Fredag

Nyss hemkommen från en springtur på trailet. Älskar den platsen alltså, gör träningen lite enklare när det är så sjukt vackert där. Hade dock lite träningsvärk efter body pumpen igår, så det kändes inte lika bra som jag ahde hoppats på. Blev iallafall en runda på 4 miles, ungefär 6,5 kilometer. Första gången jag sprang där, brukar bara promenera, men det är bra där eftersom de har skyltar om hur långt man kommit, så det blir nog fler rundor där i framtiden. Trailet är asfalterat, men det finns en smal grusstig vid sidan som jag sprang på, få se om mina ben blir gladare av det. Vill så gärna kunna springa mer än vad jag kan utan att dö av smärta dagen efter. Det där med kroniskt benhinne inflammation är ett skit. Nu är målet att kunna springa två dagar i veckan utan att få ont, går sådär.
 
Ikväll ska jag nog faktiskt inte göra någonting. Känns som det var ett tag sedan jag bara var hemma en kväll och tog det lungt, så det blir det nog idag. Om inget intressant dyker upp förstås, det vet man aldrig. Nu blir det en iallafall en dusch.
 
Himlen för några helger sedan!

Typsikt USA

Rökruta med en varnade skylt. Känns så typsikt USA att man måste varna om allt annars kommer någon stämma en...
 
 

062712

Idag har det varit riktigt härligt väder här i Cali. Dagen började med en promenad på trailet, var ett tag sedan jag var där faktiskt. Började jobba vid 11, och hade ett 9 timmars pass idag. Passade på att sitta ute och sola när minstingen tog en nap, behöver lite lugn tid nu när jag alltid jobbar 8-9 timmar utan break. Saknar mina raster som helt har försvunnit från schemat. Råkade även bränna mig lite såg jag nu, och har även fått en extremt fin solbränna nu när jag alltid solar med shorts. Tror det var runt 25 grader idag, dåligt väder kallar jag det när det är runt 19-20 grader och man ser ett litet moln på himlen, konstigt det dära med hur man ändrar sin uppfattning om saker.
 
Dagen slutade med ett 60 minuters pass på crosstrainern på gymmet, himla mysigt att de bara kör på fläktar och inte ac. Gillar också alla människor som tränar, som tar hissen upp/ner från gymmet. Gymma med kan inte ta trpporna?
 
Som det ser ut nu är jag ledig hela helgen, om jag inte är helt blind vill säga. Inget speciellt planerat, men något kul händer det alltid. För övrigt är det bara två månader kvar tills mamma och pappa kommer och nästa vecka är det min födelsedag. Har jag sagt att tiden rusar iväg? För om ett par dagar har jag varit här i 5 månader.
 
 

Shopping

 
Jeansjacka Levi´s - Virkat linne Urban outfitters - Kjol H&M - Linne Forever 21 - Underkläder Victoria´s secret - Långklänning H&M
 
Och mycket mer, få nog införa köpstopp snart eftersom jag inte ens haft tid att lägga upp allt här (Jag vet att mamma är intresserad)

San Francisco Pride Festival

I söndags åkte jag och Danielle in till San Francisco till Pride festivalen. Kändes som en sak man måste göra när man ändå är här. Jag menar, det var ju här gay kulturen började i USA. Mötte redan på barten galet mycket folk, San Francsicos gator var smockade med folk och det var lite svårt att ta sig förbi på vissa ställen. Fick inte den bästa platsen att stå på för att ta kort på, allas huvuden som stog framför mig kom med trots att jag sträckte på mig för fullt, men tänkte ändå lägga upp lite bilder. Stannade inte hela dagen då både jag och Danielle var lite trötta och kände att det räckte att vara inne några timmar. Såg en hel del galna människor, dock inte så många nakna människor, tackar för det, som vi hade blivit varnade för. Hade även au pair möte på kvällen och mötte sedan upp en vän för filmkväll.
 

