6 månader i staterna

Idag firar jag 6 månader i staterna och jag förstår inte vart tiden tar vägen. Om lika länge är jag hemma, eller? Har inte svaret på den frågan än om jag ska vara helt ärlig, tiden får utvisa helt enkelt. Här kommer en lista på saker jag hunnit med detta halvåret, vad jag ska göra och vad jag hoppas att jag ska hinna med.
 
Några saker jag har hunnit med
- Varit på Amerikanska hemmafester med röda plastmuggar
- Dejtat en amerikanare
- Firat St Patrick's day med gröna kläder och grön öl
- Firat 4th of july på en kulle för en bästa utsikt för de årliga fyrverkerierna
- Varit på San Francisco Fay Farade och sett massor av regnbågsfärgade flaggor och skumma människor
- Åkt ner till santa cruz längst highway 1 för att spendera en härlig söndag med lite karusellåkning
- Semestrat med värdfamiljen i San Diego, Seaworld och San Diego Zoo var några av plasterna vi besökte
- Åkt på roadtrip med Matilda från San Diego, till LA och vidare hem till San Francisco. Turistade oss igenom den man måste se i LA, walk of fame, hollywood skylten, och x antal stränder som santa monica beach, malibu, laguna beach
- Besökt norra Kalifornies National Park, Yosemite. Hikade uppför längst ett vattenfall och såg väldigt vackra platser
- Roadtrip norrut för att besöka Point Reyes, med stopp vid Stinson beach och kolla på redwood träden i Muir woods
- Spenderat x antal dagar i San francisco för shopping shopping och åter shopping, strosat runt i Fishermans Wharf, åkt nerför Lombard street(världens krokigaste gata), åkt över Golden Gate bron, sett Painted Ladis som var med i tv serien fullt hus, varit i hippie området Haight Ashbury
- Åkt över bergen till Half Moon Bay där det finns fina stränder men är alltid foggigt och 10 grader kallare
- Firat min 22-års dag, lunch med min värdfamilj på en italiensk restaurang, för att på kvällenfira med vänner hyra in oss på hostel och fortsätta kvällen/natten ute i San Franciscos nattliv
- Varit upp på Twin Peaks och fått se San Francisco "ovanifrån"
- Ätit x antal gånger på cheesecake factory som alltid levererar
- Åkt på weekend till seattle med Matilda, turistade oss till max och besökte Space Needle, the gum wall, Pike Place Market
- Pluggat några credits på en weekend kurs i Los Angeles
- Tagit kaliforniskt körkort
- Käkat frukost på ett riktigt amerikanskt diner
 
- Tagit en drink uppe i the View lounge, bar högst uppe på ett hotell mitt inne i San Francisco med 360 graders view över San Franciscos skyline
- Spenderat några torsdagskvällar med Danielle i San Francisco för att kolla på amerikanska vänners softball game, med besök på en local bar efter, med öl och biljard
- Träffat massa nya männsikor och sagt Hejdå till en del
 
Jag ska
- Åka till las vegas och bo på lyxhotell, åka till grand canyon och spana in LA en tredje gång
- Besöka hearst castle och Alcatraz
- Åka till Napa Valley och storsa runt bland vingårdar
- Åka och hälsa på Elize i New York 
- Åka till Boston, cape cod med in värdfamilj i två veckor.
 
Jag vill
- Se en giants match och äta corn dog, bara för att det känns amerikanskt
- Fallskärmshoppa i Santa Cruz
- Åka till six flags och åka alla möjliga karuseller
- Besöka bla googles och youtubes huvudkontor
- Åka över till norra sidan av Golden Gate bron och se solnedgången vid muir beach overlook, ska tydligen vara finfint
- Cykla över golden gate bron
- Gå på en konsert
- Åka till Lake Tahoe
- Åka till Hawaii
 
 

Frågor&Svar

Linda
Hejhej! Om du skulle skriva en packlista till någon innan personen skulle resa som au pair ett år vad skulle dom 10 viktigaste sakerna vara då? Bra blogg föresten :)
 
Oj svår fråga, det fanns så mycket jag ville ta med mig samtidigt som jag tänkte om amerikanarna överlever där gör väll jag också det utan alla mina saker hemma. Allt finns ju att handla här och det är väll mycket det vi au pairer spenderar mycket av vår tid på, att shoppa. Kommer inte ens på 10 saker, men här kommer några.
 
