092612

Började bli lite orolig förra veckan när temperaturen låg på 19-20 grader och sol hela veckan. Men nu ser det ut att ha rättat till sig igen och värmen är tillbaka. Ja Malmö, jag lider med er, men ni kan ju trösta er med att det bara är 9 månader kvar till Sverigesommar igen!
 
 
 

092312

Veckan har spenderats med ett par playdates med Jessicas värdbarn, registrerat oss på San Mateo adult school för att ta mina 3 sista credits, gått på den första lektionen, jobb och träning.
 
I fredags mötte jag upp Jessica, Matilda och Malin i San Mateo för en middag på en restaurang, pasta och skaldjur, riktigt gott, lyxade även till det med ett glas vin. Efter det begav vi oss mot bion för att se The words, bra men lite halvkomplicerad i slutet, det är typ en historia i en historia i en historia. Men jag förstår inte varför att det alltid ska vara så dö kallt i biosalonger. Någon som förstår det?
 
I lördags stack jag till Matilda i San Carlos för att ut och promenera i hillsen, och för att ta en spontan tripp till ikea för en köttbullelunch då ingen hade ätit frukost än. Släppte av henne och hämtade upp Jessica som spenderade kvällen/natten med mig medans jag jobbade. Skönt att få ha vänner över när man jobbar. Vi åkte till Hillsdale och jag införskaffade mig sminkborstar kollade runt lite innan vi åkte till whole foods för att köpa lite mat till kvällen. Det blev sushi, dör vad gott, har inte ätit det på 8 månader, och lite annat småplock som brieost, salami, oliver osv.
 
Söndag, och på schemat stog det baseboll match. Något man måste se när man är här eftersom vi inte har det i Sverige. San Francsco Giants mot San Diego Padres på AT&T park arenan. Hade inte pluggat på reglerna innan så fattade ingenting, men det var bara att klappa när alla andra gjorde det. Jag fångade ingen boll, spelarna var för det mesta gamla gubbar, och det varade tre timmar, men så värt det ändå. De gör ganska mycket underhållning av det hela så på så sett blir det inte så tråkigt, även om tiden ändå gick sjukt fort. Så Check på den punkten, har inte så mycket mer jag vill göra här faktiskt, känns lite galet. Firar åtta månader på söndag och min värdmamma har tagit upp att hon vill att jag förlänger med dem, och jag har ångest! Hur ska man någonsin veta vad som är rätt beslut?
 

 

Hur gott

Sitter och äter lite efter min första löptur sedan innan Boston!!! eller sprang en gång emellan boston och att innan föräldrar kom men that's it. Pinsamt hur fort konditionen tappas, och tyvärr kunde jag fortfarande inte ha mina nya skor då skavet fortfarande ömmar massor. Tog mig runt en 6,5 km sträcka, kanske inte sådär över snabbt, men jag får väll ända vara nöjd. Nu ska jag äntligen ta tag i skolan, de 3 sista creditsen jag behöver.
 
Jordgubbar - Valnötter - Pumpafrön - Cocosflingor
 


Helgen

I fredags efter jobbet mötte jag upp Jessica och en dansk au pair på Hillsdale mall. Hittade en stickad tröja, som tur va då jag inte riktigt vet vad som hänt med vädret. Hela veckan ska det vara 19-22 grader, det är ju kallt. Måste ladda upp med varm kläder känner jag, även om man kan byta till shorts efter lunch, men det är knappt.
 
I lördags blev det en långpromenad på trailet och invigde mina nya träningsskor jag köpte när mamma och pappa var här. Fick dock rejäla skoskav så har fått använda mina gamla igen och bara kunnat använda sandaler då alla andra skor gör alldeles för ont, skaven sitter så jäkla dumt till. Blev några timmars jobb på kvällen då min värdmamma skulle ut och äta, så skulle bara hjälpa min värdpappa att lägga barnen, hum?
 
