Skydive

Kära läsare, jag överlevde! 
Känner mig just nu hög på livet och jag vill bara göra det igeeen.
 
Har velat göra detta sedan lång tid tillbaka och äntligen hittade jag en som också ville, nämligen skydiva, eller fallskärmshoppning. Det var så sjukt underbart och jag inte riktigt att jag kan förklara det med ord. Var ganska nervös innan hoppet men det försvann konstigt nog lite innan vi skulle hoppa ut. Ni få njuta av lite bilder för det ska iallafall jag göra.
 
En sak till, imrgon kommer mamma och pappa, livet rullar!
 

Helg

Nu är det det helg igen, även om jag jobbar mycket av denna helgen. Jobbade igårkväll och efter det blev det bara att chilla framför en film. Idag lördag, mötte jag upp Matilda, som jag inte sett på 2 månader ungefär, hon åkte till egypten om ni minns det i x antal veckor och samma dag som hon kom hem åkte jag iväg 2 veckor till Boston med min värdfamilj, som det kan gå. Vi åkte ialalfall en sväng till Ikea för att äta frukost, gå en sväng och kolla på alla saker innan vi drog oss över till andra sidan gatan och kolalde in Nordstrom rack. Hittade givetvis ett par steve madden sandaler som fick följa med mig hem, bruna dessutom måste vara mitt första bruna par jag någonsin köpt. Kan aldrig gå därifrån utan att inte hitta ett par skor.
 
Mötte upp en ny svensk tjej som också bor i san carlos, ingen vill flytta nära mig. Hon tar hand om ett barn i Henrys ålder så även han kanske kan få en playdate någon gång. Åkte till Stanford shoppingmal, där det faktiskt bara blev ett nagelack, hittade dok 5 miljoner saker jag skulle vilja ha, när jag blir rik.....
 
Imorgon ska jag göra något galet, håll tummarna att jag överlever! Vad jag kommer att göra får ni veta imorgon helt enkelt, eran Måndag men andra ord. Innan det ska vi åka ner ett gäng till Santa cruz och glida runt på strandpromenaden eller något i den stilen.
 

Boston Bilder


San Francisco på cykel

Söndag och imorgon börjar verkligheten igen, fast bara för en vecka sen har jag semester. Mötte upp Malin på barten i Millbrae för att ta oss in till San Francisco. Planerat att vi skulle hyra cyklar och cykla över Golden gate bron. Sagt och gjort, dock råkade vi missa bartstationen vi skule av på och hamnade i Oakland istället, som ligger på öst bayen. Var bara att ta barten tillbaka till San Francisco igen, tog oss en promenad med en kaffe i handen ner till Fischermans Wharf för att hyra cyklar. Var nog ett år sedan jag cyklade senast skulle jag tro. jag ahr avrit här ett halvår, och när jag åkte var det vinter, så det var nog förra sommaren som jag cyklade till stranden senast. Kan säga att det kommer kännas imorgon, gör ganska ont att bara sitta nu några timmar senare, galet.
 
Vet inte hur lång sträckan var totalt, men ett par mil måste det varit iallafall. Ganska mysigt, mycket blåsigt och lite jobbigt imellan åt, men ändå värt det. San Francisco bjöd på ett kallt, dimmigt och blåsigt väder och på bron var det typ storm. Andra sidan bjöd på solsken och en klarblå himmel, vädret i San Francisco är allt underligt och jag kommer nog aldrig förstå mig på det. Efter bron cyklade vi ner till Sausalito, som är en mysig kust/by?stad?. Solen värmde och vi pakerade våra cyklar. Lunch skulle bli första stoppet eftersom klockan redan slagit 3, eller något sådant. Gick sedan runt och kikade i någon butik, satte oss på en bänk och tog det lungt innan vi tog förjan tillbaka till San Francisco. Lämnade tillbaka cykalarna och tog oss sedan en promenad till Union square. Kan säga att det känns att jag använt benen idag, då jag även hade lite värk i benen sedan igår då jag promenerade 2 mil på trailet. Behövs kan jag säga eftersom jag som sagt inte tränade alls under tiden i Boston.
 

