Valborg

Hoppas att alla hade ett trevligt valborgsfirande!

Jag som nästan glömde bort att det var Valborg alla inte hade skrivit sina statusuppdateringar på facebook. Blir nog inte så mycket till Valborgsfirande iår här i staterna eftersom att det inte firas här. Men solen skiner och det ska vara bra väder hela vecka. Har inget speciellt inplanerat denna veckan men jag ska vara ledig hela helgen för att jag jobbade igår, så jag får två lediga helger i april, skönt med lite lyx.

Nu börjar jag snart jobba igen och ikväll är det zumba som vanligt. Kan heller inte ladda upp några bilder här på bloggen och inte göra radavstånd, så det ska jag försöka fixa.


Söndag

Tog en rejäl sovmorgon idag eller så gott det gick med barnskriken iallafall. Smög ut och tog lite frukost för snart är det dags att jobba från 12-20 en söndag, alla 3 pojkarna hela dagen, medans alla andra au pairer är på roliga utflykter. Men det är väll så livet är här antar jag, tråkigt att det ska vara just denna söndagen och inte ens söndag där ingen hade något speciellt inbokat, man vill ju lixom med.

Jaja, det blir nog bra ändå, har redan planerat dagen, ska bara samla energi för de nästkommande 8 timmarna.

Ha en bra dag/ söndags kväll sverige!


En dag i SF

Begav mig som sagt in till San Francisco för att möta upp Anna, som var här med sin bror, och Frida som också hade en vän över från svergie som hälsade på. Strosade runt lite och satte oss sedan på en uteservering för lite lunch. Kul att höra hur de har det och hur man tycker och tänker i vissa situationer.

Efter det var det dag för Frida att ta sig vidare medans jag Anna och hennes bror skulle leta efter ett frozen yoghurt ställe, utan resultat. Vi hamnade tillslut på Ben & Jerry för glass och smoothie vilket tog evigheter. Gick ut till Union Square och satte oss på trapporna i solen och njöt av värmen en stund innan vi kollade in några affärer. Det var sedan dags för mig att att åka hemåt och där väntandes ensam på barten kom en random kille fram och sa att jag var vacker och gav sitt nummer, snäll som jag är tog jag emot det, men så fort jag hoppat på barten raderade jag det. Amerikanarna säger alltid rakt ut vad de tycker, skäms lixom inte över något.

Kom hem och gav mig på en joggingtur i mitt område, 45 minuter blev det plus 15 minuter promenad. Nu sitter jag här nyduschad och ganska hungrig. Familjen har vänner på besök och befinner sig i köket, bara andra au pairer kan relatera till detta tror jag. Man går hellre hungrig än att gå ut där och ställa sig och laga mat. Dagens i-landsprobelm utan tvekan men inget man gör eller känner för.

Snart bär det av hem till Matilda för att boka lite saker till framtida äventyr!







San Francisco

Mot San Francisco för att möta upp saknade tjejer från training school. Ska bli kul att träffa dem igen för att se hur de har haft det, vi kom till new york samtidigt och på måndag är det 3 månaders sendan vi stog där trötta och förvirrade på flygplatsen. Vädert bjuder på sol, men man vet aldrig avd San Francisco erbjuder. Brukar vara några grader kallare där inne och ibland moln/dimma fast himlen är klarblå här.

Blommigt


Onsdag och lillördag?

Som sagt skulle vi ut och ta någon öl för att ha ett litet avslut för Elize. Allt gick så fort och helt plötsligt hade hon fått flygtider och nu ska hon vara framme på östkusten. Känns konstigt, jag som de senaste veckorna åkt direkt hem till henne efter jag slutat jobba för en promenad eller bara en massa prat. Nu sitter jag här första kvällen själv och känner mig lite ensam faktiskt. Tur att jag är så galet trött att det blir en tidig kväll ändå, blev väll runt 3-4 timmar sömn inatt i två om gångar så det finns ju en orsak till min trötthet.

