Förra helgen

Sitter just nu i Las Vegas med ett fungerande internet. Vi kom hit idag och lämnade Grand Canyon bakom oss. Ingen fungerande telefon eller internet fanns där ute på vischan därav ingen uppdatering. Men vi lever och känner på lyxlivet i Las Vegas, sämre har man haft det.
 
Lördag, dagen då vår roadtrip började. Vi har en massa inplanerat och inte så mycket tid, man får helt enkelt prioritera. Finns så himla mycket att göra här på västkusten att man blir helt snurrig och frustrerad på att man inte hinner allt. Lördagens plan var att köra ner till San Simeon, en pyttelite by med några enstaka hotell. Anledningen varöfr man stannar där är för att besöka Hearst Castle, mer om det senare.
 
Vi åkte längst Highway 1, en väg som följer hela kustremsan i Kalifornien och känd som den vackratse vägen i världens, tro det eller ej. Vägen följs av klippor och havet på ena sidan och berg på den andra, med otroligt vackra plaster . Vi körde igenom Santa Cruz, något längre stopp hann vi ej med. Vidare till Monterey för att luncha på vägen, längs Big sur, som sägs vara det vackraste biten av Highway 1. En skymt av söndagens besök skymtades hög upp på berget innan vi tillslut nådde San Simeon och vårat hotell. Hotellet låg precis vid havet, med brasor både utomhus och inne i rummen
 



Söndagen började med frukost innan vi gav oss iväg till Hearst Castle. Hearst Castle byggdes av William Hearst som bestämde sig för att bygga något litet, han började bli för gammal för att tälta så han ville ha något mer bekvämt. Resultatet blev inte något litet, utan ett pampigt "slott", med 160 rum, inomhuspool, utomhuspool, 4 "mindre" hus runtom huvudbyggnaden, ett eget privat zoo och en massa massa mark. Arkitekturen och inredningen är verkligen påkostat och detta var bara ett av alla de hus och slott han ägde. Han köpte ett slott i Storbrittannien för att tillbringa 40 dagar där då han skulle på besök och aldrig mer återvända, säger ju en del hur rik den snubbe var. Det var så galet stort och imponerande, och man kunde inte hjälpa att bli lite avundsjuk, visst det ligger mitt ute i ingenstans mellan San Francisco och Los Angeles, men det hade man kanske kunnat leva med?
 




 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0