Slutade runt 8 tiden, så bytte om packade ihop det sista och begav mig till Jessica. Utgång i Palo Alto var planerat, så vi tog tåget dit och mötte upp två andra tjejer, Elin och en annan dansk au pair. Tog ett glas vin på en uteservering innan vi drog vidare till en knökad bar, hade tydligen varit den största matchen på året med Stanford, innan vi gick vidare. Natten slutade med pizza och en taxi hem till Jessica.
 
Söndagen innebar San Francisco, lite trötta tog vi tunnelbanan in lite senare än de andra. Och här var jag med om en av de läskigaste sakerna. Bara en station från stationen vi skulle hoppa av på började barten kränga och hoppa typ. Helt plötsligt ser jag en stor eldlåga från tåget och folk som stog ute på perrongen hoppar tillbaka och börjar springa. Ser en massa rök och säger till Jessica att vi får nog gå nu. Ser att alla människor får lite halvpanik och springer mot trapporna från röken som redan hade fyllts på med tjock rök. Jag var helt säker på att hela stationen skulle explodera i luften (som det alltid gör i filmer) och att min sista stund var inne. Svårt att förklara allt med det var ganska läskigt. Väll uppe från tunnelbanan kunde man andas ut och det kom brandbilar, polisbilar och ambulanser från alla håll och kanter, tror dock ingen blev skadad. Nu i efterhand läste jag att det var en överbelastning på bromsarna, men ja chockade gick vi in mot powell för att möta upp de andra tjejerna.
 
 
 

Death Valley & Yosemite

Efter Las Vegas kändes det som om att roadtripen var slut, och det var den ju nästan. Kvar hade vi att köra uppåt, genom Death Valley mot Yosemite och sen hem. Bärjade med att köpa med oss lite mat då vi skulle köra omkring 7-8 timmar. Tog med mig datorn in i affären så den inte skulle bli stulen. Vi handlade det vi skulle och började köra uppåt. Helt plötsligt ringer min mobil med ett nummer jag inte känner igen, svarar inte och får ett röstmeddelande. Personalen i affären hade hittat min dator i en kundvagn, helt ovetande att vi ens hade glömt det får jag total panik även fats jag vet att de har den. Hade som tur väl inte kommit så långt så det var bara att vända. Tackade mig själv 1000 gånger för att jag av någon konstig anledning hade lagt mitt kvitto från hotellet i min datorväska, finns en mening med allt tydligen för varför stoppade jag inte kvittot i min handväska som jag i normala sätt skulle göra. (Kan tilllägga att det var pappa som glömde den i kundvagnen då han tog hand om den medans jag gick och slängde skräp)
 
Åkte iallafall vidare igen, timmar genom Death Valley, haha snacka om dött ställe. och galet varmt med för den delen, tror det var runt 45-50 grader. Gick ut för att känna på luften och efter en minut dog man. Efter alla dessa timmar var vi något trötta på bilåkningen och kom tillslut fram till Mammoth lakes där vi tog in för natten.
 
Dagen eftersom var planen Yosemite, dock var alla väldigt trötta efter denna resan och krafterna började ta slut så vi bestämde oss bara för att åka igenom då vi ändå fick se fina platser. Yosemite är vekligen jätte fint. Var tillbaka i Hillsborough igen och beslöt oss för att äta på Cheesecake factory, bra avslutning på resan.
 


 

Las Vegas

Efter att ha varit och sett Grand Canyon stog Las Vegas på tur. Snäll dotter som jag är, bjöd jag mamma och pappa på hotellet i Las Vegas som en förtidig födelsedagspresent eftersom jag inte kommer vara hemma iår när de fyller år. Jag valde hotellet The Venetian (Venedig), italienskt tema, med gondoler och allt. Riktigt fint hotell och lyxigt. Det är det som är så bra med Las Vegas att man kan bo hyffsat billigt på lyxiga hotell för de drar in pengarna på alla Casino. Enormt var det också, med 20 restauranger och shoppingcenter, flera poolområden, och det låg i princip i mitten av stripen så det kunde inte bli bättre.
 
