Yosemite

I söndags begav vi oss till Yosemite National Park över dagen. Det var jag, Matilda, Elin, Malin och Linnéa. Har velat åka dit enda sedan jag fick höra om det så det var kul att det blev av, även om jag har 8 månader kvar. Klockan ringde strax efter fyra på morgonen och runt fem tiden var jag hos Matilda för att plocka upp henne. Hämtade upp Malin och Linnéa i Los Altos och Elin nere i Los gatos innan vi började vår resa mot Yosemite. Gps:en tog oss till alla möjliga underliga småvägar, men det var kul att se det också och inte bara motorväg. Jag älskar att åka på små kringel och krok vägar med berg som tornar upp vid sidorna. Fick sitta lite i kö innan vi kom in till själva Yosemite Valley, och direkt när vi kom in började vi se massa vattenfall. Det ska vara som finast där i Maj-Juni då isarna smälter och vattenfallen är större. Vattenfall var precis det vi ville se och även en björn stog på våran önskelista. Dock fick vi aldrig se en björn. Några au pairer som var där för några veckor sedan fick se en och de varnar om björnar överallt, så vi blev lite besvikna.

Hittade en mycket bra pakering(se bild längst ner i detta inlägget), bestämde oss för att äta lite lunch innan vi va redo för en hike. Valde en där man skulle komma enda inpå ett vattenfall. En väldigt populär hike så vi va långt infrån ensamma. Vädret var perfekt, inte för varmt, men ändå varmt, soligt och inte ett moln på himlen. Vi gick och klättrade uppför en himlans massa trappsteg. Upp upp upp och det kändes dagen efter i benen kan jag lova, men det var det lätt värt. Väl uppe vid vattenfallets topp blev det en vilopaus i solen, med utsikt över fallet och bergen. Vet inte varför men jag har fått en liten kärlek för berg, haha gillar dem helt enkelt, och man kan väll inte annat än att säga att Yosemite var riktigt vackert. Skulle lätt tänka mig att åka dit igen faktiskt och prova på ett annat hikningsspår. Kollade vi rätt gick vi ungefär två mil denna dagen och belönade oss med lite dricka innan vi hoppade in i bilen för att påbörja vår färd hemåt. Det ligger cirka fyra timmar från där vi bor, men innan man släppt av alla och kommit hem själv var klockan runt midnatt. Uppe i ungefär 21 timmar i sträck, med hikning och åtta timmars bilkörning själv somnade jag ganska gott i sängen.



Lördags

Jag och Matilda åkte som sagt in till San Francisco i lördags. För ovanlighetens skull var det molningt hos oss och strålande sol inne i city, brukar ju alltid vara tvärtom i och med den kända dimman San Francisco ofta bjuder på. Mötte upp några andra tjejer för lunch, blev ett diner som vi besökt några gånger innan, men det är bra för det finns något för alla. De andra skulle ner till Fishermans Wharf, men eftersom Matilda skulle jobba han vi inte gå med dit så vi stannade runt union square och market street för lite shopping. En hallonröd bikini, ett pastellgrönt linne och ett par svarta virkade shorts fick följa med mig hem denna gången. Hittade dock massor som jag ville ha, och med det shoppingsuget blev jag förvånad att inte mer fick följa med hem.

Väl hemma i Hillsborough igen blev det bara packning av badkläder och ombyte innan jag efter en kort stund begav mig till Mathilda (notera att det finns en Matilda, och en Mathilda med H), där även Danielle, Anna och Annika var. Åt middag och efterrätt och det blev en hel del prat. När mörkret började falla bytte vi om till badkläder och hoppade i hot tub :en. Längesedan jag var i en bubbelpool och särskilt uthomhus under bar himmel, eller har jag gjort det innan?



Yosemite National Park


Helg

Helgen blev en långhelg. Skulle egentligen jobbat lördagkväll, men eftersom min värdmamma opererades lite oväntat jobbade jag några timmar mer än vad jag ska, så då blev jag ledig från klockan 4 i fredags ända fram till tisdagmorgon. Skönt med andra ord. Lite lyxigt eftersom jag var ledig hela förra helgen då vi va i Seattle.