10

Idag är det 10 dagar tills mamma och pappa kommer hit och hälsar på, och idag är det även 200 dagar sedan jag kom till usa. Idag kom vi även hem från vår semester i Boston, och denna gången blev jag inte nerspydd på planet utan istället nerkissad av minstingen. Sådan tur har jag haft med våra flygningar. I den stora posthögen som samlat på sig under dessa två veckor låg även ett kuvert från Cultural care, förfrågan om jag vill förlänga. Måste erkänna att jag får lite panik eftersom jag inte vet hur jag vill göra. Ångest till tusen vill jag meddela. Vill man förlänga med samma familj ska detta vara klart om 3 månader, om jag vill förlänga med en ny ska det vara klart om 2,5 månad. Tänk om man ångrar sig om man valt att förlänga och sedan inte vill, eller väljer att göra det med en ny familj när man sedan inser att man vill vara kvar hos den nuvarande. 
 
Kom hem från flygplatsen för en stund sedan, 15 timmar sedan jag vaknade upp och det har varit en lång dag, så kuvertet från Cultural care ska jag inte försöka tänka på idag eller på hela helgen för den delen. Idag har hela dagen bestått av resande så inte så intressant, jag och min värdmamma trodde aldrig vi skulle komma hem och ännu segare var det att mellanlanda i Chicago.
 
Igår hade vi iallafall en trevlig sista dag på Cape cod. Åkte till en strand i ett par timmar på förmiddagen, åt lunch i släktingarnas hus i trädgården 2 meter från havet. Tog det mest lungt innan jag och min värdappa åkte till en sjö precis i närheten och badade med alla 3 barnen. Länge sedan jag badade i en sjö kan jag lova. Dock var sjö det enda som fanns när jag växte upp i de småländska skogarna, men sedan dess har det bara varit havet som gällt. Eftersom jag fyllde 22 i år, och var 12 år när vi flyttade betyder ju det att det var 10 år sedan jag badade i en sjö sist, iallafall vad jag kan minnas. Måste säga att det gav tillbaka några minnen och att bada i en sjö är abosolut inte så hemskt som jag hade fått för mig, snarare tvärtom.
 
Klockan är strax 21.00 lokal tid, 00.00 Boston tid, inte så konstigt att jag redan är galet trött, har ju dessutom fått 3 extra timmar på detta dygnet i och med tidsskillnaden. Nu blir det en välbehövlig dusch och sedan stupar jag nog i sängs. Är ledig hela helgen men har inga spikade planer förutom att jag få sova hur länge jag vill imorgon.
 
 
 

Hur söt


13

Jag lever, och om 2 dagar åker vi hem till Cali igen. Har snart inte tränat på två veckor ( under tiden vi varit här ) och börjar bli lagom rastlös. Vill hem till det vanliga, ja hem säger jag nu.
 
Här på Cape cod händer det inte så mycket. Det blir nog inte en till tur in till Boston tyvärr. Igår spenderad vi dagen på en strand på norra sidan, Brewster. Vi åkte dit för att min värdpappa ville visa ungarna tidvattnet. Man kunde gå kilometer ut då vattnet drogs utåt under tiden vi var där. Ville man ta ett dopp hade man säkert behövt gå 2 kilometer ut, galet. 
 
Idag började dagen på åska och spöregn, för att sedan övergå till sol och finfint väder. Spenderade då min lediga tid på släktingarnas privata strand, innan det var dags att jobba vilket innebar att bygga sandslott på stranden en stund. 
 
Har iallafall tagit mitt första dopp i havet i år och haft en bra tid här med min värdfamilj. Är glad att vi har tillbringat så mycket tid i släktingarnas hus, då det är en aningen fräschare än våran stuga, som vi och för sig mest bara sover i. Träffat många trevliga amerikanare. Spenderat några dagar på stranden, som verkligen betyder sommar för mig. Vi har grillat ett par gånger och vi har ätit hemmagjord glass från en lokal butik. Spenderat mycket tid vid havet. Nu kan jag bocka av Massachusetts från min lista. Massachusetts, Kalifornien, New York och Washington, viljet betyder 46 stater kvar. Hade ju varit lite coolt om man hade hunnit med alla under sin livstid. Kommer bocka av 2 till när mina föräldrar är här.
 
 

15

Det blev en runda till baren med några av kusinerna. Trevligt med lite annat sällskap än barn, haha. 
 
