Juletid

Julen har passerat och slutet är nära, närmre bestämt 35 dagar tills vi sitter på planet till Hawaii. Kan tyvärr fortfarande inte meddela om jag kommer hem om en månad eller inte, men det kommer nog inte som en suprise till er som verkligen känner mig. Jag kan varken bestämma vad jag vill göra i framtiden eller vad jag ska välja på menyn på restaurangen även om det bara finns en rätt att välja på, svart jag vet inte börjar kanske bli uttjatat men det är ju lite det som är jag.
 
Spenderade hela helgen på Jessica. Det blev att passa ungar nattetid, lussebullebak, julklappsjakt, fest hemma hos oss på julafton och fest oss mina värdföräldrars vänner på juldagen. Vill inte erkänna hur många champagneglas som slank ner, men gott va det. Öppnade julklappar på juldagen tillsammans med värdfamiljen och även jag fick mig en present. En ram på alla 3 ungarna och pengar till hawaii resan, bättre kunde det alltså inte bli.
 
För örvigt jobbar jag bara imorgon innan en ledighet på 5 dagar väntar mig, ska bli såå skönt även om inget speciellt händer. Nyår infaller då, inga storslagna planer har smidits men vi ska ju som sagt spara pengar till våran efterlängtade resa. Kanske måste jag börja fundera på att börja slänga och sortera saker så jag slipper så med det i sista sekunden, har en känsla att man kommer ha tillräckligt med saker att göra ändå.
 
Här kommer även lite bilder från amerikanarnas julpyntning. Alla bilder från en gata i San Carlos som är känd för sin extrema julpyntning, men inget ovanligt att se hus som dessa lite överallt.
 

God Jul Sverige

God Jul Sverige önskar Emy, hon med noll julkänsla detta året.
 

Lucia

Lucia idag, såg till min förtjusning att jag kunde kolla på svt play igårkväll på lucian, lite mysigt sådär, även om det fortfarande inte går att få in känslan att det är jul om en och en halv vecka?
 
Helgen som gick bjöd på luciatåg inne i San Francisco. Jag och Jessica tog oss in för lite fönstershopping och lunch i city innan vi brummade vidare till marina och svenska kyrkan för att se luciatåget. Och det bästa av allt, de bjöd på lussebullar. Jag och Jessica provade att bara för ett tag sedan, men torrjästen ville inte jäsa, varför hade de inte färskjäst i detta landet? Saffranet vi fick av Jessicas värdmamma var nog fejk, efter x antal teskedar med saffran blev den äntligen gul, men smakade inget saffran över huvudtaget. Vi som blev så glada när vi fick tag på kvarg och allt, men vi ger inte upp, ska nog prova igen nu här innan jul.
 
Annars har jag 47 dagar kvar här i San Francisco, och dagarna kan inte gå långsammare. Väntar på våran hawaii och new york resa, med dagarna tycks inte bli färre. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller hur är det?
 
Övrigt händer inte mycket, det blir att spara pengar, gå till gymmet och frysa ihjäl, ja vi har faktiskt bara 10 grader här nu. Och nu kommer ni tänka, det är ju inte så farligt eftersom vi har 10 minus, men kom hit och känn. Det är dökallt, slutdiskuterat!
 
 

121212

121212 bara såatt ni vet för det har ni väll intehört eller sett idag?
 
 
 

Julen är här

Så fort Thanksgiving var över kastades julsakerna in. Granen står redan pyntad i vardagsrummet, alla hus i området har satt upp lampor och grejer. Till min glädje är granen äkta och det luktar i hela huset, plus att det är en riktig disney gran, perfekt och över tät (Inte som sverige där grenarna är 30 cm ifrån varandra). Jag vet inte om det bara är min familj hemma i sverige, men vi ställer in granen i princip två dagar innan julafton, hade jag inte kämpat med att få in en gran varje jul sedan några år tillbaka hade mina föräldrar redan skippat den för länge sedan. Mycket jobb tyckte min värdmamma att bara ta in granen för en vecka för att sedan kasta ut den, mycket smartare då att sätta in den en månad innan, eller?
 
Denna gången lovar jag att ta mig en promenad och fota alla husen och deras galna pyntningar, dock väntar jag lite till då alla nog inte har hunnit med riktigt allt än.
 
För övrigt är jag nästan frisk, har ju bara varit sjuk i 2 veckor eller så, Las Vegas fel helt klart, men det var det värt. Sprang min första löptur sedan jag blev sjuk, i t-shirt den 3 december. Inget ni kan skryta om där hemma va? Även om jag i och för sig hade önskat mig lite snö, det är ju snö som är jul. Samtidigt som jag aldrig varit ett fan av kyla eller snö, om man inte sitter i en lite stuga uppe i fjällen förstås. 
 
Och nu har jag varit här i 10 månader, 2 månader kvar sen är det hawaii. Kan fortfarande inte säga om jag kommer hem eller inte, men det får ni väll reda på ett sätt eller något annat.
 
 
 

RSS 2.0