I fredagskväll blev det en sväng hem till Mathlda, Danielles vän, för lite grönsaker och dippa och en masssa prat. Blev inte så sent, vilket va bra då jag har planer på att åka in till San Francisco idag, beger mig om några minuter. Är så shoppingsugen, men ska försöka hålla i plånboken.

Imorgon blir det nya äventyr. Vi åker nämligen till Yosemite National park. En Notionalpark som ligger innåt landet cirka 4 timmar från oss. Ska vara superfint där, så förväntningarna är höga.

Yosemite - bild tagen från google



Blandat från Seattle


Space Needle


By Night



Pike place market


Lördag i Seattle

Satte klockan för att försöka komma upp i tid. Gick ner och käkade en dyr frukost på Starbucks innan vi gick på jakt efter the gum wall. Som det låter är det en vägg med tuggummin på, folk går ditt tuggar ett tuggummi och kletar dit det på väggen. Ganska äckligt, men ändå ganska coolt och färgglatt. Gick upp till marknaden ännu en sväng och insåg att jag sett en film härifrån på mitt gamla jobb, när vi pratade om att man ska vara service minded. Filmen handlar om att de kasta fiskar och gör det lite roligt, vilket gör att man får med publiken. Ja kanske inte jätte intressant men så är det iallafall.

Började sedan vår promenad bort till Space Needle, tornet som i princip symboliserar Seattle. Ser man filmer härifrån får man alltid se det tornet. Köpte oss ett dag och natt pass, då man fick åka upp en gång på dagen och en gång på kvällen och kolla på utsikten. Vad ska jag säga om det? Jo att New York är lite roligare att kolla på. Åt lunch på ett franskt café innan vi letade upp en park och satte oss en stund för att vila fötterna och fotad de snöiga bergen man ser på långt håll.

När vi kände oss klara gick vi tillbaka via Seattle waterfront, upp till downtown för lite shopping. Ett nytt träningslinne från Nike och en mascara från chanel vad som fick följa med mig hem. Pengarna ska räcka till mycket så det gäller att hålla i dem ändå. Gick ännu en gång till Cheesecake factory för middag. När mörkret började smyga sig på gick vi tillbaka till Space Needle för att åka upp ännu en gång och kolla.

Gum wall









Fredag i Seattle

Resan till Seattle gick smidigt, en resa som bara tar 2 timmar, skönt. Hittade lätt hur vi skulle ta oss från flygplatsen till downtown och vårat hotell, med lite gissningar som gick helt rätt och vi betalade 2,75 dollar, alltså ungefär 17 kronor. Vi som är så himla bra på att planera (eller inte) visste knappt vart hotellet låg, av ren slump tog jag mig en titt mot skyarna pch såg en byggnad med en symbol av ett rött lejon huvud, vårat hotell hette red lion hotel och visst var det där. Checkade in, lämnade väskorna, fräschade till oss och gick sedan ut på stan igen. Vi bodde verkligen mitt i smeten.

Vandrade ner mot Pike Place market, som är en marknad med massa fisk, frukt och blommor typ. Båda kände hur humöret började svajja och magen kurra, 7 timmar sedan vi åt frukost så det var kanske inte så konsigt. Vi gick gata upp och ner och hittade inget som passade, till sist tog jag fram gps:en på mobilen och slog in Cheesecake factory som bara skulle ligga 2 minuters promenadväg bort. Det fick det bli, säkert kort, cheesecake factory är alltid gott, och nej för er som inte varit där, de har inte bara cheesecake på menyn. Med fulla magar gick vi sedan ner till marknaden igen och tog en sväng in på Starbucks för en kaffe. Men inte vilket Starbucks som helst, utan nämligen det första Starbucks:et i hela världen, det ni. Bestämde oss sedan för att spendera kvällen inne i en biosalong innan vi gick tillbaka till hotellet och somnade gott i sängen.



Amerikanska Pannkakor

Kände mig lite ambitiös i morse när jag ställde mig och gjorde pannkakor till barnen fast jag har allla tre barnen 10 timmar själv idag. Måste betyda att jag är en bra au pair ändå.





Från Seattle

Bilder från Seattle kommer, men ni få vänta lite till. Min värdmamma åkte in på akuten idag och ska opereras nu ikväll och därför har jag jobbat 10 timmar i sträck idag, och ska därför varva ner på gymmer ikväll. Jobbar ytterligare ett 10 timmars pass imorgon med start halv 7 på morgonen, så därför blir det gymmet och sen hem och lägga sig, men jag hoppas att jag hinner med ett inlägg med bilder till er imorgon.