I lördags var jag mest fast i stugan med den yngsta medans hela släkten hade middag och fest. Kändes lagom kul att åka hem och lägga ungarna då också, men men det är ju trots allt mitt jobb. Min värdmamma fick dåligt samvete för att hon fick skicka hem min med barnen och att jag inte kunde vara med. Dock kom min värdpappa hem lite tidigare så jag hänge med till baren även i lördags kväll. Amerikanare säger jag bara.
 
Idag är det söndag, alla har varit i det andra huset, runt 20-25 personer. Inte mycket som hände, alla gick mest runt och gjorde det man själv ville. 5 dagar kvar till vi åker tillbaka till cali, känns som det är evigheter sedan jag avr där.
 
 

17

Fredag, och den stora släktmiddagen imorgon nämar sig. Ha redan träffat en del och idag på morgonen fick vi hänga med ut på en båttur. Riktigt skönt med lite fläktande även om det idag har varit molnigt hela dagen. Så sjukt klibbigt, kan inte sluta påpeka det.
 
Efter det har vi inte gjort så mycket, jag har i princip varit ledig hela dagen så jag smet tillbaka till stugan för att vi lite egen tid, vilket betyder datorn ute på uteplatsen med musik. Inga ungar och jag behöver inte ta hänsyn till någon, har inte hänt många gånger under denna senaste veckan, haha. Nu ikväll hade vi middag med en hel del släkt, åkte hem och la alla ungarna för för läggdags (som var för 2 timmar sedan). Nu vet jag inte vad som händer, min värdpappas kusiner är alla i min ålder och de ska eventuellt ut till ngåon bar, min värdmamma vill att jag ska gå med, hon vill mer än jag, haha. Men som sagt, vet inte hur det lbir än, dagen imorgon kommer bli lång för det startas redan på dagen med BBQ och sånt.
 
 
 

18 Boston

Idag begav vi oss in till Boston, jag min värdpappa, och de två äldsta barnen. Körde till subwayen och tog den in till Boston. Började med att besöka children's museum, fanns hur mycket saker som helst att göra för barnen och de verkade ha riktigt kul. Spenderade ett par timmar där inne, jag tyckte mest det var skönt att gå lite inomhus med ac då temperaturen visade 31 grader idag. Gick vidare för lunch och sedan vidare till akvariumet. Ganska litet, kanske för att jag jämför med det vi var på i San Diego som var galet stort.
 
Såg inte jättemycket av Boston kanske, men staden är typ motsatsen av San Francisco av det jag såg. Här var gatorna väldigt rena och jag såg inte en uteliggare i sikte, men som sagt, kanske inte var i de kvarteren. Började jobba 9 i morse och jobbar fortfarande vilket gör att jag jobbar x antal för många timmar idag. Dock vet jag att jag kommer få igen det när mina föräldrar kommer så jag ska inte klaga. Bara det att mitt huvud sprängs av huvudvärk just nu och jag tog inte med mig några tabletter för det. Tänkte jag skulle försöka sova bort det, men det går ju inte heller eftersom mina värdföräldrar inte är hemma och jag måste vara vaken eftersom barnen är här.
 
 
 

Frågor&Svar

Emma
Hur kommer det sig att du fick 10% rabatt pga att du visade ditt svenska körkort? Skulle ju vara gött om jag kunde få lite rabatt när jag investerar i mina glajjor oxå så skulle vara himla schysst om du kunde tänka dig att förklara ;)
 
Jag vet inte så mycket om det, men jag hade hört innan att utländska turister får 10 % rabatt på Macy's om man visar upp sitt utländska ID. Det var iallafall det jag gjorde och fick rabatten.
 
 
Madde
Hej! Jag har börjat fundera på det här med att åka iväg till USA och vara au pair när jag gått ut gymnasiet nästa år. Men har väl lite frågor på lager som gör att jag kanske inte tar steget och verkligen åker.. 
Några av dessa frågor är: 
Hur gammal är du? 
Har du träffat många andra som är aupair? Och i så fall HUR träffar man dem? är det bara ute på lekparken eller så? :) 
 
Fyllde 22 år för en månad sedan. Jag har bara träffat au pairer förutom ett gäng amerikanare.
Jag träffade de flesta genom internet och sedan genom andra au pairer när man lärt känna andra. Träffade även några au pairer som var vän med min familjs förra au pair, men att hitta vänner här är inte speciellt svårt eftersom alla andra är i samma situation som du. När du väl kommer så långt som att bli macthad med familjer, fråga dem om det finns många andra au pairer i området, jag tror nämligen de får information om ungefär hur många som bor i deras område.
 