1. Dator
2. Extern hårddisk
3. Baskläder (Tråkigt att lägga sina pengar på det)
4. Kameran
5. Min plattång
6. Konto med lite extra pengar som kan användas till resor
7. Foton (Tog jag inte med mig, men rummet kändes så otroligt opersonligt i början så några foton på familj, vänner eller ens husdjur, även om man kan framkalla bilder här också!!)
 
 
Jenny
Hej, hur mycket kostade dina raybans?
 
Köpte mina raybans inne på Macy's och tack vare att jag visade upp mitt svenska körkort fick jag 10% rabatt, så men tax och allt blev det totalt 170 dollar.
 
 
Ina
Hej , Mitt namn är Ina en 21 årig finlandssvensk tjej som är påväg till San Francisco som au-pair om 5 veckor. Min fråga är om debor det mycket svenska au-pairer runtom SF ? Och var hittar man er :)
 
Det finns en hel del svenska au pairer i hela SF området. Gå in på cultural cares facebook sida och släng iväg ett logginlägg om det bor några svenskar i närheten, garanterat någon som svarar!
 

Shopping

 
Helgens shopping
Iphone skal från marc by marc jacobs - Ytterligare ett par RayBan, denna gången att par wayfarers
 
 
 

072812

Torsdag kvällen spenderades som sagt i San Francisco, kollade på softball matchen och kommenterade hur dåliga de var, ja vi är säkert mycket bättre!! Åkte vidare till baren vi har avrit några gånger nu, spelade biljard och fick inte ner en endå boll, blev bjuden på öl och hade en trevlig torsdags kväll.
 
Igår, fredag, jobbade jag typ hela dagen, med ett undantag ett litet break som spenderades på gymmet. Danielle kom förbi en sväng på kvällen så tiden gick fort. Fastnade själv framför en film på natten så gick inte och la mig förräns 3, sent i mitt au pair liv, haha. Blev en sovmorgon till idag lördag. Skypade med syster och laddade för veckans andra body pump pass. Åkte dit och var redo för att lyfta vikter när en i personalen kommer in 10 minuter in på när passet egentlogen skulle börjat och säger att det blir inställt idag. Jaha? lagom opeppande på att gå och gymma själv så tog bilen till trailet och sprang 6,5 km istället. Kändes riktigt bra idag faktiskt, förutom att min kondis är lite sådär halv dålig. LÄngtar tills jag klarar milen igen. Men ja så blev det med min hurtiga 2 gånger på en vecka body pump pass, attans.
 
Nu gör jag absolut ingenting. Laddar inför ikväll, planerna är utgång i San Francisco, men en liten fördrink på bar "the view" med utsikt över San Franciscos skyline. Planer för imorgon existerar inte, bara att jag är hel ledig.
 
För övrigt är det nu mindre än en månad till mamma och pappa kommer. Kan snart inte vänta längre på att det ska komma och man sitter där med ett vinglas i napa valley, utforska las vegas eller stå vid grand canyon.
 
 

The Flintstone house

Ja, en dag nu i veckan hade jag inte mycket att göra, då jag bara hade minstingen och städerskorna invaderade huset, det var molnigt och lite kallt för min smak, så jag tog bilen och utforska Hillsborough lite mer. Kom då på den briljanta idéen att åka förbi the flintstone house som ligegr här. Fråga mig inte varför man har byggt ett hus som ser ut så. Fick en liten halvkass bild med mobilen, men man ser gott och väl att det inte är ett normalt hus.
 
