Michael Kors


Dags att packa

Imorgon åker vi till San Diego vilket betyder att det är pack och tvättdag på jobbet.

Sov hos Elize inatt, börjar inte förräns 11 idag, så tänkte att jag ska skona mina öron när jag väl kan. Ska nämligen bo i samma lilla lägenhetshotell som familjen, kanske till och med dela rum med något barn, i en vecka. Plus att Elize som sagt åker hem snart så då kan jag inte sova här längre.

Nu blir det en promenad innan frukost!


Sandaler

Här kommer bilder på min sandaler jag köpte igår.


Target

Tog en sväng till Stanford mall och Target idag med Matilda.
Köpte ett par sandaler till San Diego och proteinpulver på Target, så nu jäklar.
(Eller ja, efter San Diego iallafall)


Golden gate igen

Körde vidare till en kulle för att ta ännu fler bilder på denna vackra bro, eller?










Golden gate bridge

Körde även över Golden Gate bridge i söndags och tog lite vackra bilder, här vid brofästet på andra sidan, från oss iallafall, och vi fick även en fin utsikt över staden.


Lombard street

Nu kan jag även pricka av att jag har kört ner för Lombard street där den är som krokigast.


Dagens

Dagens träning:
  • 1 timmes powerwalk utomhus på kullarna
  • 1 timmes zumba pass
  • 1 timmes crosstrainer

Dagens goda:

  • Åt knäckebröd för första gången på 2 månader och jag dog så gott det var.

Dagens just nu:

  • Sitter och äter en sjukt god ananas. Jag som inte ens gillat ananas i hela mitt liv tills för 1 år sedan då jag var iväg på min backpackingresa i Asien. I Kambodja närmare bestämt, var törstig och det fanns bara ananas, sen dess var jag fast (dock klarar jag fortfarande inte av sådana på burk)

Nu blir det en välbehövlig dusch, med scrub och hårinpackning.

Painted Ladies

Besökte även fullt hus husen i söndags, eller painted ladies, kärt barn har många namn. En Tv-serie som jag inte minns att jag sett!


Twin Peaks

Först ut kommer bilder från twin peaks i söndags med Elize och Matilda.


Besök

Nu är det klart att mamma och pappa kommer och hälsar på i slutet av augusti !! =)



En cirka 5 år gammal bild på familjen (Ida kommer dock inte), har knappt inga bilder på familjen märkte jag.


Don't cry because it's over, smile because it happened

Los Angeles, så kul hade vi det inte. Bara en lite luring där. Men även fast vi inte åkte till LA har helgen var mycket bra ändå. En hel ledig helg hade jag minsan så jag flydde huset så fort jag slutade i fredags och kom hem nu sent på söndags kvällen. Hem till Elize bar det för att slippa vakna upp av vrålskrikande barn när jag var ledig. Eftersom Elize bara har ett barn så är huset alltid knäpptyst och det har jag njutit av ska ni veta.

I fredags va vi på bio med en annan svensk tjej, Alexandra. 21 jump street blev det och den var så galet rolig. Ni skulle bara veta, men det får ni snart kanske, eller om några månader... när den kommer till Sverige.... synd!!
Min första biovistelse här i staterna sen jag kom hit. Lite annorlunda mot Sverige om man säger så. Här köper man en biljett till en valfri film och med hjälp av den biljetten kommer man in i själva biobyggnaden. Sen kollar de inte biljetterna mer vilket innebär att man kan hoppa in på någon annan bio, eller gå på en till bio efter. Fast det får man väll egentligen inte göra, men jag säger bara att det skulle vara mycket möjligt. De har heller inte numrerade platser så det är först till kvarn som gäller och man kan inte förboka biljetter på internet som man kan i Sverige. Ja där vinner Sveriges biografer i hästlängder enligt mina åsikter (förutom att man kan smita in på fler filmer).

I lördags skulle vi egentligen åka och kolla på en basketmatch, men vi va lite sena med att köpa biljetter, det spöregnade och var allmänt grått ute, vi va trötta och gnälliga så bestämde oss för att ta det en annan gång.

Idag åkte jag och Elize och hämtade upp Matilda för att sedan bege oss in till San Francisco och leka turister. Vi va på alla möjliga olika platser, men mer om det imorgon eftersom jag nu ska sova. En ny jobbvecka väntar och i helgen åker jag med värdfamiljen till San Diego, sol och värme är mycket välkommet.