 
 

 

 

 


20

Oj vad man känner skillnad på luften nu, luftfuktigheten har minskat avsevärt. Första natten jag sov under täcket och sov hela natten och inte vaknade varje halvtimme av att man höll på att avlida av värmen. Även om det fortfarande är lika varmt är uden inte lika klibbig och man svettas inte av att ta ett steg. Riktigt skönt är det.
 
Minstingen mår bättre, han går nu på antibiotika så hoppas att han blir bättre snart. Han var ganska gnällig idag men det kan man väll inte klandra honom för.
 
Idag åkte vi iväg till en strand, så skönt var det att bara ligga och sola lite även om det inte varade länge. Havet var dock ganska kallt så det blev inte något dopp för mig, bara för fötterna. Åkte vidare till släktingarnas hus för att kasta inte freesbe, bada i hot tuben för barnens del, innan jag tog med Henry till stugan för en nap. Efter napen åkte jag tillbaka till huset där vi grillade kyckling och kött. Första gången det hände i denna familjen. Åt utomhus med havet som utsikt.
 
Imorgon händer nog inte så mycket, mina värdföräldrar ska iväg till vänner på kvällen. Vi ska in till Boston någon dag, hoppas att det blir snart. Börjar bli lite rastlös på att inte göra så mycket.
 
 
 
 

Lunginflammation

Måndag, och jag dog inatt igen av värmen och hela denna dagen med för den delen. Meningen var att jag knappt skulle jobba idag, eventuellt bara några timmar medans den mista tog en nap. Så blev det inte. Började klockan 10 i morse och nu är klockan snart halv 9 på kvällen. Sov dåligt inatt och hörde en hel del fotsteg på ovanvåningen och det visade sig att den minsta som kräkte ner mig på planet även kräktes inatt, därför började jag jobba tidigare eftersom min värdmamma var ganska trött. 
 
Spenderade mesta delen av dagen runt stugan, svetten rinner och man känner sig aldrig fräsch. Farmorn och farfarn kom ner, hur gulliga som helst. De tog de äldsta pojkarna på en promenad, och jag tog en promenad med den minsta då han inte ville ta en nap idag, så att min värdmamma kunde vila. Väl hemma igen blev det födelsedagstårta till den äldsta som fyllde 6 år. Tårta glass och champagne till de vuxna. 
 
Helt plötsligt började den minsta skaka, omöjligt att han skulle frysa i denna värmen. Slutade med att min värdmamma och värdpappa åkte in till sjukhuset där de fortfarande befinner sig. Det visade sig att han har fått lunginflammation, och nu väntar vi på besked vad som händer härnäst. Farfarn åkte hem tidigare idag, men det var meningen att farmorn skulle sova här på cape cod men i huset hos de andra släktingarna, men ska nu sova i vår stuga och hjälpa mig. Ibland har man tur i oturen att de va här just idag.
 
Farmorn är nu påväg till sjukhuset för att lämna lite saker, så här sitter jag själv i en gammal stuga ute i skogen på två kids!!
 
Bilder från idag 1. Havet - 2. Jag och minstingen på promenad - 3. Tårtdags, farmor, den äldsta + yngsta, min värdmamma
 
 
 

080512

Söndag och första hela dagen här är avklarad. Höll på att dö av värmeslag inatt och ville bara hem till Kalifornien igen. Vi har det också varmt, men inte alls denna luftfuktighet som inte är så mysig. Var ledig hela dagen som spenderades men att fundera ut vart man skulle ta vägen från värmen. Satt ute mest och gjorde ingenting då min värdfamilj bla åkte och handlade men jag fick inte plats i bilen, känner mig lite smått isolerad få jag säga.
 