Iallafall åkte jag hem till Elize efter jobbet igår efter att jag hade gjort mig iordning. Planen var att åka till bj:s i San Bruno för några öl med några amerikanska vänner. Vi hämtade upp Alexandra och körde förbi soptippen för att slänga ett tredje lass med saker. Väl framme blev det en trevlig stund med mycket prat, kul att träffa lite amerikanare och inte bara au pairer från diverse länder. Till min förvånad hittade jag päron cider på menyn. Låter kanske lite töntigt, men amerikansk öl är inget att hänga i julgranen, den smakar i princip jäst vatten, gott? nej verkligen inte. Här vet ingen vad det är heller, de trodde att det var läsk och att den var alkoholfri. Medans det i sverige är lika vanligt som öl och vin.

Blev bjudna på drickan och åkte vidare hem till dem i san bruno eller south san francisco, jag har ingen aning om vart gränsen går. Klockan sprang iväg och vi var inte hemma förräns klockan 3 på natten och vi skulle upp klockan 5, så spenderade natten där, eller ja de 2 timmarna vi hade på oss att få lite sömn. Jag körde nämligen Elize till flygplatsen, blev lite stressigt där och det blev knappt ett hejdå. Skönt på ett sätt eftersom jag tycker det är otroligt tråkigt att hon åker, men det var ju inte hejdå föralltid, right? Vi har redan lite planer i sommar som jag hoppas kommer funka.

Lyckades hitta tillbaka till min bil, betala och ta mig ur flygplatsen utan några problem. Hade detta varit innan jag åkte till usa hade jag inte gjort det, haha. Men ja man har redan förändrats och tar mer ansvar och vågar mer bara på dessa snart 3 månaderna som gått. Körde hemåt och försökte somna om med ungarnas skrik i bakgrunden,och fick väll då 1-2 timmars sömn innan det var dags att upp och jobba.

Imorgon är det fredag och jag jobbar bara halvdag, känns skönt nu, men samtidigt inte eftersom detta är för att jag ska jobba på söndag istället! Detta är i och för sig den första söndagen jag jobbar så ska väll inte klaga.



Driver License

Woop woop klarade uppkörningen idag så nu har jag ett kaliforniskt körkort, som jag inte kommer visa upp här när det dimper ner i brevlådan för det var det västa kortet någonsin. Skönt att ha det avklarat eftersom jag bara hade fått köra på mitt interntionella till och med måndag.

Ikväll blir det en sväng till San Bruno för några glas. Det är nämligen så att Elize far till östkusten redan klockan 8 imorgon. Finns inte så mycket att säga mer än att jag verkligen inte vill att hon ska åka. För hennes skull ja, men för min skull NEJ. Men det är väll så au pair livet är, vänner kommer och vänner går. Alla kommer olika dagar och månader och alla åker olika dagar och månader. Tråkigt men sant. Konstiga är att man kan bli så bra vänner, jag menar för 3 månader sen befann jag mig på trainingschool i New York och hade ingen anaing om att hon ens fanns.

Men jag ska inte försöka bli alltför ledsen. Jag och Matilda har planerat in lite saker att se fram emot. Mer om det en annan gång.

Uppdatering av min myntsamling, nu har jag 38 av 55 mynt och 9 månader kvar att samla. Tror ni att jag hinner få ihop alla?




Shopping

Shoppingen ta aldrig slut i detta landet. Här är klänningen jag köpte i helgen!




Zumbamåndag

Måndag, vilket betyder zumba. Alltid lika kul, dock mindre kul att lokalen saknar AC. Riktigt varmt och det syntes kan jag säga. Kom nästan försent också trots att jag slutade 3 timmar innan zumban började, och vad gjorde jag? Ingenting, konstigt att man aldrig kommer iväg då.

I helgen blir det nog besök från seattle, Anna som var på trainingschool samtidigt kommer ner så förhoppningsvis blir det en fika eller två och Frida förhoppningsvis.


Helgen

Helgen i bilder och text.

Fredag
Som sagt spenderade nästan hela fredagen med Elize. Promenerade på morgonen innan jag jobbade. Åkte därefter hem till henne när hon jobbade för att hjälpa till att packa, eller kolla på. Åkte hem för att jobba igen och Elize kom lagom till att jag hade lagt alla barnen. Nostalgiska som vi var kolla vi några avsnitt på eva och adam serien.