Jag och mamma slängde oss vid poolen det första vi gjorde, efter att ha letat upp rummet, igenom 2 hissar och en massa gångar så hittade vi det tillslut. Åt på en italiensk restaurang och tog sedan en promenad i shoppingcentret, som var uppbyggt som en italiensk liten by, bland gondolerna, butikerna och restaurangerna, riktigt mysigt var det.

Nästa dag började vi med en promenad på stripen för att kolla in alla hotell, finns verkligen hotell med alla teman man kan tänka sig. Hade inte orken att gå och kolla på alla då det var riktigt varmt i Las Vegas dessa dagarna. Efter det blev det poolhäng igen, med hög musik dunkande ur högtalarna. Här är det verkligen bara att njuta av livet, fest, poolhäng, god mat och massa spelande. Åt på en fransk restaurang på kvällen och inte ens då hade det blivit svalare ute även fast vi åt ganska sent.
 
För övrigt älskade jag sängen på hotellet, världens skönaste någonsin och jag måste se till att besöka Las Vegas fler gånger.
 





Panik

Klagade på att jag behövde klippa mitt hår då det börjar bli ganska slitet. Mormorn erbjöd sig att klippa det då de hade en riktig sax. Nu lite senare sitter jag här med strömmande tårar och känner mig fulare än någonsin. Jag ville bara klippa lite även fast det behövdes mer, 10 centimeter rök och jag hatar det. Nu får jag sitta instängd på mitt rum tills jag åker hem till Sverige igen, så fult kort är det. Så nu ska jag gå och dö, det är så jag känner just nu ialalfall, det spelar ingen roll att håret växer ut igen, för det kommer ta 500 år'!
 
 
 
 

Grand Canyon

Eftersom jag inte blogga sådär över mycket när vi var iväg på våran roadtrip är alla inlägg lite efter. Grand Canyon besökte vi alltså förra onsdagen, imorgon är det onsdag igen vilket betyder att mina föräldrar kommer vara tillbaka i Sverige. De åkte i morse och det fälldes en del tårar, inte för att jag egentligen vill lämna och åka med men mest för att jag inte är helt säker på är jag få se dem nästa gång. Kommer sakna närheten som man annars inte alls har här med sin värdfamilj, jag sitter aldrig och kolla på tv med dem, visst att jag kan sitta och prata med dem och ta ett glasvin då och då, men ofta är man ganska ensam när man väl är hemma, eftersom alla andra au pairer kommar kvällar när man själv är ledig, eller att alla är trötta efter en heldag med barnen, och att endel bor en bit ifrån. Men jag är glad att de kom och hälsade på och att vi fick se så många saker, man ska inte ta för givet att de kommer och hälsar på, många au pairer från andra länder har inte föräldrar som har råd att komma så jag får vara tacksam över att mina kunde komma hit.
 
Vi kom iallafall fram till hotellet nära Grand Canyon  ganska sent på tisdagskvällen, det blev en dusch och sedan direkt sängen. Eftersom vi skulle sova här ytterligare en natt hade vi hela onsdagen att utforska Grand Canyon. Vi tog tid på oss att äta frukostbuffén innan vi tog bilen till Grand Canyon village för att sedan åka med bussarna till olika platser där man hoppar av där man vill gå av. Jag ska inte säga att det inte var fantastiskt för det var det, men tror jag hade lite förhöga förhoppningar. Jag väntade mig något mer, men samtidigt vet jag inte vad, och egentligen är det ju bara ett gigntiskt hål i marken som alla faschineras av. Ögat hade lite svårt också att verkligen se hur stort och djupt det var kommer jag dit igen ska jag definitivt åka helikopter över, eftersom jag inte alls tyckte det så sådär jätte stort ut. Och igen, missförstå mig inte, det var enormt, men samtidigt inte.
 