 
 
 

072512

Onsdag och halva veckan har redan gått, härligt. Såg visst att Sverige har det varmare än oss och kände mig lite avundsjuk på alla som hänger på stränderna hemma, då det faktiskt inte är många stränder som slår den i Sverige. Kul för er, jag försöker istället tänka att jag gick ju faktiskt i short i typ mars här, och när ni har det regningt och kallt i september/oktober ja då är det sagt att det är som varmast här. Det gör att det känns lite bättre igen.
 
Kom hem från gymmet för en stund sedan, en timmes body pump och en timme på crosstrianern känner jag mig ganska nöjd. Gissar på träningsvärk imorgon, men vad gör det. Ska snart äta tacos som min värdmamma lagat, hon gör alltid mat till mig med. Tänk att det kan vara så himla olika från värdfamilj till värdfamilj, vissa måste laga middag till hela familjen medans jag blir serverad mat. Första gången vi har samma tacos skal som vi alltid har hemma i Sverige och även fast jag inte åt dem då, äter jag dem nu.
 
Imorgon blir det en runda till San Francisco för att möta upp våra amerikanska vänner på en pub, öl och biljard väntas, helt okej planer för en torsdag få jag säga.
 
 

Lördag, sol och Santa Cruz

I lördags var det varm varmt hos oss så jag och Malin bestämde oss för att åka ner till Santa Cruz, lägga oss på stranden och sola bort lördagen. Det var visst fler än vi som hade samma tanke då det redan var långa köer trots att vi inte kört över berget än. Bestämde att vi inte skulle åka till boardwalken för antagligen skulle det inte finns så många parkeringsplatser lediga, alla som varit där någon gång vet att det alltid är packat med folk. Istället åkte vi till Natural bridge, en strand som ligger i utkanten av Santa Cruz, vilket visade sig vara rätt beslut för vi hittade en nära parkering direkt och det var gott om plats på stranden.
 
Roade oss med att kolla på folk och så allt från människor med neongult hår, konstig badvakt till japaner med vinterjacka? Åt en tugga av mackorna vi köpte på vägen dit som inte va så goda och solade oss röda. Låg där några timmar innan vi körde bort till boardwalken för att se lite fler människor, men gav upp ganska fort. Åkte istället tillbaka hemmåt, gjorde matstopp på vägen för lite mat och spenderade säkert 45 minuter på riteaid, fanns mycket roligt där inne.
 
Släppte av Malin i Los Altos och körde hem till mig med en mycket vacker solnedgång bland kullarna, åh kalifornien, kommer nog allt sakna dig. Väl hemma blev det en rejäl hårinpackning då mina hårtoppar kändes som svinto, men nu mjuka som jag vet inte vad. MEN galet vad hårets slits här, skönt att det bara inte är mitt, men få nog ta och lägga min lön på en klippning iallafall, åh det tar emot fast jag behöver det.
 
 
 
 

Sen sist har jag

Hunnit bli av med mitt kaliforniska körkort, varit arg för att jag hade behövt ta mig tillbaka till dmv = 5 miljoner timmars kötid, men det finns visst några snälla männiksor på denna jorden så en dag kom det på posten. Någon hade alltås hittat mitt körkort och skickat det till mig, kanske lättare här eftersom adressen står på körkortet, Tack till den snälla själen där ute.
 
Hunnit bli sjuk. Alla min 3 host kids har varit sjuka och kräkts de senaste två veckora och i förrgår var det min tur, men känner mig mycket piggare idag.
 
Hängt vid grannens pool, de är alltid borta (frågan är vad de har det huset till), vi passar deras fisk som man matar en gång om dagen och i utbyte får vi låna deras pool och studsmatta.
 
Haft födelsedagskalas för min 5 åring som blir 6 om ett par veckor. Fruktfaten stog jag för och har nu blivit första person till att göra dem i framtiden eftersom alla tyckte att de var så fina. Kalaset betod av en himlans massa paket, ballonger och poolparty.
 