Lördag
Elize sov här. Tog en morgonpromenad på kullarna i shorts och linne, och ända var det galet varmt. Åt massa frukt och bär på uteplatsen innan det var dags för mig att börja jobba några timmar sådär mitt på dagen en lördag. Efter det gjorde jag mig ordning och packade saker inför helgen som inte spenderade hemma utan oss... Elize. Åkte vidare till Hillsdale jag Elize och Alexandra för att se hur mycket presentkortet från Vicotrias secret var värt. Minsta var 10 dollar och högsta 500 dollar, vi hade 4 men alla var såklart värda 10 dollar, fick dock med mig en body wash gratis, det tackar man ju inte nej till. Åkte vidare för att inhandla en klänning jag spanat in och mötte även upp Sara. Eftersom Ikea låg så nära tog vi 4 givetvis vägen förbi och åt en fancy middag, nämligen köttbullar. Hem till Elize igen för att göra oss iordning för en hemmafest hos Elize amerikanska vän i södra San Francisco. Ni vet, röda plastmuggar och beer pong, och kul hade vi det, mer än så skriver vi inte.


Söndag
Vaknade upp och mådde ??
Tog oss upp, köpte jordgubbar och kyckling och lade oss i någon park i Burlingame för att stekas lite i väntan på vårat au pair möte som skulle äga rum mitt på dagen, lite drygt. Åkte iallafall dit innan vi körde vidare till yoghurtland för en frozen yoghurt o solen. Vädret har varit hur underbart som helst hela veckan. Vet inte vart tiden sprang iväg nu ikväll för vi åkte hem, Elize klippte mitt hår och färgade mina ögonbryn, så nu ser man dem iallafall. Nu sitter jag här i mitt rum igen och ler lite för schemat är så bra nästa vecka.



Lista

Det finns en hel del saker som man har börjat vänja sig vid under tiden här i USA som man måste vänja sig av vid när man kommer hem igen, då jag tror att en del inte är så uppskattade av alla, eller av lagverket. Här kommer en lista på vad jag har vant mig vid som jag inte gjorde/hade det i Sverige.

  • Att gå in med skorna på. Fast jag egentligen tycker det är lite äckligt att gå in med skorna på, eftersom man inte vet vad man har trampat i och sedan gå in på heltäckningsmattorna som alla amerikanarna har.
  • Att svänga höger vid rött. Lagligt här men i sverige ryker körkortet.
  • Har vant mig vid att allt man köper är uppskuret och klart, som ost och frukt, skalar skuret och klart.
  • Prata högt om folk på svenska, typ att någon har konstiga kläder på sig. Kanske inte lika populärt att göra det hemma i Sverige där alla faktiskt förstår vad man säger.
  • Att köra med automatare. I sverige har man ju mestadels bilar med växellåda.
  • Har vant mig vid att städerskorna kommer varannan vecka och städar mitt rum och även att jag får lön varje vecka.


Ett himlans promenerande

Gårdagen slutade med en promenad och dagen började med en promenad. Elize kom hit och vi gick en runda med våra onda ben. Gick i linne och dog lite av värmeslag. Värmen har verkligen kommit och imorgon ska det bli 28 grader, nice. Satte oss i solen efter promenaden med bagels och jordgubbar. Nu blir det jobb i någon timme innan jag springer över till Elize och jobbar med henne och efter det blir det hem och jobba igen och då kommer Elize över. Himla bra att ha hittat en värdfamilj som tillåter att man har vänner äver när man jobbar.


Värk i benen

Hade en ganska lugn dag idag kändes det som iallafall. Var hemma hela förmddagen med den äldsta och den yngsta tills jag skjutsade den äldsta till skolan och den lilla tog en nap. Som sagt satte jag mig ute i solen med frukt och bär, en svensk cosmopolitan vilket resulterade i i röda axlar, lär jag man sig aldrig. Men det går nog över tills imorgon vilket är bra eftersom helgen ska bjuda på ännu bättre väder.

Har kommit fram till att jag har kronisk benhinneinflammation vilket gör att jag alltid får ont i benen om jag tränar för mycket löpning. Nu har jag vilat i några veckor och känner inget efter idag. Så nu ska jag se om jag klarar av att springa en dag i veckan och isfåfall öka på det om benen klarar av det. För den smärtan som uppstår går inte riktigt förklara, kan knappt stryka handen över smalbenet när det är som värst.

Dagen avslutades med en 2 timmar promenad med Elize, från Burlingame till Millbrae och tillbaka och nu känner jag att jag har ben igen. Smärta men ända en skön känsla.