Vi åkte dit både på dagen och även på kvällen till solnedgången, tyvärr var det lite moln som hindrade det att bli en bra solnedgång, men det var ganska fint ändå.
 




 
 

Universal Studios

Tisdagen började med ett besök på Universal Studios, som är ett filbolag som många säkert vet. Det spelas in massor av filmer där och de har byggt upp massor av scener uthomhus, som till exempel delar av New York. Riktigt kul att se och man blir lite imponerad av att de kan göra allt så verkligt i filmer när så mycket är "fejk". Vi började med att åka med en buss där de visade oss inspelningslokaler, allt de har byggt upp, vi fick även uppleva en liten annorlunda "Film" där man själv var med. Bussen körde in i en byggnad med biodukar på sidorna där de visade King Kong i 3D i 360 graders vinkel. Golvet rörde sig och det kändes verkligen som man var med i filmen. När dinosaurierna i filmen öppnade munnen blev vi nerstänkta i vatten. Svårt att förklara då jag inte varit med om något liknande tidigare, riktigt häftigt upplevelse. 
 
Vi kollade även på några andra shower där de visade hur de gör stunt trix i filmer och vi såg en 4D film av shrek. Solen gasade och det var en riktigt varmt dag som tyvärr fick avslutas lite för tidigt då vi skulle köra ner till Grand Canyon samma dag, 8 timmar i bilen väntade, så det var bara att ge oss av packa med oss mat och köra de dryga timmarna till Grand Canyon, Arizona.
 


Santa Barbara & Los Angeles

Efter besöket på Hearst Castlefortsatte vi vidare ner mot Santa Barbara. Åkte igenom Solvang, en liten dansk by. Hörde ingen prata danska, men det var danska flaggor, husen gick i dansk stil och på vissa ställen stog det på danska. Blev bara en snabb visit då vi ville komma till Santa barbara i hyffsad tid. Tog ett dopp i poolen när vi kom fram, eller iallafall mamma, jag tykte det var för kallt. Det blev middag på en fisk restaurang och en promenad ut på piren innan det var godnatt!
 




 
Morgonen dagen efter började med en morgonpromenad med pappa. Santa Barbara ser verkligen ut som Kalifornien. Havet, massor med palmer, strandpromenad med massor av restauranger mm. Vi tog bilen ut på piren lite senare, åt en glass i solen och kollade runt lite i souvenir butikerna. Nästa stopp va Los Angeles, planen var att åka dirket till Hollywood skylten men min gps visade oss en väg som var avstängd, så istället åkte vi och checkade in på hotellet. Vi provade på nytt och denna gången gick det vägen. Hollywood skylten och walk of fame klarades av i ett mycket varmt Los Angeles. Tog bilen och åkte vidare ner till Santa monica och 3rd promenade för lite middag och strosade i affärer.
 

 
 

Förra helgen

Sitter just nu i Las Vegas med ett fungerande internet. Vi kom hit idag och lämnade Grand Canyon bakom oss. Ingen fungerande telefon eller internet fanns där ute på vischan därav ingen uppdatering. Men vi lever och känner på lyxlivet i Las Vegas, sämre har man haft det.
 
Lördag, dagen då vår roadtrip började. Vi har en massa inplanerat och inte så mycket tid, man får helt enkelt prioritera. Finns så himla mycket att göra här på västkusten att man blir helt snurrig och frustrerad på att man inte hinner allt. Lördagens plan var att köra ner till San Simeon, en pyttelite by med några enstaka hotell. Anledningen varöfr man stannar där är för att besöka Hearst Castle, mer om det senare.
 