Helg

Åkte som sagt in till San Francisco  för lite ensam tröstshopping medans jag sms:ade med min syster, som var hemma och firade midsommar. Jag som trodde att tiden skulle gå långsamt gick istället så for att jag inte ens han kolla på allt jag ville innan jag var tvungen att ta mig hem. Dock sa plånboken stopp för länge sedan. Köpte mig en jeans jacka från Levi's. Pappa köpte en till mig och min syster när vi va yngre, vilket jag inte uppskattade då kommer jag ihåg, men nu när jag skulle gjort det då får jag ingen, så fick ta saken i egna händer och införskaffa mig en, skämt och sidor. Blev även tre tröjor, och lite saker från victorias secret. Tur att veckolönen kom dagen efter annars hade jag säkert spenderat den också. Shopping i San Francisco är verkligen den bästa.
 
Tog mig hemåt, slängde mig i duschen innan det var dags att ta sig in till SF igen, med Danielle och Mathilda för att kolla på softball machen. Han inte se så mycket av den och dimman plus regn kom in, så det var inte jätta mysigt, men ändå lite amerikansk känsla fick man in. Åkte vidare till baren vi va på förra veckan för att möta upp spelarna. Det bjöds på dricka även denna gången. Trevlig fredag med andra ord.
 
Idag lördag hade min värdmamma ordnat födelsedags party för min värdpappa som fyllde 38 i veckan. Jobb från halv 11 till halv 9 på kvällen var inbokat. Ett 10 timmars pass igen. De sa nu ikväll att det var 30 kids här plus de vuxna så det var lite folk, dock hade jag bara ansvar för mina egna värdbarn, och mest för den yngsta. Passa så att han inte sprang ut på vägen, gick efter honom som en svans, behöver jag säga att det blev långtråkigt efter ett tag? Danielle kom dock över och höll mig sällskap ett par timmar och så fort jag slutade stack vi till Starbucks för en kaffe, huvudet behövde komma ifrån kaoset där hemma lite.
 
Imorgon väntar pride festivalen inne i SF. Vi måste ju bara åka in och se spektaklet nu när vi är i självaste San Francisco. Har blivit förvarnad om att vi kommer se väldigt många nakna och underliga människor, tar med kameran så att ni också kan få se.

Förra lördagen

 

En annorlunda midsommar

Eller en annorlunda midsommar, egentligen menar jag ingen midsommar alls. Ingen midsommarstång, ingen sill, ingenting. Hänger man i USA så får man väll ta det, men man kan inte låta bli att önska att man var hemma för ett par timmar när man ser allas bilder och uppdateringar om midsommar på facebook. 
 
Jag är iallafall ledig idag. Med två 10 timmars dagar utan break bakom mig kan jag påstå att jag faktiskt är ganska trött. Ska nog ta en runda till SF för lite ensam tröstshopping medans alla äter sill och tar en snaps. Ikväll blir det även en sväng till SF för att kolla på min amerikanska väns softball match. 
 
Glad midsommar!
 
 
 
 

Effektiv måndag

Efter en härlig helg blev det en effektiv måndag. Jobbade 6 timmar, har aldrig hänt att jag jobbat så få timmar på en dag innan, tummen upp. Barnen skötte sig, kanske för att min värdmammas bror och hand familj kom hit, så det var inte så ansträngande att luncha i parken för att sedan åka hem och lägga den minsta för en nap.

Pratade sedan med Elize, fy farao vad jag saknar dig ska du veta, jag saknar dig här i kalifornien. Åkte sedan till hillsdale shoppingmal för att kolla på en klänning, men kom hem med en kjol och ett linne. Tvättade kläder, lakan och handdukar, spendarade två timmar på gymmet, en timmes zumba och en timme på crosstrainern. Så han med en hel del.

Tisdag, ny dag. Har precis kommit hem från en morgonpromenad och nu är det snart dags att börja jobba, vilket idag innebär att vi ska åka till poolen.