Om en vecka kommer min värdmammas syster med familj och stannar en vecka. Fullt hus igen, när de åker lämnar vi för två veckor på cape cod, Boston. Efter det är vi hemma en vecka och sedan kommer mamma och pappa i två veckor, vilket för mig betyder S E M E S T E R. Känns välbehövligt. Senast jag avr ledig var nog när jag backpackade för typ 1,4 år sedan. Det blir San Francisco, Napa Valley,Roadtrip ner längst highway 1, Los Angeles, Grand Canyon, och Las Vegas. 
 
Nu ska jag försöka få i mig lite mat, ett par skedar havregrynsgröt och ett par tuggor äpplen på två dagar som jag  lyckades knapra i mig har inte höjt energin till skyn direkt.
 
 

Varning för deppigt inlägg!

Har tappat blogglusten lite, och jag vet varför. Antagligen för årets Falsterbo horse show går av stapeln och statusuppdateringarna på facebook rullar in om denna veckan. Veckan som betydde så mycket för mig för några år sedan, men som nu mest gör ont i hjärtat.
 
Som många vet kretsade en väldigt stor del av mitt liv runt hästar för några år sedan, men som plötsligt tog slut när min drömhäst endast 5 år gammal gick bort. Än idag kan jag inte förlåta världen för vad det gjorde. Tyck jag hör töntig, tyck att jag är en hästnörd, jag bryr mig inte för han var mitt allt. Det är ungefär 3,5 år sedan allt hände och än idag har jag fortfarande inte kollat igenom mappen på datorn med alla bilder, bara enstaka för det är omöjligt att hålla tillbaka tårarna när jag få se en bild på honom. Tårarna rinner, hjärtat snörps åt och jag får svårt att andas. Det gör för ont för att kolla på dem även om jag försöker intala mig själv att jag få vara glad som fick äran att ha honom i mitt liv i de 1,5 året som jag fick med honom. Än idag fattar jag inte riktigt allt som hände. Än idag fattar jag inte varför det skulle behöva bli så som det blev. Jag fick med min mamma och pappa ner till Tyskland utan större övertalning för att kolla på min drömhäst. Jag provade x antal hästar, men hade redan innan nästan bestämt mig helt för honom, att han sedan blev min är ofattbart.
 
Mitt största misstag var att jag slutade med ridningen helt. Från att ha varit där 2 timmar varje dag i veckan till inget. Jag försökte igen, men det blev för mycket just då. Jag klarade inte av att vara i stallet, rida en annan häst som jag inte alls kände någon sammanband med, se alla andra vara glada och skratta som vi alltid gjorde i stallet, allt blev för svårt för min värld hade rasat medans alla andras fortsatte som vanligt. Jag saknar den glädjen jag fick av ridningen och hästarna. Att alltid längta till onsdagar, för då var det hoppträning. Visst ibland var det svårt att sa sig ut till stallet på vintern i minusgrader, när man spenderat hela dagen i skolan och hade massa läxor. Men så fort jag var där släppte jag allt och njöt av varje sekund. För att se dig stå där i boxen, spärra upp ögonen när du såg mig, inget kunde göra mig lyckligare. Den där glädjen har jag aldrig hittat igen, det går inte och jag har idag svårt att hitta glädjen i mycket av det jag gör även om jag har fått vara med om massa fantastiska saker som många andra inte har. 
 
Just nu känns allt med hästar och ridning så långt borta och jag har ingen aning hur jag skulle kunna ta upp det igen. Det är för kjobbigt att tänka på att jag kanske aldrig kommer befinna mig i stallet igen, vilket gör att jag slyddar mig själv genom att inte tänka på det, tränger undan allt och så fort jag tänker på det tvingar jag mig själv att tänka på något annat. Detta har gjort att jag inte bearbetat än vad som hände, jag kan fortfarande inte acceptera det, och det är därför jag fortfarande inte kan kolla igenon bilderna, 3,5 år har gått.
 
Jag kommer verkligen aldrig förlåta världen för vad den gjorde!
 
 
I had to borrow an angel
As spread its light in my life
In every breath
You were taken away from me
Far too early
I had to borrow an angel
For a while
 
 

Syster

Tack älskade syster med familj för det försenade födelsedagspaketet. Saknar er massor. Nu har jag godis så det räcker tills mamma och pappa kommer och hälsar på. 
 