Bärfrossa

Medans minstingen tog en nap, passade jag på att gå ut och sätta mig och sola lite i det fina vädret vi fått. Lunchdags som fick bli lite frukt och bärfrossa medans jag bokstavligen talat smälte bort i solen.



Blommor

Plockade lite blommor i trädgården igår, alltid fräscht med fina blommor.



Körkort

Ja kära ni. Nu är det så att man måste ta en kaliforniskt körkort fast man har ett svenskt redan. Dagen började igår med att åka till dmv när man skriver och kör upp. Skrev in mig för att göra skrivprovet. Vad jag inte visste var att man kunde göra testet på svenska, har jag aldrig hört om. Men eftersom jag pluggat (eller?) på engelska valde jag det engelska testet och... klarade det! Lite annorlunda från sverige dock. Körkortsboken är ett litet häfte och provet innehåller 36 frågor varav man få ha 6 fel. Tur för mig att jag klarade det, hade varit lite pinsamt annars. Så nu väntar bara uppkörningen som jag måste boka snart. Jag får nämligen bara köra på mitt internationella körkort i 1,5 vecka till, lite sista minuten om man säger så.

Åkte och hämtade minstingen hos tandläkaren medans de andra skulle till leksaksaffären och peka ut leksaker de skulle få eftersom de också varit just där. Åkte hem och gjorde skollunch, la den lilla för en nap. Jobbade över på min rast men fick sedan ett förslag om att jobba utan rast och istället bara ta med den minsta och hämta den äldsta på juniorgym och köra dem till en stor playdate min värdmamma var på. Vilket gjorde att jag slutade klockan 5 istället för klockan 7, så skönt.

Bytte om direkt och tog en sväng till gymmet, skönt att inte alltid träna på kvällen så man får någon kväll man kan göra något annat på. Förresten älskar jag vädret just nu om ni vill veta.


Väder och vind

Ja, vädret börjar gå mot det bättre!



16 April 2011

För exakt ett år sedan kom min och Josefins backpacking resa till sitt slut. Efter nästan tre månader på resande fot genom thailand, malaysia, kambodja och dubai, med både underbara upplevelser och mindre bra upplevelser var vi nu påväg hem med gråten i halsen. Visst saknade jag det där hemma men kände mig verkligen inte färdig med resan. Vi fick se så många nya platser, träffade en hel del nya människor, uppleva saker jag annars aldrig skulle fått göra, lärde mig mer att stå på egna ben i länder då man väldigt ofta kände sig ganska utsatt, och allt det där underbara vi fick vara med om som man nu minns allra bäst. Här kommer en bildbomb om ungefär hur vi hade det.



Söndag

Söndagen spenderade i Palo Alto med Matilda, Elin och Malin. Möttes upp på IKEA för köttbullar och lite inhandling av påskmust och annat gott. Åkte vidare till Stanford shoppingmal för en del shopping. Stanford shoppingmall är typ en köpcenter utomhus, jätte mysigt att gå runt i om det är fint väder, vilket det var nu i helgen. Efter några timmar där åt vi en tidig middag på cheesecake factory. Ingen cheesecake för mig dock. En trevlig söndag med andra ord.



Ibland saknar man det man har i Sverige


Lördag

Vaknade upp i ett tomt och tyst hus alldeles för mig själv, och några djur. Dock inte "hemma" hos mig, men det var så skönt. Idag har jag varit en riktig hurtbulle, eller ja det kunde varit bättre, men jag är ju aldrig nöjd.

Började dagen med att hämta upp Matilda hemma hos sig och vi begaoss till ett hike spår typ. Kulle upp och kulle ner och lite skog, åh jag gillar skogen, påminner mig om när jag var yngre och växte upp i de småländska skogarna. Jag menar i Skåne där jag bodde innan jag kom hit ser man inte ett träd så långt ögat når, skämt och sido. Så promenerade vi på i 1,5 timme. Släppte av Matilda som skulle jobba och mötte upp Danielle för ett bodypump pass på gymmet, men båda kom försent så vi tog 30 minuter på crosstrainern istället och konstaterade sedan att det var alldeles för varmt där.  Själv begav jag mig sedan till sawyer camp trail och promenerade 8 miles, vilket motsvarar ca 13 kilometer. Kan lova att jag känner mina ben nu.