Har även shoppat en del i helgen, som också det kommer upp i senare inlägg i veckan. Här får ni njuta av en bild som togs idag, söndag. Mer San Francisco kan det inte bli. Enjoy!



LA

Som det kan gå!!

Converse

Ja dessa landade hos min syster igår. Converse i ministorlek till min systerdotter.


Nytt

Nytt i hyllan. Body scrub och body butter från body shop. Cocosnöt, så sjukt gott den doftar, lite så att man vill ta en sked och börja äta. Pluset är då att de produkterna är mycket billigare här än i sverige!!



Ryck i ögat

Här kommer lite information som ni säkert är intresserad av. Mitt vänstra öga har haft damp hela dagen och håller på och rycker. Ni vet så när en nerv hoppar typ, jaja irriterande iallafall.

Ikväll ska jag träffa en svensk au pair som jag inte träffat förut. Hon bor i Burlingame om jag inte har helt fel för mig vilket betyder att hon bor ganska nära mig. Gissa vart vi ska ses? Starbucks såklart.

Skypade en timme med mamma och pappa igår, och snart ska de förhoppningsvis boka biljetter för att komma och hälsa på mig. Det dröjer ett tag till innan de är här, men det kommer nog kännas konstigt att de är här.

Har mitt lilla break nu och har precis varit ute på en joggingtur i det, hör och häpna, soliga vädret. Så himla skönt och vad jag ahr saknat solen. Åker ganske till gymmet idag med, känner mig lite sugen faktiskt och det känns som man får passa på innan man inte är sugen på att träna längre.


Dagens duktiga


1 timmes promenad utomhus

1 timmes Zumba pass

30 minuter crosstrainer

Dagens middag: Svampomelett med sparris

Det ni!!


Saint Patrick's day


I lördags åkte jag, Elize och en tysk före detta au pair in till San Francisco för att vara med och fira Saint Patrick's day. Möttes redan på barten ett gäng med grönklädda människor, ändå kul att de flesta går in för det. Det var massor av folk i stan givetvis och de hade alla möjliga olika upptåg. Tog oss vidare till Nobel, där festen var i full gång. Träffade några amerikanska tjejer, alltid trevligt att utbyta några ord som kommer härifrån. Drack grön öl och spanade in roliga männsikor. Stannade där ett tag innan jag var tvungen att dra mig hemåt då jag skulle jobba. Elize kom dock och höll mig sällskap. Gjorde oss iordning då vi planerade en utekväll/natt i San Francisco. Tog oss in igen och mötte upp Elize vänner från Los Angeles för lite fest inne på Recess nightclub. Stannade där tills stängning. Kul hade vi det men kände mig lite missplacerad. Det var nog jag och en annan blond tjej där.

Åkte vidare till Temple nightclub och träffade som sagt Frida där och som sagt igen, det var så kul att träffa henne. Måste planera en helg och åka över till henne, var nästan 2 månader sen snart vi senast såg varandra på training school. Stannade även där till stängning, stannade och pratade lite med Elize vänner inann vi rullade hem och somnade direkt hemma hos henne. Ungefär så såg min första Saint Patrick's day ut, och det var bara tummen upp på det.












Helgen


Här kommer en lite uppdatering om helgen då jag antar att ni tycker att uppdateringen har varit lite gles, eller ja, ingenting vill säga. Har knappt varit hemma på hela helgen förutom när jag jobbade. Firade St Patrick's day inne i San Francisco i fredags, Jobbade på kvällen och efter det åkte vi in till San Francisco för lite fest och dans. Träffade även Frida från training school, riktigt kul att träffa henne. Hon bor på andra sidan från bayen och det har inte blivit av att ses än, men nu blev det en liten stund iallafall. Söndagen spenderades på starbucks, i sängen kollandes på film och lite häng med okänt folk. Mycket trevlig helg och mer om detta kommer i senare inlägg för nu ska jag sova.


Kvällstankar om vänskap


En vän är någon som finns där i både vått och torrt, både när du är glad och när du är ledsen och behöver tröst. Att vänskap är något du ska vårda i vardagen borde vara naturligt för alla och kan, och ska inte, mätas i pengar.