Helgen

Det var så galet varmt i lördags så man smälte bort bara man stog i solen utan att röra sig. Var verkligen en varm vägg man klev ut till genom dörren. Fixade iallafall lite ärenden och inhandlande lite nödvändiga saker. Åkte senare hem och hämtade Caroline som bor i redwood city och vidare till menlopark för att grilla i parken. Fler trevliga svenska au pairer som jag inte träffat innan kom. Grillning, frisbee, och sitta ute och prata i klänning utan kofta till 10 på kvällen, underbar känsla. En mycket trevlig kväll.

Idag söndag tog jag sovmorgon och satt ute i solen och läste en bok på förmiddagen. Har sagt till mig själv att jag måste börja läsa engelska böcker för att förbättra min engelska ännu mer, framför allt ordförådet. Resten av söndagen spenderades på en strandpromenad i burlingame, en drink på en restaurang vid vattnet och sedan film tills det var dags att dra sig hemåt. Dags att ladda för nästa vecka då jag har 3 stycken 10 timmars dagar att klara mig igenom.

Bilder kommer kanske , men hade inte med min kamera på hela helgen.


Fredag

Hade en härlig fredagsmorgon men en joggingrunda som avslutades med frukost i solen. Börjad nämligen inte jobba förräns halv 1 idag, vilket kändes ganska skönt eftersom jag och Danielle tog en sväng in till San Francisco igårkväll.
Mötte upp några amerikanare på en lokal pub, blev roligare än vad vi hade förväntat oss och alltid kul att träffa lite annat folk än bara svenska au pairer, fast det oftast känns tryggast. Visade dem lite svensk musik på jukeboxen och blev bjudna på drinkar. En väldigt spontan torsdagskväll med andra ord.

Hade dock en mindre bra dag på jobbet, kidsen var ganska jobbiga idag och bråkade mest, och vägrade lyssna på mig trots att jag upprepade allt 50 gånger. Lät dem iallafall leka med vatten uthomhus och tog dem sedan till yoghurtland och köpte glass. Alla tre ungarna hade jag också, lite pinsamt bara att säga till dem varje sekund, haha.

Nu har jag tagit helg iallafall, och imorgon väntar ett varmt kalifornien och det blir nog en runda till San Francisco. Men jag undrar fortfarande vart poolen är? Funderar snart att gräva en själv och hälla i lite vatten.


Dagens lunch

Tonfiskbiffar med soltorkad tomat och fetaost - avokado - gurka




Väder

Ja, en medeltemperatur på 33 grader på lördag, inte illa.




Graduation Party

Dagen började med förberedelser för Charlie's graduation party som skulle hållas idag. Klä på finkläder, insmörjning av solkräm och få i ungarna frukost vad som behövde göras och min värdmamma va upptagen med att förbereda maten hon skulle ha med sig.

Partyt hölls i en klasskamrat till charlie, och fick se en ny del av Hillsborough. Trodde redan jag ahde sett de värsta monsterhusen men icke. Huset vi var i idag var typ ett slott och inget hus. En gigantisk pool och huset såg mer ut som ett museum innuti. De hade enroma hoppborgar till alla barnen, tonvis med mat, och det bjöds på dyr champagne. Min värdmamma sa till mig att jag inte ens vill veta vad den kostar, så det får fortsätta att vara en hemlighet. Själv gick jag runt och kollade in alla människor, det är verkligen som i vissa filmer. Alla är perfekta och visar ett perfekt yttre som strålar att de har gott om pengar. Medans jag gick runt fär kom min värdmamma fram till mig och tycket jag skulle ta ett glas champagne, tog inte insiativet själv precis eftersom jag faktiskt jobbade, men säger hon så tackar man väll inte nej? Så jag drack dyr champagne på jobbtid, ibland är au pair livet bra.