Eftersom alla jobbar och är iväg, blir det en ganska lugn kväll för mig som jobbade igårkväll och har då ledigt både lördag och söndag. Ska nog krypa under täcket och slå på en bra film! Eller nej nu fick jag helt plötsligt viktigare saker för mig...


Nu ska jag försöka bli en riktig hurtbulle, blir alltid att jag börjar träna massor och sedan lägger av efter en månad eller två, men nu ska jag fortsätta minsan.


Den berömda skylten

Bilder från när vi tog oss till Hollywood skylten som i princip alla känner till. Knappade in skylten på min gps och dentog oss bokstavligen talat nästan ända inpå den.



Walk of fame


Vi ser det åska

Ja och inte lite heller för den delen. Det åskar så att hela bay area tror att det är dag istället för natt, det regnar så mycket att det flyter 10 cm vatten på gatorna. Duktig som jag är åkte jag till gymmet ikväll, när jag skulle hem var det mindre kul. Stog och tvekade lite om jag skulle gå ut eller vänta på bättre tider, då en man passerade mig och sa "it's like a lake out there", no shit tänkte jag. Traskade ut och försökta hoppa över vattnet, men det gick inte så bra. När vattnet står 10 cm upp gör det inte att undvika det och innuti mina skor bildades det en egen lite sjö, mysigt värre.


Santa Monica Beach


igår hittade jag regnbågen


San Diego - Misson bay - Laguna beach


Fredagen


En helt vanlig tisdag

Solen försvann och istället blev det grått och regnigt igen. Sitter och dricker mitt proteinpulver som jag gjorde mer som en smoothie idag. Blir lite godare och hoppas att inte tröttna på smaken lika fort då. Använde ton med bär med vaniljsmaken tränger igenom ändå, den har lite för mycket smak tycker jag nog.

Igår var det dags för zumba igen, var ju i San diego förra måndagen. Tog en sväng upp till gymmet också för att ställa mig 45 minuter på crosstrainern, sen orkade jag inte mer.

Ikväll blir det en sväng till Matilda. Eftersom jag inte tog med min kamera till San Diego och visste inte då att det skulle bli en tripp till LA, så tog vi alla bilder med Matildas kamera, så jag ska dit och lägga över dem på min dator och då får ni se alla bilder som ni inte vill missa.


Helgen

Såhär såg våran helg ut lite kortfattat.

Lördag: Åt bagelfrukost - Körde in till San Diego downtown - Hängde på mission bay i väntan om besked om vi kunde ta min bil eller var tvungen att hyra - Kunde ta våran bil och insåg att vi sparade cirka 300 dollar då vi slapp hyra bil och fick gratis bensin hela vägen hem - Körde upp mot Los Angels - Missade att betala en vägtull, ojsan hoppsan - Stannade till vid Laguna beach -  Körde förbi Newport beach och blev lite avundsjuka på alla enorma hus med en egen brygga där den superdyra båten stod parkerad - Körde till Santa Monica och checkade in på hotellet - Gick ut och åt middag - Strosade runt på 3:rd street promenade som var väldigt mysigt - Tillbaka till hotellet för att sova.

Söndag: Åt en mindre god hotellfrukost - Tog oss ner till Santa monica pier - Promenerade barfota i sanden och klickade lite bilder - checkde ut från hotellet - Promenerade på walk of fame - Åkte upp till Hollywoodskylten och knäppte ännu fler bilder - Lunchade på Malibu beach - Körde upp mot Santa Barbara och träffade Matildas vän - Fem timmars bilkörande hem.

Han ändå en hel del måste jag säga med tanke på att vi bara hade ungefär 1,5 dag på oss. Så nu har man varit i Los Angeles också och jag kommer ju definitivt åka dit igen.


Fredag och en exklusiv biokväll

Fredagen börjades med att hämta upp Matilda. Som jag tidigare skrev var hon även där med sin värdfamilj och vi bestämde oss för att göra en lite roadtrip från San Diego, med stopp i Los Angeles och vidare uppåt mot San Francisco, eller hem. Hennes värdfamilj skulle åka hem på fredagen så hon spenderade dagen med mig medans jag jobbade. Vi åt en god frukost ute på terassen och försökte hitta boende till LA, hängde på lekparken och tog en kaffe på Starbucks.