Frågor&Svar

- Hej! Jag tänkte bara kolla om du har lite tips till någon som vill åka som au pair men inte riktigt våga ta steget.. Vad man ska tänka på osv! :) Det låter verkligen jätte roligt att åka :)

Jag tycker absolut att du ska åka. Jag har inte ångrat en gång att jag åkte även om det kan vara tufft att vara så långt från familj och vänner, men allt det som jag får här gör att det är värt det. Börja med att kolla upp olika organisationer, cultural care, sts och si är väll de största och själv åkte jag med Cultural Care, klicka på länken www.culturalcare.se

Du kan börja ansöka även om du sedan hoppar av om du ska börja plugga eller annat, eftersom ansökan kan ta sin lilla tid. Jag själv var ganska osäker om jag skulle åka eller inte, jag tyckte jag var för dålig på engelska(man kommer ju hit för att bli bättre), jag var lite orolig för de 6 credits man måste ta på ett amerikanskt college, allt detta i onödan då jag får otroligt mycket hjälp av min värdfamilj och man kan även kontakta sin lcc, kontaktperson här i USA. Jag började med att gå på ett informationsmöte och blev så inspirerad och nu sitter jag här i USA, gör du det med och se hur du känner efter det. 


- Hej! Asså varje gång jag ska läsa din blogg så är det en stor vit grej på vänster sidan av skärmen vilket gör att jag inte kan läsa.. har provat på flera datorer, men samma sak på de alla. ville bara att du skulle veta det i fall att andra också har det så! :)

Vad snällt av dig att påpeka det. Har andra som har haft problem med det så nu valde jag att ta bort de bilder jag har haft vänster om min blogg. Hoppas att det funkar nu!


Dagens Lunch

Champinjoner - avokado - gurka - qournbiff




Borta bra, men hemma bäst

Hemkommen från Seattle. Klockan är drygt halv 12 på kvällen så det är dags för en dusch och sedan läggdags eftersom en ny arbetsvecka startar imorgon. Det var en trevlig helg med mycket promenerande, starbucks, mat och idag fick vi även mycket regn. Lite regn ville vi ju se, jag menar det regnar väll alltid i Seattle? Bilder får ni imorgon!


051912

Efter nästan två hela dagar i Seattle värker fötterna endel. Vi går och går och sedan går vi lite till. Imorgon är det söndag, vilket betyder slut på vår Seattle vistelse, dock åker vi hem runt 7 tiden, så vi har en dag till att hitta på något. Dock känner vi båda att vi sett allt vi vill nu så vi få se hur dagen spenderas. Har någon förslag tå hojta gärna till. Vi har varit i Space Needle både dagtid och kvällstid. Pike Place market, tuggummiväggen och kanske något jag.



Seattle

Imorgon bär det av till Seattle, vet inte riktigt än hur jag ska göra med datorn, om den få följa med eller inte. Men det märker ni nog. Planerat har vi heller inte gjort vi tar det som det kommer helt enkelt, men det ska bli tre sköna barnfria dagar.
(man behöver det ibland, tro mig)


Oväntat

Iband slutar dagarna oväntat. Jag slutade fyra idag, men min värdmamma glömde bort det och trodde att jag slutade 5, snälla jag vågade inte säga något. Min värdpappa är borta över några nätter med jobbet och min värdmamma skulle ha några vänner över, plus en del ungar. Jag som planerat gymmet var inte lika sugen längre när vädret var underbart, så det slutade med att jag slöt upp med sällskapet på några filtar i gräset med ett glas vin. Min värdmamma tjatade tills jag gick in och hämtade ett glas, okej hon sa det bara två gånger. Klockan tickade och nu är klockan 10, kanske inte så mycket, men tillräckligt mycket eftersom detta kalaset började klockan 4-5 idag. Hade en mycket trevlig onsdagskväll med min värdmamma och hennes vänner trots att de är cirka 20 år äldre, jag menar man borde verkligen trivas i sin värdfamilj om man väljer att umgås med dem i flera timmar trots att man redan jobbat 9 timmar i sträck. Tur att man är 21, och nu några glas senare är det dags för sängen. Vill bara tillägga att jag älskar kalifornien, knappa två månader kan man sitta ute medans här gör man det året om! Godnatt!