 
Jag och min syster för 5 år sedan
 

Onsdag

Tack mamma och pappa för födelsedagspaketet, för såhär spenderade jag hela min onsdagsförmiddag!!
 
 
 

Väder

 
 
 

Resten av helgen

Lördagen började på hostelrummet inne i San Francisco. Utcheckning klockan 10 så det var bara att stiga upp och se glad ut. Det bjöds på bagels men den var svår att svälja då jag var så galet törstig. Vi chechade iallafall ut och första stoppet blev just att inhandla vätska. Var ovanligt varmt inne i SF, det var till och med varmt med shorts. Hängde lite vid Union Square medans folk trillade dit innan vi gick och åt en tidig lunch på Cheesecake factory. Kollade sedan i lite affärer innan jag Danielle och Mathilda bestämde oss för att ta barten hemtå, har aldeig tagit så långt tid att åka hem innan, kändes som evigheter. Kanske var för att man endast ville hem och ta en dusch. 
 
Men så blev det inte, bytta och tog handduken och chillade en stund i solen istället innan det var dags att göra mig iordning för ytterligare en besöka cheesecake factory. Caroline, en svensk au pair ska nämligen flytta så  det var lite good bye middag. Begav oss sen alla hem till Emma, ytterligare en annan au pair för lite häng och prat i hennes poolhus. Drog mig hemåt vid 11 tiden då jag var gaanska trött efter natten innan och på söndagens väntade en 9 timmars lång jobbdag själv med alla 3 ungar, som för övrigt slutade med med en kräkandes unge.
 
Idag är det måndag, jag har avslutat min jobbdag ocg hunnit med en sväng till gymmet. Ikväll blir det ytterligare en good bye middag. Känns som alla åker, och jag har lite mer än halva tiden kvar. 

070812

Vill tacka för alla gratulationer och kort jag fått.
 
Fick även presenter av min värdfamilj, ett halsband, en riktigt vattenflaska för min värdmamma tyckte inte min pet flaskas dög att ha på gymmet. Jag fick även blommor och ett kort där de skrev "we can't imagine you not being a part of our family. We love you ..... ". Mycket mer än så kan man inte begära.
 
 

19900706

För första gången i mitt liv var jag inte hemma och firade min födelsedag med min familj eller mina vänner i Sverige, men hade en bra födelsedag ändå.
 
Behövde bara jobba 5 timmar, vilket bestod av parkhäng med barnen och lunch på restaurang. Min värdfamilj ville bjuda mig på en födelsedagslunch på en italiensk restaurang som blev allt annat än lugn med tre ungar. Mötte upp Danielle för en Starbucks i solen innan jag begav mig för att inhandla ett par nya klackar till kvällen. Hostel bokat inne i San Francisco för att göra en riktigt bra utgång möjlig, då det är lite svårt att ta sig hem från stan annars. Jag Mathilda Danielle och Anna var de som skulle sova där. Började med förfest i vårt lilla rum och tillslut var vi 9 tjejer. Kvällen/natten spenderades på Vessel till starx innan stängning, då vi gick tillbaka till hostlet barfota, iallafall jag. Kanske inte det smartaste draget efetrsom SF inte är den renaste staden. Men vad gör det, för kul hade vi det.
 

070512

Torsdag, men känns som måndag. Antagligen för att jag var ledig hela dagen igår eftersom det var helgdag här i usa. Hade en trevlig dag igår i Mountain view. Åkte hem till Malin i los altos för att sedan köpa picknick och möta upp två tyska tjejer. Satte oss på en kulle för att få den bästa utsikten på fyrverkerierna som skulle hållas någon timme senare. Mindre kul att ta oss hem då det tog en timme att komma ut från pakeringsplatsen. Började 8 i morse och det väntades ett 9 timmars pass som nu är över i skrivande stund. Dagen gick förvånansvärt snabbt och enkelt. Åkte till Target med min värdmamma för att inhandla lite behövande saker, känns inte riktigt som jobb när man gör lite andra säker än att hänga i parken eller skälla på ungarna. 
 