Bestämde oss för att gå på bio och se Hunger Games på kvällen och om vi bara visste vad vi hade framför oss. Biljetterna kostade lite mer än vad de brukar, men mer än så tänkte vi inte mer på det.  Vad som visade sig sen blev lätt den exklusivaste biovisningen jag varit på. Biostolarna var fällbara, riktigt breda och sköna. Alla stolar satt ihop i par och man hade ett varsitt litet bord med en biomeny(?). Man kunde beställa allt från popcorn, choklad fondue till mat som wraps och kycklingben. Man kunde beställa under hela filmen och kunde då trycka på en knapp så kom den en servitris och tog beställningen. Ja ni hör ju själva och jag och Matilda kunde inte sluta att varken skratta och fascineras av det hela.



Sea World

I torsdags förra veckan fick jag hänga med min värdfamilj till Sea world i San Diego. Eller det var jag, min värdpappa, och de två barnen. Min värdmamma stannade hemma med den yngsta eftersom han tar en nap mitt på dagen. Sea World var också väldigt stort och det var massor med folk eftersom det var spring break förra veckan. Inte alltid helt lätt att hålla koll på två barn fast man är två vuxna. Spenderade hela dagen där, kollade på djuren i aqvarium, tycker lite synd om det om jag ska vara helt ärlig, och kollade på lite olika shower. Fick dessutom en dusch av en delfin och brände sönder mig i ansiktet och på axlarna.



Roadtrip-San Diego-Los Angeles

Efter en vecka i San Diego med min värdfamilj befinner jag mig just nu i Los Angeles, eller Santa Monica. Det blev en spontantripp hit eftersom min värdmamma fick köra ner bilen till San Diego för att den mellersta fick panik i flygplanet. Bilen var ju tvungen att komma hem och de ville helst inte köra om han nu bestämde sig för att gå på planet idag, vilket han gjorde så jag och Matilda som också varit här nere med sin värdfamilj, bestämde oss för att ta en tur hit innan vi drar oss hemåt. Jag menar, gratis ner resa och gratis hemresa klagar man inte på.

Ett mer utförligt om veckan i San Diego och vår lilla roadtrip kommer senare.


S'mores

I tisdags var semstern tom på aktiviteter. Den enda dagen på hela veckan, här kör vi på. Eller ja, jag sitter hemma på hotellet med den minsta så han kan ta sin nap på dagen, men det kan vara ganska skönt ibland ockå.

Fick hela tisdags förmiddagen för mig själv och eftersom det var riktigt fint väder spenderade jag den vid poolen med musik i öronen. Det hjälper att vara flexibel och ställa upp när det behövs, för det får man tillbaka. När jag hade grillats färdig vid 2 tiden åkte vi till en småstad vid kusten för lunch och lite häng på stranden. Riktigt mysig liten stad och fint var det också. Hemma vid hotellet igen började jag jobba, var inte sådär jätte ansträngande förutom att ungarna var på rymmen. Ja det var inte mitt fel iallafall.

Idag har jag jobbat hela dagen, mest hängt vid hotellet med den minsta. När de andra kom hem gick vi till poolen och gjorde s'mores. Kan tillägga att jag aldrig varken har gjort sådana eller hört talat om det innan, men någon gång ska vara den första och det är väll inte illa vid 21 års ålder?

Man grillar en marshmallow på en pinne, när den blivit sådär mjuk lägger man den mellan två grahamskex tillsammans med en bit choklad. Ät!! Ganska gott faktiskt.

Imorgon väntar seaworld och jag tror till och med att jag får joina!



San Diego Zoo

Ber om ursäkt för alla kassa bilder som komemr finnas efter denna veckan eftersom jag som sagt inte tog med min systemkamera. Men här kommer bilder från San Diego Zoo enjoy!



Min Svit för denna veckan


Natt Tankar

Det är okej att sakna det man en gång hade, men ibland är det svårt och ibland är det omöjligt att låta sig själv
gå vidare


Söndag

Nu är alla framme, hela och glada.

Fick ledigt hela dagen idag och började att ta sovmorgon vilket innebar att jag gick upp vid halv 9. Beslöt mig för att hänga med familjen i alla fall eftersom det inte var strandväder och jag har ingen aning vad man gör här. Deras plan var att åka till San Diego Zoo som är ett av världens största zoo och ja det var verkligen stort. Eftersom vi hade två barn med oss och det var en hel del backar åkte vi först en buss som gick runt hela området. Även fast vi var där i cirka 6 timmar, han vi inte med hela Zoo:t, men vi såg en hel del djur.