Behandla alltid andra så som du själv vill bli behandlad. När jag tänker på detta går mina tankar direkt till Emma och Elize som jag träffat här borta i staterna. Fast de hade häng ihop varje dag i cirka 10 månaders tid tog de kontakt med mig och bjöd in mig på allt de gjorde, vilket fick mig att känna mig välkommen. Det kändes viktigt eftersom man kom hit helt själv och inte hade någon. Och det är fortfarande så att man inte har jätte många eftersom man inte varit här så länge än, och just nu kryllar det inte av svenska au pairer just där jag bor. Hoppas att det kommer några fler snart eftersom Emma har åkt och Elize åker om 1,5 månad. Förstår lixom inte grejen att man inte frågar alla om de vill vara med. Jag ska verkligen försöka tänka på det och bjuda med andra eftersom man själv vet hur det känns att bli den som inte blir frågad.



Be the change you wish to see in the world


Fredag och jag ligger hemma och är halv sjuk.

Jobbade några timmar på morgonen, när jag sedan kände mig illamående och kallsvettades. Har nog även fått en dos med feber, men är evigt tacksam för att jag inte än peppar peppar inte fått magsjukan än som verkar gå runt i vårat område. Känner jag mig bättre imorgon blir det en sväng in till San Francisco för att kolla på den årliga paraden eftersom det är St Patricks day. Måste även ta en sväng till mallen innan det bär av till city för att inhandla något grönt, äger inget grönt har jag insett och bär man inte det får folk nypa en, ja så är reglerna. Medans jag ligger här och strax ska sova en tidig fredags kväll får ni en mening att tänka på.

"Be the change you wish to see in the world" dillon rogers


God morgon Sverige


God natt för mig och godmorgon Sverige. Ikväll hade jag myskväll med Elize. Vi åkte och köpte mat, körde hem till henne och kröp ner under en var sin filt och kollade på film. Sådant där enkelt som ändå gör så mycket.

Som sagt Godnatt från mig!!


Regn


Sjuka värdbarn och sjuka värdföräldrar fick mitt schema ändras i sista minuten. Hela veckan har bestått av heldagar utan paus eftersom alla är sjuka. Eller inte riktigt alla men nästan.

Har spenderat flera timmar med mellanbarnet på alla möjliga platser och farit fram och tillbaka för att hålla oss ifån huset. Tro det eller ej men det har faktiskt gått riktigt bra. Kanppt inget gnäll, det kommer man aldrig ifrån helt, och han lyssnade på mig nästan alltid, ja ännu en sak som man nog inte kommer slippa helt. Vi har varit på allt från junior gym, mataffären till leksaksaffären.

Drömmer mig fram till det är dags för San Diego om cirka två veckor, med då forhoppningsvis lite sol och värme och inte detta regnandet. Jag tror seriöst vi regnar bort snart.

Ikväll blir det att träffa lite folk och jag håller på att planera helgen. Man ser alltid fram emot helgerna här borta med detta livet jag lever just nu. Det är på helgerna man planerar in allt roligt. Även om jag trivs med detta livet just nu så är det klart påfrestande att bo på sitt jobb. , så därför blir helgerna lite som en fristad.

Bild från weheartit


Väder och vind


Ja, helt seriöst så håller vi på att regna bort här i på västkusten i USA. Regner öser ner från morgon till kväll utan uppehåll och så ska det göra till och med söndag, medans de på östkusten verkar har fått vårvärme och sol. Vad hände där lixom? Sunny California håller inte sitt ord längre. Tyckte det kunde fortsätta som det har gjort med sol och värme, nu känner man ju sig inte ens sugen på att ta en promenad eller joggingtur utomhus, jag som hade kommit igång så bra.

Detta huset är också fullt av sjuka barn och jag går runt med huvudvärk. Snälla vecka gå fort tack!!

Snart påsk också, undrar hur mycket min värdfamilj firar det. Har faktiskt ingen aning hur det går till här om jag ska vara helt ärlig. Men först har vi St Patricks day som infinner sig på lördag, blir nog att jag hittar på något kul, man måste ju fira lite nu när man är här.