Alla barnen sprang ut i mössor, ni vet sådana som man också ser på filmer. Visste inte att de hade sådana när de var så små.

Åkte till gymmet efter jag slutat och tillbringade 1,5 timme där. Resten av kvällen har jag bara tagit det lungt, är fortfarande ganska trött efter helgen så tänkte lägga mig i tid, även fast jag hört att man aldrig kan ta igen förlorad sömn.

Kidsen i sina mössor



Dagens middag

Omelett med keso - avokado - sallad - tomater - gurka




Hemma

Hemma i Hillsborough igen efter en helg i Los Angeles. Haha, tur att man har varit där innan och ska dit fler gånger för mycket av LA såg vi inte. Var där nere för att gå på en weekendkurs och bli av med några av mina obligatoriska credits man måste ta på ett amerikanskt college.

Vi var åtta stycken au pairer som hyrde en bil och bilade ner eftersom det skulle vara billigare än att flyga. Vi va fyra svenskar och fyra tyskar, eller egentligen inte alla men de pratade tyska. Jobbade till fem i fredags innan jag tog en liten nap, packade innan jag blev upphämtad av Danielle för lite mat på urban bistros halvt uteservering. Mysigt att sitta ute och äta. Mötte strax där efter upp alla au pairer för att ta oss till flygplatsen och hämta upp bilen. Resan tar cirka sex timmar och vi kom iväg cirka 12 på natten. Inte mycket sömn kan jag säga. Framme vid sex tiden för att vänta 2 timmar i lobbyn för att skriva in oss, äta frukost som bestod av kakor???

Första dagen började klockan nio och vi var fria att göra vad vi ville klockan 8 på kvällen, utan sömn blev alla tvåtimmars lektioner extremt långa. Sista lektionen var yoga, har aldrig provat det innan, var mycket jobbigare än vad jag trodde faktiskt, men det piggade upp mig och jag kände mig inte alls lika trött längre. Så det blev inte att kasta sig i sängen som var det enda man hade tänkt på de senaste 20 timmarna. Jag och Malin tog istället en promenad för att köpa något att äta. Skumt område med skumma människor och det blev mer en panik powerwalk för att ta oss dit och hem. Satt sedan och pratade med lite andra au pairer innan vi gick upp och la oss.

Andra dagen började vi också klockan nio och slutade vid fem tiden. Alldeles för lite sömn under hela helgen märktes av även denna dagen, men tog oss igenom den och fick vårat papper på att vi fullföljt kursen. Satte oss i bilen och satt på de sämsta platserna i bilen. Det var så trångt att man inte kunde röra sig och benen hade man uppe vid hakan, mysigt värre. Lämande bilen på flygplatsen och innan jag avr hemma hade klcokan slagit två på natten, och jag började nio i morse. Ännu en natt med för lite sömn, hoppas det blir mer denna natten.

För att sammanfatta helgen, väldigt lite sömn, lätt värt för att få så många credits, kul att träffa lite nytt folk och maten hade de kunnat slänga i soptunnan.


LA

Imorgon, fredag kväll/natt åker vi mot Los Angeles så vi kommer fram till skolan som börja 9 på morgonen. Hur mycket sömn kommer man få tro ni när vi är 8 stycken som hyr en bil?

Förra helgen bestod mest av jobb och shopping. Jobbade fredagskvällen till sent. I lördags åkte jag, Danielle och Mathilda till Bakes Beach i San Francsico med förhoppningar om fint väder, men SF dimma låg ganska tät den dagen. Man såg bara understa delen av Golden Gate bron, så vi åkte tillbaka till Burlingame för att luncha i solen.

