Hawaii part 1

Har som de flesta vet varit hemma ett tag nu, en vecka för att vara exakt. Är redan ganska rastlös och önskar att jag hade befunnit på på stranden på hawaii med en bok i händerna, en icke. Här kommer en bildbomb från våran hawaiiresa!
 
Bestämde oss för att åka till ön Oahu. Vi hade hört lite bättre om de andra öarna om man vill uppleva riktig Hawaii känsla, men vacker natur. Trots detta valde vi att åka hit där storstaden Honolulu finns. En vecka i total tystnad lockade inte denna gången då vi ville ha tillgång till affärer, restauranger, kunna träffa lite folk. Vi är inte besvikan över detta, hawaii levererade ändå. Turkost hav, palmer i mängder och naturen var inte att klaga på. Var ändå en härlig känsla av att ligga på stranden och steka med lite skyskrapor i bakgrunden.

 
Hawaiikänsla med massa surfingbrädor

 
Hyrde bil över en dag och besökte bland annat Pearl Harbor, USS Arizona memorial. Svårt att beskriva hur det var, man kan ju inte säga att det var kul direkt, värt det kanske? Ända sedan mamma och pappa tog mig och min syster på bio för x antal år sedan för att se Pearl Harbor, har det varit en av favoritfilmerna.

 
Åkte vidare till Dole Plantation, känt märke som nog de flesta känner till. Här hade de ett stort plantage med Ananasar. På bilden ovan kan man se flera ananasar i "buskarna".

 
Vi körde vidare upp till North Shore för att spana in lite surfare. Stället är känt för att få stora vågor under "vintern" och där brukar det ordnas många stora och kända surftävlingar. Vi fick inte se någon tävling, men en hel del surfare.
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej, är au pair i Tiburon,CA och funderar på att åka till hawaii på min semester. Men har lite frågor om Hawaii. Var bodde ni, vilket hotell? Var det dyrt? Något att rekommendera? Gjorde ni något/såg som du kan rekommendera att göra :) Vore jätte kul att få veta lite :)

2013-05-08 @ 06:45:01
URL: http://maskott.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0