En liten tur till Ikea


Vaknade upp till ett otroligt grått, molnigt och regnigt kalifornien. Ungefär lite så som det brukar vara här denna årstiden, men nu har man blivit så bortskämd med tidig värme och mycket sol. Det ska dessutom regna hela veckan så det blir nog mest att sitta inne för några gummistövlar tog jag inte med mig.

Kände att jag behövde komma ut ur huset idag när mitt jobbpass var slut så körde och hämtade Matilda och tog en sväng till Ikea. Åt middag, köttbullar givetvis och särskilt lingonsylten smakade extra bra, men potatismoset var inget att hänga i palmen (Julgranen).

Fick med mig några ljus hem och en filt i inredningsväg. Man är lite kluven hur mycket man vill lägga på sådana saker. Visst man ska stanna ett år men samtidigt så finns det så mycket annat pengarna ska räcka till. Nästa mål är att få upp lite bilder på väggarna så det blir lite mer personligt.

Handlade även en del på ikeas matavdelning, inte så stor men hittade några saker. Till exempel köttbullar, som man visserligen kan köpa här med men ändå, lingonsylt, gräddsås, knäckebröd och gissa vad vi hittade? Påskmust. Så nu blir jag inte ifrån det i ett år. Även lite annat smått och gott slank ner i påsen. Tycker ändå att ikea borde ha någon slags av saltlakrits i sitt sortiment.

Båda kände att det var lite tidigt att åka hem till vi tog en kaffe på Starbucks. Bytte lite pengar, det är nämligen så att alla mynt som är en quater dollar har på baksidan de olika staternas märke, eller vad man ska kalla det. Så kalifornien har ett, new york ett och så vidare, och nu har jag börjar samla på dessa och se om jag lyckas få ihop alla under mitt år. Kanske har man sådan otur att man inte får ett mynt med en delstat? Stackars mig. Har lyckats samla ihop 12 stycken hittills.






Måndag


Alltid lite seg att börja jobba på måndagen när man har haft så trevliga helger.

Dagen innehåll 8 timmars jobb utan rast från klockan 8 på morgonen. Positiva är att jag slutar ovanligt tidigt, ganska skönt det med. Helst ville jag väll stannat kvar i sänger och sovit lite till, särskilt när jag kände huvudvärken i mitt lilla huvud. Fast stanna kvar i sängen vill man väll alltid, annars kan man ju undra om något är fel på en.

Nu har jag varit ute på en joggingtur i backarna och snart är det dags att åka iväg på Zumban.


Söndag


Hämtade upp Matilda i San Carlos bara en kort stund efter att jag hade vaknat. Ännu en dag i San Francisco väntade. Planen var att ta oss upp till Twin Peaks för att kolla på utsikten över San Francisco, dock blev det inte av eftersom de började regna ett tag och vi trodde att vädret bara skulle bli sämre, synd att vi inte visste vad som väntade. Vi åkte till Millbrae för att sätta bilen där och sedan ta barten in till city. Vi började med en smoothie på Jamba juice och gick sedan vidare för att ínhandla de efterlängtade Ray Ban:en(?)

Mötte upp Clara och Caroline, två svenska au pairer som bor mitt i San Francisco och bestämde oss då för att ta Twin Peaks en annan dag. Tog istället en promenad uppför alla backar och vidare till chinatown. Känns verkligen som man är i Kina, eller ja har ju aldrig varit där så kanske inte kan uttala mig, men alla skyltar är på kinesiska och det är bara asiater där, såg inte en ända turuíst förutom oss, eller ja turister vi bor ju faktiskt här nu. Hoppade in på en restaurang för lunch där de knappt förstod någon engelska utan prata mest kinesiska, elelr det lät som det iallafall. Ville vara på den säkra sidan och tog kyckling med cashew nötter. Mesigt jag vet, men är lite halvskeptiskt till viss mat, det borde det bli ändring på. När vi väl gick ut igen tittade solen fram och det bev nästan riktigt skönt.

Gick sedan vidare ner till Pier 39 och Fisherman's Wharf och kollade på sjölejonen. Soft liv att ligga helt tjock på en brygga och sola, och på ett sätt vara en kändis utan att behöva vara snygg. Strosade runt lite innan vi smet in på starbucks för en kaffe. Välbehövligt kändes det som och vi fick oss en trevlig pratstund om allt möjligt från framtidsplaner/drömmar till au pair livet. Hoppade på en spårvagn tillbaka till Powell street och klockan var dags för hemgång eftersom jag hade mitt au pair möte.