Skypade med mamma och pappa ett par timmar, som för övrigt kommer om cirka 20 dagar. Efter minstingens nap frågade min värdmamma om jag ville hänga med över till deras släktingars hus som inte ligger långt från vårat. Mega hus, x antal familjer får plats, ligger i 5 meter från havet, de har alltså en egen liten strand som bara är deras, ett litet trädäck på stranden där de har en hot tub. Gjorde inte så mycket där heller, men det fläktade betydligt mer än vad det gör hos oss i skogen, 1 kilometer från dem. Kändes skönt att vara precis vid havet och strand, förstår inte hur människor kan bo typ mitt i USA och i Sverige för den delen heller. Kommer förhoppningsvis alltid bo nära havet.
 
Imorgon fyller den äldsta 6 år, vet inte hur det komemr firas, alla hans paket och födelsedagsparty har redan ägt rum för ett par veckor sedan, även deras farmor och farfar kommer ner hit till Cape cod, skulle gissa på att morgondagen inte innehåller så mycket jobb.
 
 

Framme

Äntligen framme i Boston, cape cod. Det är galet varmt, även på kvällarna som california inte bjuder på. Luftfuktigheten är galen och det var 25 grader när klockan var 11 på kvällen. Resan hit var inte kul, jag hade en spyande bebis på mig, inte bara en utan två gånger.. och det var 2 timmar tills vi skulle landa, det tog en timme att få hyrbilen och ungefär 1,5 timme att ta sig hit. Så jag satt i stanken och mina nersölade byxor i cirka 5 timmar innan jag fick ta dem av mig och ta en dusch. Au pair livet på en pinne.
 
Huset är inte så fancy, tänk er en gammal sommarstuga. De kunde inte lägga till mig som förare på en utav bilarna för man var tvungen att vara över 25 år, så jag är isolerad här. Men det är varmt, jag har ett eget rum och snababre internet än hemma så jag ska inte klaga alltför mycket. Huset ligger precis vid stranden, men eftersom det var mörkt när vi kom hit har jag inte sett så mycket. Hörs imorgon, god natt!
 
 

Cape cod

Försöker packa inför 2 veckors semester på cape cod, boston, med min värdfamilj. Har bara min handbagage väska att packa i och jag vet inte om allt kommer att få plats än, men det återstår att se. Har varit ledig hela dagen idag, så jag har iallafall kunnat packa i lugn och ro, och slippa packa barnens saker, haha. Börjar jobba sju imorgon och jobbar i princip hela dagen, x antal timmar. Min värdmamma och den mellersta tar flyget tidigare än oss efter incidenten när vi åkte till San Diego. Jag min värdpappa, den äldsta och den yngsta åker två timmar senare. Sex timmars flyg har vi framför oss och sedan 1,5 timme bilfärd innan vi är framme. I och med tidskillnaden på tre timmar framåt så kommer vi komma fram sent.
 
Nu ska jag återgå till min packning och så länge får ni kolla på några bilder för ett par veckor sedan när min äldsta hade baseboll camp.
 

Helgen

Märkte att jag var lite segt på att skriva vad som hade hänt i helgen som var, mitt 6 månaders inlägg tog över lite. Men planerna vi hade för lördagen gick av stapeln. Jag körde hem till Danielle efter hon slutat och åkte ganska direkt till San Bruno för att åka till en skum bar för att möta upp amerikanarna, och dricka gratis drinkar. Ett par timmar senare begav vi oss vidare mot barten in till San Francisco med första stopp på the view lounge. En bar som ligger högst upp på ett hotell mitt inne i SF med glasrutor så man kan se SF i 360 graders vinkel. Ritktigt myisg bar som måste besökas igen. Blev inga bra bilder vi tog eftersom båda bara hade våra iphones. Lite foggigt var det men annars såg man hela SF skyline i mörkret. En drink senare begav vi oss upp mot vessel nightclub för att dansa loss lite.
 
Kvällen blev inte jätte jätte sen, åkte hem till Danielle för att somna på direkten. Söndagen spenderade vi inne i SF, tog bilen in,, försökte oss på twin peaks men gav upp dirket för foggen och åkte istället in till soliga city. Åt lucnh på cheesecake factory för att sedan ge oss på lite shopping. Älskar redan mina nya raybans, bra köp det dära. Körde vidare till lombard street, andra gånger jag är där och inte den sista kanske, antar att mamma och pappa vill dit. Visserligare att båda varit där innan men danielle hade hade kör nerför och hon åker hem nästa vecka så nu eller aldrig. 
 
 
 

RSS 2.0