Här kommer lite bilder från idag. Ursäkta mina kassa bilder, med beslöt mig för att inte ta med min systemkamera eftersom jag trodde att jag skulle spendera all tid på hotellområdet och inte hänga med på aktiviteter. Som jag ångrar nu att jag inte tog med den. Och nu skulle jag ladda upp lite bilder, men internet är segt och det kommer ta en evighet så jag provar en annan gång.


Update

Har precis tagit en välbehövlig dusch efter denna dagen. Som sagt kom bara halva familjen fram som vi skulle(märkte att jag räknade mig som en i familjen), jag och min värdpappa har släpat på två ungar plus bagage för 6 personer, varav 3 barn med leksaker blöjor och allt som man måste packa med. Inte lätt ska jag säga, då vi heller inte hade en barnvagn till den yngsta. Vilket slutade med att jag bar på den yngsta(Min arm gick av några gånger) plus min egen packning med dator och annat tungt, plus någon mer väska. Och värdpappan som tog resten av packningen plus extra saker som tex bilbarnstolar. Ja vi har slitit idag och jag ljuger om jag säger att jag kände mig super fräsch efter det.

Efter att ha kommit ur flygplanet, hämtat allt bagage, hoppat på en buss, fixat med hyrbilen, åt lunch vid 4 tiden, åka och handla, packa upp och fixa, jobbat x antal fler timmar än jag skulle sitter jag ändå ganska nöjd i mitt rum nu.

Som det ser ut nu har jag hamnat i det bästa rummet i lägnenheten på four season som de har hyrt. Nice, trodde ett tag att jag skulle få dela säng med en av ungarna, eller sova i vardagsrummet och bli väckt vid 6-7 på morgonen när alla andra vaknat. Men som sagt, som det ser ut nu har jag ett ganska stort rum för mig själv, definitivt större en det jag har hemma i Hillsborough, men en dubbelsäng, större än i Hillsborough, egen TV, det har jag inte i Hillsborough. Plus att sängen är världens mjukaste. Ett anslutet badrum till rummet med både badkar och dusch som rymmer 10 personer utan att man skulle behöva trängas, två vaskar, känner att jag behöver det själv. Jag klagar iallafall inte. lite välfötjänat tycker jag allt efter denna kaos dagen. Lite kul dock att min värdpappa som i princip betalar för allt eftersom det är han som jobbar sover i en bäddsoffa i vardagsrummet, inte lätt att ha barn, det märker jag.

Min värdmamma och den mellersta har fortfarande inte kommit fram än, klockan är nu halv 11 på kvällen och hade allt gått enligt planerna skulle alla vara framme vid halv 2 tiden. Ja tycker fortfarande synd om henne.


San Diego

Nu är vi framme i San Diego, har varit här i några timmar, men dock är jag bara här med halva familjen, min värdpappa, den äldsta och den yngsta. Även om dagen inte är slut än känner jag att jag hade varit redo för sängen nu. Det har varit en lång dag med andra ord.

Det var nämligen så att den mellersta gick helt bananas på flyget när vi väl hade satt oss tillrätta med 3 ungar och x antal väskor och saker. Han fick typ panik trots att han flygit innan. Piloten kom till och med och pratade med honom men inget hjälpte. Vi hade redan blivit försenade på grund av detta så de sa att vi inte fick flyga med, dock bestämde vi att vi åker ner och min värdmamma och den mellersta stannar kvar och ta nästa flyg eller vad som nu var möjligt.

Nu vet vi att hon bestämde sig för att köra ner istället. Det tar cirka 8 timmar och de är inte framme förräns midnatt. Ja, tycker lite synd om henne faktiskt, eller mycket. Detta har även gjort att jag har jobbat x antal fler timmar än vad jag egentligen skulle, men vad ska man göra lixom. Ingen som kunde hjälpa att detta hände, lite tråkigt dock.

Annars är det bra. Vi bor fint, jag har lyckats koppla upp mig på internet, dock är det inte så varmt. Idag har det i och för sig varit ganska molnigt även här och jag tror att det ska bli bättre nästa vecka.


RSS 2.0