Skulle ses i San Bruno och gå på bio, av alla ställen så ligger detta typ längst bort, ibland undrar man... men eftersom jag och Matilda hade andra planer, letade vi bara upp stället, som tog ett tag. Amerika asså, inte en skylt som visar vart saker ligger och man kommer inte ut någonstans, kanske bara Matilda som fattar det dära. Skrev min signatur på ett papper och vips så va jag klar med mötet. Vi körde vidare hem till mig för att hämta min dator och vidare hem till matilda för att fixa med lite bilder.

San Francisco



Matilda, Clara och Caroline i Chinatown



Caroline inne på kinarestaurangen





Sjölejonen





Clara och Caroline på spårvagnen?




Ray Ban


Ja, dessa snyggingarna fick jag äntligen köpt idag. Mer om söndag kommer senare!



Lördag


Hela helgen har spenderats i San Francisco.

I lördags åkte jag in med Elize, Ida och Emelie. Tanken var att gå direkt till Alcatraz, eller ja där man tar båten och köpa biljetter, men det fanns inga lediga turer förräns på måndag så det var bara att hitta något annat att göra. Möttes av en hel skara nakna cyklister som åkte förbi, antar att de demostrerade för något. Ja det var lite komiskt iallafall.

Tog cykeltaxi tillbaka förbi alla pirer då vi var för lata för att gå. Stackars cykelkillen, dock var det han som sa att han kunde ta alla fyra, så ångrade han nog sig lite senare. vi klämde ihop oss på det lilla sätet och någon fick sitta i knäet. Cykelkillen såg ut att ha det lite kämpigt ibland, tur att det inte var en längre sträcka.

Tog Barten vidare till Powell street och påbörjade lite shopping och gick sedan vidare till ett riktigt amerikanskt diners för att äta en sen lunch. Rätt som det var, var det dags för mig att ta barten tillbaka till Millbrae, ta bilen där och åka hem för att jobba.

Här kommer några halvkassa bilder från i Lördags!!






Cykelkillen



Emelie, Ida och Elize






Fredag


Idag är det riktigt fin väder, ska nog ta mig ut och sola när jag har tid.

Sista dagen det ska vara fint väder sen blir det kallare och liten regn tror jag till och med.
Igår var jag lika hurtig som i förr går. Började dagen med joggingtur i backarna innan jobbet för städerskorna var här och då vill man inte vara ivägen. Efter jobbet hämtade jag upp Matilda och åkte vidare till gymmet för att träna lite själva. Belönade oss själva efteråt med en smoothie från Starbucks.

Ikväll väntar ett pass, turbo kick, har ingen aning om vad det är. Helgen är i princip helt uppbokad som vanligt. Tummen upp för det. Jag menar, det är snart dags för San Diego.

Här för ni en fin bild på min utsikt från mitt rum så länge.



Solbränd


Idag har det varit en underbar dag, förutom att jag fått ryta åt ungarna ibland.

Men jag började dagen med en powerwalk/jogging tur i området, uppför backar, ner för backar. Galet jobbigt, men galet mycket bättre än plan mark och lyssna noga nu, detta gjorde jag innan jag började jobba. Har mestadels bara avrit hemma idag och vaktat huset. Satt ute i solen och brände mig medans den yngsta nog en nap. Nu sitter jag här och kollarmig själv i spegeln och inser att min hud är ganska röd och att jag fått fina märken efter mitt linne.

Under mitt break åkte jag till sawyer camp trail och promenerade 7 km, gillar att de har stolpar så att man kan se hur långt man gått. Riktigt skönt väder har det även varit idag gick ock tänkte på det att här behöver man inte frysa ihjäl om man vill vistas lite ute, jag älskar att kunna sitta ute och sola, svettas ihjäl och det är mars månad. Man blir så mycket gladare i solen, inte konstigt att halva Sveriges befolkning är deprimerade, när man inte ser sol på flera månader i sträck, fryser ihjäl av att gå utanför dörren och bär vinterjacka 6 månader om året.

Här får ni iallafall hänga med mig på en lite sträcka av promenaden i orginal, helt oredigerad, tänk bort mitt flås bara.