Leopard

Jobbade 9 timmar i rad idag utan rast för min värdmamma skulle iväg på något event. Håller inte så bra koll på vart och far och flänger alltid, hehe. Men då blir man extra glad av att hon kommer hem med en goodiebag till mig med. Känns verkligen som hon bryr sig då när hon tänker på mig också. Det var djurtema på eventet så innehållet går i ett leopardtema, med lite böcker, tidningar, och ett rött läppstift, etc.






Söndag

Söndagen spenderades i San José för lunch med 8 andra svenska au pairer. Har inte varit i San José innan men det var mysigt, på den lilla ytan vi rörde oss på. Santana row heter platsen, ett ställe med mycket shopping och restauranger. Vaknade upp till ett väldigt mulet hillsborough och det såg inte sådär speciellt varmt ut heller. Så jag drog på mig jeans och kofta, och väl framme fanns det inte ett moln på himlen och riktigt varmt, saknade shortsen lite. Åt på ett italiensk restaurang där det blev healthy chicken, smakade inte så mycket till min besvikelse.

Efter det åkte några och solade och vi andra gick och shoppade. Köpte inget denna helgen heller, det går bättre än vad jag trodde med att hålla pengarna i plånboken. Men jag har tillåtit mig lite shopping när vi är i Seattle till helgen. Vi köpte en kaffe? på Strabucks, satte och i solen och njöt lite till. Dags för hemfärd och jag och Matilda åkte hem till henne och bokade hotell till helgen, mitt i Seattle tror vi iallafall, haha alltid svårt att veta vart man ska bo.






Lördag

Efter det misslyckande besöket i Half Moon Bay blev det att sitta ute i solen och läsa en tidning. Även fast klockan var runt 4-5 så var det nästan för varmt för att sitta ute. Blev sedan upphämtade av Danielle och två andra svenska tjejer, Matilda och Anna för att åka ner till Burlingame downtown. Köpte med oss mat från Urban Bistro, kommer definitivt äta där igen och gick till Washington park för att sitta i gräset och solen ch njuta av det fina vädret. Satt där och pratade ett tag innan fick gick till Starbucks för en kaffe, känner på mig att jag kommer sakna Starbucks när jag kommer hem, om jag kommer hem?

Anna åkte iväg för att jobba och vi andra åkte och hyrde film, köpte snacks och åkte sedan hem till Danielle. Vi hyrde Abduction, spännande måste jag säga för er som tänkt se den.


Half moon bay

Efter att ha fått höra att det skulle bli 28 grader idag planerade jag och Danielle en tur till stranden, Half moon bay rättare sagt. På med shorts, linne, bikini, solkräm och med solglasögonen i högsta hugg åkte vi till affären och handlade lite dricka frukt och tidningar. Förberedde oss för en riktigt varm och solig dag på stranden. Hämtade upp Matilda som hängde med på en hörna efter hon slutat jobba. Ställde in gps och körde iväg, över bergen till andra sidan där half moon bay ligger, det är väldigt fint där.

Möttes helt plötsligt av dimma precis vid havet, men det kan ju vara vamrt ändå? och molnen/dimman kan försvinna. För hemma var det så varmt att man inte hade klarat av att sitta i trädgården allt för många minuter. Åkte till en av alla stränder som ligger där öppnade bildörrarna och möttes av ganska kyliga vindar och ingen sol i sikte. Hoppade ur bilen för vi hade ju ändå kört hit. Tog oss ner till stranden där ändå en del folk befann sig. Blev picknick med kläderna på, inget bikiniväder här inte. Kollade upp att det var 10 grader kallar här än hemma över berget..... 10 grader, den här dimman San Francisco har är ingen bra sak. Tvingade oss kvar i en timme innan vi drog hemåt igen och möttes av strålande solsken och 28 grader igen, så vart det med det strandbesöket. Bättre lycka nästa gång.



Charmig

Charmig eller vad tycker ni? Rosie, en hund som ni ser som min värdfamilj passar över helgen.