Vi åkte längst Highway 1, en väg som följer hela kustremsan i Kalifornien och känd som den vackratse vägen i världens, tro det eller ej. Vägen följs av klippor och havet på ena sidan och berg på den andra, med otroligt vackra plaster . Vi körde igenom Santa Cruz, något längre stopp hann vi ej med. Vidare till Monterey för att luncha på vägen, längs Big sur, som sägs vara det vackraste biten av Highway 1. En skymt av söndagens besök skymtades hög upp på berget innan vi tillslut nådde San Simeon och vårat hotell. Hotellet låg precis vid havet, med brasor både utomhus och inne i rummen
 



Söndagen började med frukost innan vi gav oss iväg till Hearst Castle. Hearst Castle byggdes av William Hearst som bestämde sig för att bygga något litet, han började bli för gammal för att tälta så han ville ha något mer bekvämt. Resultatet blev inte något litet, utan ett pampigt "slott", med 160 rum, inomhuspool, utomhuspool, 4 "mindre" hus runtom huvudbyggnaden, ett eget privat zoo och en massa massa mark. Arkitekturen och inredningen är verkligen påkostat och detta var bara ett av alla de hus och slott han ägde. Han köpte ett slott i Storbrittannien för att tillbringa 40 dagar där då han skulle på besök och aldrig mer återvända, säger ju en del hur rik den snubbe var. Det var så galet stort och imponerande, och man kunde inte hjälpa att bli lite avundsjuk, visst det ligger mitt ute i ingenstans mellan San Francisco och Los Angeles, men det hade man kanske kunnat leva med?
 




 

Fredag

Förra fredagen spenderades inne i självaste San Francisco. Vi tog bilen in eftersom allt vi skulle kolla på ligger ganska spridda platser. Vi började med Haight ashbury som är de gamla hippie kvarteren. Det finns massa vintage butiker, små restauranger och väggmålningar överallt. Blev en snabb titt där i ett kallt och blåsigt San Francisco. Åkte vidare till union square för lite shopping och en sväng till china town som kryllar av kineser. Näst sista stoppet blev Fishermans Wharf för en sen lunch på en dyr restaurang med mindre god mat. Fishermans wharf är väll mer en stor turistfälla om man ska vara helt ärlig. Det sista stoppet blev twin peaks, som är ett par kullar där man sr hela San Francisco "ovanifrån".
 
Efter dagen i staden gjorde vi svenska köttbullar till min värdfamilj med tillbehöver man måste ha. Riktigt gott får jag säga som inte ätit pappas hemmgjorda köttbullar på 7 månader. Verkade som att det gick hem hos min värdfamilj med då alla tog en andra omgång. Kvällen fortsatte med mat och vin, tillsammans med min värdfamilj.
 




Fortsättning Napa Valley

Vaknade upp i Napa Valley och efter en god frukost på hotellet begav vi oss vidare bland vinodlingarna. Dagens vinprovning blev Rombauer som låg lite norrut. Körde förbi en massa massa vingårdar på vägen dit då de ligger på rad. Perfekt för de som vill gå på många vinprovningar. 
 
På Rombauer provade vi fyra viner, men eftesom klockan var 11 på morgonen delade vi tre på en omgång. Det räckte så tidigt på morgonen, kanske inte det man är mest sugen på då. Fick med oss ett vinglas hem som nu står i mitt rum i Hillsborough och väntar på att bli använt. Kikade på trädgården de hade på baksidan med en underbar vy ovanför Valleyn. Träffade på trädgårdsmästaren som var indian och visade oss vingårdens vackraste vy, bakom ett låst grind, då han endast visade platsen för kungligheter, kändisar osv. Ska man känna sig speciell eller ljög han? 
 
Lät oss lukta på rosor som doftade allt från citron, lakrits till vanliga enkla rosdofter. Tog smutsiga stenar från rabatten, slog dem mitt itu och där bakom fanns en svart och alldeles blank yta. Nog kunde han mycket om naturen. Efter besöket på Rombauer, var ingen av oss sugna på mer vin så vi begav oss tillbaka mot San Francisco, åkte ner för Lombard street (världens krokigaste gata), och sedan vidare hemåt. 
 
Väl hemma blev det en promenad på trailet som jag alltid är ute och gå på, för att visa mamma och pappa så mycket saker som möjligt av mitt vardagsliv här.
 