Tisdag


Gillar att man går ut och äter på en italiensk restaurang med ett glas vitt vin,
blir bjuden på allt och det räknas som jobb.


Frukt och bär


Har jag sagt att jag älskar frukt och bär?
Åter mer här än vad jag gjorde i Sverige eftersom vi alltid har hela kylen full här. Priotiterade lixom inte några gram hallon för 50 kr när jag bodde själv i min lägenhet även om det är så sjukt gott.

Här finns det alltid bananer, äpplen, apelsiner, klementiner, och ibland eller ofta jordgubbar, björnbär, hallon, blåbär, granatäpple, mango, vattenmelon, ananas grapefrukt m.m. Ja om ni vill veta!!

Det roliga här i USA är att man köper till exempel inte en hel mango, utan man köper dem i plastförpackningar, färdig skivade och redo för att äta. Likadant med ananas, melon etc, min värdmamma sa till och med en dag att hon inte skulle lägga tid på det, även om hon ägnar tid till att laga riktig mat ibland.

Det var därför jag har ifrågasatt om IKEA koceptet verkligen har gått hem här i staterna. Som när jag var på banken och fixade bankkort började vi prata om IKEA att det var från Sverige, att hon gillade det, men hittar ingen som kan montera sakerna hon köper därifrån och väljer då hellre att lägga ut mer pengar på ett annat ställe där de monterar ihop allt till en och kör hem det. Jag menar, det är ju det som är IKEASs koncept typ, att det är lite billigare och man gör det själv, vilket många amerikanare inte verkar vara så sugna på, medans människor i Sverige gillar att det är billigare och att man då hellre gör lite mer sjäv istället. Kul det dära med kulturer alltså.



Söndagen i Bilder


Här kommer bildbomben för i söndags, enjoy!!


San Francisco på håll.


Första stoppet på Point Reyes.



Caroline och Hanna


Matilda


Stinson Beach


Jag och Matilda bland redwood träden.


Hanna, Emelie och Caroline


Caroline, Jag och Matilda


Se till att inte skräpa ner vill säga.


Golden Gate Bridge


Palace of fine arts


Jag vid strandpromenaden på crissy fields


Roadtrip - Point Reyes - Muir Woods - Golden Gate Bridge


Idag var det söndag och dags för nya äventyr. Blev upphämtad strax efter 9 tiden av Hannah, Emelie, Matilda och Caroline och rullade vidare mot San Francisco för att ta oss över till andra sidan Golden gate bridge och vidare till Point Reyes. Körde på Highway 1 som fortsätter på andra sidan bron. Första gången jag såg bron så det var lite kul.

Åkte på en riktig kringel och krok väg, över berg och längst havet med klippor som störtar rätt ner mot vattnet. Gillar att vägen är smal och saknar staket, men fint var det. Point Reyes National Seashore ligger på an halv ö har har någon speciell historia som jag inte är så påläst om men första stoppet blev på en strand. Riktigt fint. Stog en skylt där de varnade för surfing för det finns hajar, starka strömmar och så vidare, ändå var den en del som surfande, antar dock att dem är ganska vana, annars har man nog inte många hästar hemma i stallet. På tal om hästar ska vi nog hyra hästar för en liten ridtur, både jag och Matilda är sugna.

Åkte vidare till Drake beach för lite fika, då vi insåg att det började närma sig lunchtid, ingen hade mat med sig och det hade tagit ett par timmar att köra dit. Hade shorts på mig idag och det var riktigt varmt på vissa ställen. Inte ett moln på himlen, tummen upp för det då veckan har innehållit mycket moln och regn.

Körde vidare till Stinson beach, som är en populär strand. Folk låg och solade i bikini och vissa badade. Det är en sådan konstig känsla att se när man tänker att det är mars månad. Lade oss själva och solade/sov en timme på stranden, riktigt underbart. Kände sedan att det var dags för lite mat begav vi oss upp till downtown i Stinson och satte oss på en uteservering med en cola givetvis, och mat. Tog oss sedan vidare på en spontan utstickare till Muir woods national monuments då vi insåg att detta låg på vägen hemåt. Muir woods är stället man åker till för att kolla på redwood träd, som kan bli hur breda och höga som helst, tror de är de största träden i världen om jag inte har helt fel för mig.