Seattle

Om en vecka åker jag och Matilda till Seattle fredag till söndag. Ska bli skönt med en liten minisemester. Inte bara att man är ledig utan att man kommer bort från vardagen lite. Flygbiljetterna är bokade och betalda och vi håller på att leta boende. Vi har inte planerat in så mycket än, mer än att vara ganska turistiga. Saker som vi vet att vi vill se äe space needle, byggnaden somsymboliserar Seattle, ska tydligen ligga en restaurang i den så vi få se om det blir en sväng dit. Tuggummiväggen, det första Starbucks och pike place market är några ställen som kommer besökas. Ska bli kul att se Seattle, en del undrar varför man åker dit. Både jag och Matilda har varit i San Diego och LA, jag åker till Las Vegas, LA och grand canyon med mina föräldrar, San Francisco och området häromkring åker vi till på helgerna, längre in i landet finns inte så mycket, så därför blir Seattle perfekt. Tar bara 2 timmar att flyga och när man bor i Sverige åker man kanske inte till Seattle på semester, så det är ett tillfälle att åka dit och se ännu mer av USA.



Fredag

Äntligen fredag, eller? Tiden går som sagt hima fort så det känns alltid som det är helg som måndag eller onsdag, ja låter kanske lite konstigt. Idag jobbar jag cirka 10 timmar, så det blir inte mycket mer än jobb och någon promenad. imorgon blir det nog en runda till stranden för att stekas lite och söndag är fortfarande oplanerad. Nu blir det en morgonpromenad innan jobbet!


Body pump

Ännu ett bodupump pass avklarat. Kändes inte lika jobbigt denna gången, även om det ÄR jobbigt. Får vänta och se om jag ångrar vad jag sagt imorgon när träningsvärken smyger sig på. Hade träningsvärk i 4-5 dagar sist, vilket betyder att om jag går på bodypump varje vecka kommer jag i princip ha ständig träningsvärk. Fast det känns ju bra för då känner man att man gjort något. Imorgon tar jag nog gym paus, har varit där alla dagar denna veckan hittills. Nu ska jag fortsätta att äta på min sallad min värdmamma gjorde till mig, himla snällt. Känns bra att min värdfamilj aldrig äter skräpmat, aldrig. De köper aldrig hem mat, de har alltid massa frukt och grönsaker hemma, mat som ofta förekommer är helgrillad kyckling, tonfisk, sallad mm. De som äter skräpmat i detta huset är barnen, pizza, pasta och chicken nuggets är standarden för dem. Jag vet inte hur det hade varit om värdfamiljen alltid hade köpt hämtmat, antagligen hade de köpt till en och då hade man ju ätit det, eller?

Sallad - spenatblad - ruccola - kyckling - jordgubbar - hallon - björnbär - getost - mandelflarn - lite lite dressing







Marc By Marc Jacobs

Har ju helt glömt bort att visa min plånbok jag köpte för en massa veckor sedan, här är den från Marc By Marc Jacobs.





Poolen

Vart är poolen frågade jag här igår!!

Min värdfamilj har ingen, men det är tur då att alla vänner till familjen har pool istället. Möttes av ett galet stort hus, men en galet stor trädgård, pool, poolhus och ett eget gästhus. Var som min värdmamma sa, "du skulle varit au pair för denna familjen istället, då hade du till och med fått ditt eget lilla hus". Livet här i Hillsborough är lite annorlunda från hemma. Alla är hemmafruar, men har ändå nannys/au pairer, städerska, poolkille, trädgårdsmästare etc. Det ena huset är större än det andra. Igår åkte vi iallafall över dit och tog ett dopp i poolen. Låter kasnke bättre än va det var. Klart det var skönt, men jag satt inte i en solstol och glassade. Nej utan istället blev jag ned dränkt av 10 ungar!!



Varma dagar

Temperaturen bara stiger och stiger, hade inte varit helt fel om värdfamiljen hade haft en pool. Igår var det nästan förvarmt för att sitta ute på våran uteplats, fläktar lixom inte. På lördag visar vädret att bli upp mot 29 grader, lite galet. Har inget planerat i helgen än, men har fått turen att vara ledig hela lördag och söndag. Lite lyxigt då jag kommer vara ledig fre-sön nästa vecka då jag har liten resa inplanerad. Och om en månad bär det av till Los Angeles igen, inte så spännande som man kan tro, utan jag ska bara dit på en kurs och bli av med 4 credits av 6 som vi måste läsa.