Alcatraz och Napa Valley

Onsdagen började med en tur till Alcatraz, en fängelseö där de höll de allra farligaste fångarna instängda. Det kalla vattnet, farliga strömmarna och hajarna skulle göra ett rymningsförsök omöjligt. Dock var det 3 som lyckades rymma, men ingen har sett till dem sen dess, ett mystiskt brev skickades dock till en utav fångarnas mamma, så ingen vet om de överlevde eller dog. Jag har inte varit här innan så nu kan jag bocka av det på listan. Fick även en fin vy av golden gate bron och San Francisco på båturen ut och från ön.
 
Efter besöket på Alcatraz åkte vi dirket vidare mot Napa Valley, ett vindistrikt där man odlar och producerar vin, men vinprovningar och rundvandringar, lite norr om Golden gate bron. Försökte leta lunch då klockan passerat lunchtid för ett tag sedan, stannade vid vägen vid en affär mitt ute i ingenstans kändes det som, men de överaskade. Ut kom vi med egenkomponerade mackor om var riktigt goda. 
 
Vi började med att åka till en vingård som hade mycket champagner, mest det de var kända för. Vädret låg över 30 grader och det var varmt. Till och med San Francisco imponerade med sin strålande sol, och inte ett moln eller dimma i sikte. Jag som sa till mina föräldrar på morgonen att de skulle klä på sig för SF bjuder sällan på stekande väder. Vingården hette Domain Carneros och där satt vi ute på deras terass men finfin utsikt över vinplantorna. Det blev champagne provning för hela slanten, utom mamma och pappa som testade ett rött vin de lika gärna hade kunant vara utan, inte gott med andra ord. Men champagnen var toppen och där kunde vi sittar i timmar om vi hade kunnat välja det. 
 
Istället begav vi oss vidare mot hotellet och jag coh mamma slängde oss i poolen så fort vi kommit fram. Underbart att ligga på en solstol vid poolen, det är semester. På kvällen åt vi en underbart god middag på hotellet. Utomhus och en brasa precis framför oss, en riktigt trevlig dag men andra ord.
 





090112

Dålig uppdatering från mitt håll, men mamma och pappa anlände i måndags och jag har inte riktigt haft tid att uppdatera här. 
 
Hämtade upp de på flygplatsen runt lunchtid. Bara några minuter efter att vi träffats känns allt som vanligt igen och inte att det var 7 månader sedan vi sågs senast. Antagligen för att alla är sitt samma gamla jag, men människan är lite underlig ibland. Likadant när jag hade backpackat och kom hem, kändes inte som att jag hade varit iväg utan som att jag hade varit hemma hela tiden, förutom alla minnen man hade i bagaget.
 
Min värdfamilj hade erbjudit mina föräldrar att sova hos "oss" eftersom de ändå ska spendera all tid med mig, plus att jag fick lite extra ledigt denna veckan, tummen upp på det. Åkte hem till oss, hälsade på alla och packade upp lite smått innan vi tog en liten tur ner till Burlingame downtown för att kolla in den och ta en kaffe på Strabucks. På kvällen bjöd mina värdmamma och hennes föräldrar, som också är och hälsar på från Texas, på mexikansk mat, närmre bestämt enchiladas. Satt ute och åt, drack vin, pratade och bara njöt av allt. Jag njöt även av ett par lösgodis bitar de hade tagit med sig. Om jag inte minns helt fel blev det en hyffsat tidig kväll för att ladda upp för morgon dagen.
 
Tisdagen spenderade vi nere i Gilroy för en massa shopping på outleten, köpte även ett par saker till mig själv eftersom man alltid hittar saker man vill ha när man är där. Molnfritt, strålande sol och 30 grader, ganska varmt med andra ord. Några timmar och tusen kassar senare begav vi oss hemåt för att lasta av allt oss mig, njuta av ett glas vin på uteplatsen och sedan en sallad på Urban Bistros uteservering nere i Burlingame.
 





RSS 2.0