Bestämde oss för att stanna till på några platser i San Francisco på hemvägen för man vill ju utnyttja sin lediga dag fullt ut och inte komma hem alltför tidigt. Hoppade in på Palace of fine arts, det var fint och ganska pampigt. Stannade vid Crissy fields som är en strandpromenad med utsikt på golden gate bron och man såg även över till alcatraz. Började dock bli lite kyligt när solen gick ner i shorts så det blev en snabbvisit innan vi bestämde oss för att köra hemåt, genom hela san francisco och dess branta backar.

Har haft en mycket trevlig dag och en trevlig helg och nu är den slut igen. Som sagt tiden springer iväg samtidigt som man hinner med att göra en massa saker. Nu väntar en ny jobbvecka, som nog börjar ganska lungt. Många jobbtimmar, men mormorn och morfarn är här från Texas och hjälper gärna till.

Här kommer lite bilder, bildbomb kommer dock i nästa inlägg.







Gilroy


Nu är det en sådan helg igen som är fullproppad med aktiviteter, det gillas.

Kom hem från San Francisco runt 3-halv 4 tiden, som för övrigt var helt okej. Vi visste inte riktigt vart vi skulle innan, men hamnade på någon bar någonstans. Fråga mig inte vart bara för det har jag ingen aning om.

Cirka 5 timmar senare ringde väckarklockan, dags att ta sig upp ur den så otroligt sköna sängen för att göra mig iordning, köra till San Carlos för att hämta upp Matilda och köra vidare mot dagens destination, Gilroy Premium Outlets. Har konstaterat även idag att min gps var ett bra köp, hur jag skulle ha klarat mig utan den har jag ingen aning om. Vi konstaterad även att dagens destination både var mycket bra och mycket dålig. Bra shopping men mindre bra för plånboken. Veckans lön kom in för då 12 timmar sedan och ja, då 12 timmar senare så var den slut igen. Bara att vänta tills nästa vecka.

Stort var det också med många bra affärer, stog och dregglade lite inne i Michael Kors butiken men blev tyvärr inget denna gången. Kom hem med en Ralph Lauren skjorta och en kabelstickad tröja, ett par träningsbyxor och träningslinne från nike, maroccanoil olja samt inpackning till håret (som jag blev tipsad av min frisör hemma i Sverige), och slutligen ett par vita höga converse. Mycket nöjd med mina köp fast att jag vet att jag har ett par exakt likadana helt oanvända converse hemma i Sverige som jag valde att lämna hemma, men då har jag dem när jag kommer hem, right?

Ikväll väntar ännu en utgång i Palo Alto till Rudy's där vi var sist, med Emma, Elize och hennes två vänner från Sverige. Några timmar efter att vi kommer hem därifrån kommer min klocka ringa igen då jag kommer bli upplockad av Matilda, Emelie och Hanna och kanske någon mer för att köra till Napa Valley.








San Francisco by night


Utgång i San Francisco är det som väntar.

Alltid lika kul att se att alla vänner i sverige festade för längesedan och antagligen ligger hemma och sover nu, medans vi har allt framför oss. Lika galet det dära med tidskillnad, 9 timmar alltså. Nej nu ska vi nog snart bege oss och jag få se vad San Francsico har att erbjuda.


Mars


Redan mars och jag har redan varit här en månad nu hos familjen och lite längre i staterna. Tiden bara rusar iväg, vilket kan vara ganska skönt ibland och lite stressande ibland när man tänker på allt man vill hinna göra innan man åker hem.

Har mestadels spenderat dagen med att flänga hit och dit, hjälpt Emma att packa när jag varit ledig och tagit en paus på starbucks såklart. Emma åker nämligen på söndag vilket känns väldigt trist faktiskt, men antar att detta livet är så. Folk kommer och går. Man träffar nya och säger hejdå till "gamla".

Vänskapen är så annorlunda här jämfört med Sverige. Alla är mer öppna för att träffa nytt folk och man behöver inte umgås under en längre tid för att det ska kännas som man känner varandra. Här umgås man med folk som om man känt dem flera månader fast man egentligen bara träffats ett par gånger, vilket är väldigt skönt.




Gubbar


Ja såhär stora jordgubbar kan man hitta här!



When you lose something you can't replace


Eddie & Acantus, ni fattas mig..


RSS 2.0