I söndags hämtade jag upp Matilda och käkade frukost på ett riktigt amerikanskt diner, vi åkte sedan och hämtade upp Elin och åkte till Stanford shopping mall. Där blev det en hel del produkter från body shop. Jag köpte 3 produkter och 2 gratis utöver de andra. Matilda gjorde likadant och de drog mitt body shop kort på bådas köp (som jag blev ofrivilligt medlem i), kom då upp i en summa som gjorde att jag fick ta saker för 15 dollar och lite testprodukter på det, vill säga en massa produkter. Tog oss vidare till IKEA för lunch, ja handlade dock inte en enda sak på IKEA. Åkte till Hillsdale shopping mall och där blev det en långklänning, nu kan min syster bli glad för hon har tyckt att jag ska köpa en i flera år.

Bilden ser redigerad ut, men det är dimman



Tisdag

Sorry för dålig uppdatering. Har haft lite hemlängtan faktiskt i ett par dagar, men som känns bättre nu. Har inte haft någon hemlängtan alls, men nu känns det som många åker hem eller hamnar i svackor så då är det svårt att inte ryckas med. Men som sagt det känns bättre idag. Skypade med mamma och pappa bara för en liten stund sedan och planerade lite när de kommer hit, knappt 3 månader kvar, vill att tiden ska gå fort för jag saknar er. och många andra såklar.

Slutade tidigt idag så åkte och shoppade lite för mig själv innan jag åkte och mötte upp Danielle på Starbucks för ett par timmars pratande och allt mellan himmel och jord. Nu blir det läggdags, behöver ladda batterierna mycket nu för nu är det sommarlov som gäller här vilket betyder ännu lite mer jobb än vanligt.


Skönhetsprodukter

Vad tycker ni om min lilla samling?

Blir bara mer och mer, ska nämna att jag har ett tiotal i badrummet också. Men hur lätt är det att inte låta bli när de har massa bra erbjudanden. Man kan väll heller inte har för mycket av sådant, jag menar när kommer man sluta använda lotions, shampo/balsam ? Aldrig, just det! Nästan allt är från Body shop och victoria's secret.





Helg

Fredag och jag började min dag med ett body pump pass på gymmet eftersom jag inte började förräns vid 11 idag. Jobbade sedan 3,5 timme och efter det blev det en filt, bok och solglasögon för att lägga sig i solen på gräsmattan. Nu börjar jag strax jobba igen och jobbar tills 12 inatt. Eventuellt är jag ledig i helgen, eventuellt jobbar jag några timmar imorgon mitt på dagen, beroende på om mina värdföräldrar vill äta lunch ute eller inte. Det negativa med au pair livet, man måste ju vara flexibel men det gör det omöjligt för mig att planera morgondagen. Efter jag lagt barnen ikväll blir det att läsa igenom min läxa som jag faktiskt skrivit färdig, behövs bara en lite genomgång och sen är den redo att skickas in.

Helg, jag gillar helger. Men som vanligt inget planerat mer än San Francisco på söndag, hoppas på fint väder. Det är så mysigt att bara att strosa runt där när vädret tillåter det. Såg at ni i Sverige hade det varmare än oss några dagar, men det kan jag unna er, eftersom vi har sådant väder året om, hehe.

4 månader

Glömde att skriva igår att jag har varit här i 4 månader och alltså gjort 1/3 av mitt år här. Känns lite konstigt få jag säga och imorgon är det juni. Man får inte samma känsla här, jag menar sommaren börjar ju i Sverige, men jag har suttit ute och solat här sedan Januari till och ifrån. Känns som det alltid varit sommar men att det kommer lite kallare perioder då och då. Nästa helg drar jag till Los Angeles över helgen, så håller på att skriva mitt skolarbete som ska lämnas in imorgon, ganska enkelt men sjukt drygt bara. Vi blir 8 stycken au pairer som har hyrt en bil, blir billigast så eftersom vi får stå för resan ner själva. Kursen betalar värdfamiljen. Kommer har gjort 4 credits av 6 stycken, alltås 2 kvar sen. Skulle vilja gå en kurs på Stanford i höst, bara för att, men få se hur det blir med det.



RSS 2.0