexiko alltså,  om jag inte har helt fel för mig. Jag gick ut med en långärmad t-shirt, endast. Kändes så sjukt att efter typ 4 månader utan att ens sett solen, stå ute med så lite kläder och känna hur solen värmer på kroppen, jag har saknat det.

Pappan kom och hämtade upp oss, svängde förbi hemmet innan vi åkte till en "klubb", eller träningställe de är medlemma i och hängde vid utomhuspoolen. Kändes som utomlands, eller ja det är jag väll egentligen, hehe.
Det var riktigt varmt och jag fick till och med ta på mig solskyddsfaktor för att solen brände på. Efter ett par timmar åkte jag hem med pappan och den äldsta sonen, stannade på ett ställe och köpte öl inför Super Bowl Sunday imorgon, fick en cider då jag sa att jag inte gillar öl jätte mycket, de är alldeles för snälla mot mig. De ska ha lite vänner över imorgon och kolla på matchen, äta mat och dricka öl. Pappan sa att det är som en "holiday" när det är final i Super bowl.

Ska även träffa Matilda imorgon på förmiddagen. Hon bor i San Carlos och vi ska till ett shoppingcenter här i närheten. Mycket trevligt, och det tycker nog Linda också. Hon tyckte att jag skulle gå ut ikväll och roa mig, haha. Hon vill verkligen att jag ska göra och uppleva så mycket som möjligt under detta året jag kommer att vara här.

Nu blir det snart läggdags igen och snart God morgon för alla er hemma i sverige, mycket märkligt det dära!!

Ett par bilder på mitt rum för de intresserade.

Oredigerad bildbomb från New York


San Francisco

Hej allihopa, nu är jag framme i San Francisco.
Allt har gått bra, förutom att min adapter har damp och inte funkar tillsammans med min dator och batteriet säger snart godnatt, vilket jag också bör göra, känner mig lite sliten efter denna veckan om jag ska vara helt ärlig.

New York


Ännu en dag har passerat. Dock har vi inte bara suttit i skolbänken idag, utan även varit inne på manhattan en sväng. Mycket trevligt med många trevliga människor.

Dagen började med en communication workshop, efter det var det lite blandat tills vi tillslut fick vårat diplom och allt sådant är över. Om 24 timmar befinner jag mig i San Francisco, känns helt sjukt overkligt.  Så när ni hör från mig nästan gång är jag i soliga kalifornien!!

Som sagt manhattan avr trevligt, en aning kallt kan nog alla hålla med om, men sådant får man väll ta i januari antar jag. Har ju varit där innan och sett en hel del, kändes lite tur det eftersom vi mest åkte förbi allt med en buss. Guiden var helt okej, åkte båt över till staten island, såg frihetsgudinnan på långt håll ( woho ), kollade på imagine saken i central park, Åkte förbi times square och massa massa annat. Efter der blev vi avsläppta vid rockefeller center och fick ca 3 timmars egentid. Bildbomb kommer i ett separat inlägg.

Glömde ju skriva igår att vi hade en international sing-a-long, där alla länder sjöng sånger från deras hemländer. Vi svenskar framförde små grodorna, länken ligger uppe på facebook, kolla in den och hör hur mycket applåder vi fick, haha.


Onsdag


Sista heldagen på trainingschool, från 8 till 8 i princip.
Blir lite drygt och man orkar inte riktigt hålla koncentrationen uppe så många timmar, drygt och ganska tråkigt alltså, maten är som sagt inget att hurra för. Glömde att att foto på de regnbågsfärgade frukostflingorna.

Det som var helt okej idag var en polis som kom och pratade om säkerhet. Låter ganska tråkigt kan man tycka, men han var faktiskt riktigt underhållande.

Imorgon är det bara en halvdag i "skolbänken" och sedan bär det av in till manhattan.


United States of America

Nu är jag äntligen framme i New York, eller ja kom hit igår om man ska vara petig. Söndagen spenderades hemma i full fart med att få packningen klar. Hade både lite panik och separationsångest från alla mina saker. Ville ha med mig mycket mer saker än vad jag fick med, tex min onepiece. Kände väll att jag inte skulle ha sådär över mycket användning av den, (nu när man inte längre bor i ett land som alltid har istid)

Åt ute i Malmö med mamma, pappa, ida och niklas. Kändes inte alls som jag skulle åka fast jag hade packat. Förstår nog inte ens det nu när jag ändå sitter här i New York.

Flygningen gick bra, ganska dryg bara. Väl framme på Newark blev vi hämtade av en gubbe. Hoppade in i en buss, körde i 5 minuter, sen blev vi sittande på en parkeringsplats i en timme. Fick vi veta någon information? Nej. Tog sin lilla stund att komma fram till skolan sen som ligger på Long Island. Var gaaanska trött så försökte mest sova, gick dock inte så bra eftersom jag fryser 24/7, och gjorde även det då.

Väl framme delades det ut rum, fick en mexikanare som rumskamrat. Elementet på rummet spottar ut värme, tummen upp för det. Fick lite information om hur dagarna kommer se ut, och en pizza slice så klart. Galet amerikanskt eller är det bara jag som tycker det? Inte jättemysigt ställe, men helt okej. Har läst mycket om det, kanske är bra i och för sig får då har man ställt in sig på det värsta, så då blir det inte lika jobbigt. Det blev nästan sängen direkt, förutom powernap"parna" på flyget hade jag nästan varit uppe i 24 timmar. Sängen knarrar som satan, vänder man sig låter det så mycket att man tror hela byggnaden ska vakna, plastsängar?

Lektionerna började 8 på morgonen och innan dess såg jag de välkända frukostflingorna i alla dess färger. Sa ta en bild imorgon, ser inte alls ut som frukost.

Hade lektioner hela dagen lång, kändes som man skulle dö lite grann, blev lite mycket när man flugit hela dagen innan, man pratar ett annat språk hela dagen och lyssnar, tillslut orkar man inte både lyssna och översätta det länge. Men som vår lärare sa, titta och le, så ser det ändå ut som man lyssnar och engagera sig fast man egentligen "Stänger" av hjärnan för ett tag. Maten är sådär, okej eller jag vet inte, de har ett salladsbord iallafall.

Nu ska jag snart hoppa i sängen, klockan är knappt 9 här (3 på natten i sverige) Det blir ursäkten för en tidig kväll!!


Skolbyggnaden, eller en del av den  

Min, Annas och Fridas kreativa midsommarstång

RSS 2.0