Zumba träning igår, satt och tänkte på hur mycket jag skulle dö i värmen på vägen dit, eftersom dagen varit så varmt och de har aldrig igång ac. Men igår funkade den, så man slapp se ut som man precis kommit ur duschen.


Helgen

Fredag: Jobbade som vanligt under dagen. Unnade mig och mina ömma och stela muskler en promenad på trailet som jag bara älskar när jag hade mitt break på dagen. Det är så himla vackert där. Hade bestämt skypetid med mamma och pappa som skulle innehålla lite planering inför resan. Ska bli skönt med lite sverigebesök även fast det är ett tag kvar. Jag trvis verkligen bra här, men ibland hade man önskat att man hade vaknat upp hemma, spenderat en dag där med familj och vänner, för att sedan gå och lägga sig och vakna upp här i usa igen.

Lördag: Tog lite sovmorgon innan jag åkte och mötte upp Matilda och Emelie hemma hos Emelie. Åkte vidare till Redwood city för att möta upp Caroline och köpa en smoothie på jamba juice för att sedan ta oss till en park. Pratade, solade och bara njöt av värmen i någon timme innan det bar hemåt. Åkte även då till trailet för en promenad innan det var dags för lite jobb. Dock inte hemma hos mig den här gången, var inte så överansträngande om man säger så.

Söndag: Tog sovmorgon igen och lyckades sova till halv 10. Rekord sen jag kom hit för som ni kommer ihåg vaknar jag alltid av barnskrik. Så himla skönt, vaknade till någon gång, men de va ovanligt tysta denna söndagen. Tog bilen till Millbrae för att möta upp Matilda och Emelie vid barten. Hoppade på den för att spendera en dag San Francisco. Till och med i San Francisco var det varmt idag, shorts och linne räckte trots att jag blev varnad av min värdmamma att klä på mig eftersom det alltid är någon grad kallare i city. Strosade runt på gatorna vid market street och union square, mötte upp Sanna och Melly, två andra au pairer, drack kaffe på trapporna vid union square, kollade i affärer, åt en sen lunch på ett diners och vips så va klockan 6 och vi begav hos till barten för att ta oss hemåt.

Så för att sammanfatta helgen har den varit ganska lugn, avkopplande, trevlig och alldels underbart härlig med detta vädret jag absolut inte kan få nog av. Har varit duktig och hållt i mina pengar denna helgen, hittade en hel del jag ville ha som alltid, men eftersom det finns lite resor inplanerade i framtiden får jag börja hålla lite i mina pengar, som endast gått till lunch, smoothie och kaffe och barten denna helgen, tummen upp för mig. Tog med mig kameran till SF idag, men kunde inte ta ett enda kort då kameran behövde laddas. Har bara ett par iphone bilder från denna helgen.






Väder

Inte så dumt!



Veckans träning

Måndag: Zumba + 30 minuter crosstrainer
Tisdag: 65 min crosstrainer + 60 min powerwalk
Onsdag: 60 min crosstrainer + 50 min powerwalk
Torsdag: 60 min bodypump
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 80 min promenad

Såhär har veckans träning sett ut. Hade planerat in en joggingrunda också, men idag insåg jag att det var för varmt och ikväll jobbar jag plus att mina muskler gör ont. Imorgon blir det in en runda till San Francisco så få se om jag hinner!

Provade på bodypump för första gången i mitt liv i torsdags. Nu har jag fortfarande så mycket träningvärk att det gör så sjukt ont att gå i backar, resa sig eller bära tunga saker. Mina ben och armmuskler gör ont. Samtidigt som det är en jobbig smärta är det ända ganska skönt för att man vet att man gjort något bra.


Veckan

Här kommer en liten update om veckan. Händer inte så mycket mer än jobb och att jag satsar helhjärtat på träning denna veckan, träningschema får ni se i slutet av veckan om hur duktig jag varit, hehe.
20:50

Helgen bjuder på fint väder, har inte riktigt planerat den än men något kul händer säkert!

Btw saknar dig Elize och våra kvällspromenader, bara så att du vet.


3 Månader

Glömde ju att skriva här igår att jag firade 3 månader i USA. Tiden bara flyger iväg och nu är 1/4 av mitt år avklarat. Jag kom ju precis hit samtidigt som jag gjort så mycket, konstig känsla det dära.
20:50

20:50


RSS 2.0