Ikväll väntar ett body pump pass, ska bli kul faktiskt. Dock så dampar mitt ben nu, var ute och sprang 6,5 km i fredags och i tisdags, 3 hela dagars vila och nu gör mitt ben ont i varje steg jag tar. Kan alltså absolut inte springa 2 dagar i veckan ens, och det är så fruktansvärt irriterande eftersom jag gillar att springa, dö på mina ben, snart hugger jag av dem, kan ju ändå inte använda dem.
 
Imorgon är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag. I skrivande stund fyller jag faktiskt redan år i Sverige, men ni ligger och sover nu antar jag eftersom den är 3 på natten. Jobbar endast 5 timmar imorgon och eventuellt blir jag bjuden på födelsedagslunch av min värdfamilj om allt går ihop sig. Imorgonkväll blir det även utgång i San Francisco, perfekt start på helgen!
 
 
 
 

4th of July i bilder


4th of July

Happy 4th of july, som vi säger här i usa idag!
 
Dagen började med en tvåtimmars promenad nere vid trailet. Nu ska jag göra lite ärenden innan det är dags att åka neråt för at fira dagen i Mountain view. Det blir park picknick och fyrverkerier.
 
 
 

Helgen

Kom på att jag glömt att uppdatera er vad som hände i helgen. 
 
I fredags var jag bara hemma, slutade ganska tidigt och blev bjuden till en hemmafest, men sängen och en film kändes mer lockande. Tog dock en härlig springtur på 6,5 km på trailet i kvällssolen.
 
Hela lördagen spenderades i San Francisco med Danielle, Mathilda och Anna. Vi tog bilen in i hopp om att åka upp till Twin Peaks, men på väg in möttes vi självklart av dimma. Åkte in till stan istället för att strosa runt i Chinatown, lite fönstershopping i stan för att sedan äta en sen lunch/tidig middag på Cheesecake factory's uteservering. Åkte upp till Twin Peaks påväg hemåt men kunde knappt se 1 meter utanför bilfönstret. Åkte istället till San Bruno för att gå på bio. Magic Mike blev det, se den, har dock ingen aning när det kommer ut i Sverige. Tjejerna släppte av mig hemma för att sedan ta en spontar tur till south san francisco och möta upp lite amerikanare. 
 
Söndagen bestod av att göra lite ärenden och bara ta det lungt, ibland behövs det också!!
 
 

Måndags

Orkade inte blogga igår, var en riktigt skitdag. Trevlig engentligen, men vaknade upp med ett öga jag inte kunde titta med. Det sved så otroligt mycket och kunde inte hålla den öppet i mer än 1 sekund. Min ena visdomdstand håller på att växa ur tandköttet, och jag evt inte ens om det får plats för hela käken värkte.
 
Lite synd eftersom jag och min värdmamma tog in alla tre barnen till San Francisco, typiskt att jag skulle må så då eftersom vi aldrig gör sådana saker annars. Åkte till två olika parken, åt lunch och trosade runt i området där de bodde innan de flyttade hit. Men med ögon jag inte kunde se, hålla koll på tre ungar, värkande käke och massa packning ville jag bara hem och lägga mig. 
 
Det var iallafall skönt att ha en omväxlade arbetsdag. Skulle träna på kvällen, men vågade inte sätta mig i bilen och köra, lite trafikfara om man knappt kan se. 
 
Imorgon är det iallafall 4th of July, som måste firas givetvis. Jobbar bara någon timme på morgonen, ovanligt tyckte jag eftersom jag alltid jobbar mina 45 timmar, men insåg sedan att jag ska jobba hela söndagen istället.
 
Tråkigt inlägg, men ja ja saknar sommar Sverige lite nu faktiskt, och alla där hemma!
 
 
 

Ja, jag bor i närheten av San Francisco


RSS 2.0